sestdiena, 2014. gada 22. februāris

Mans go-to: Conair rotējošais matu fēns

Man ir taisni un diezgan īsi mati, nu tā līdz pleciem parasti. Bet tomēr, atkarībā no lietotajiem vai nelietotajiem līdzekļiem, neliela pūka pēc mazgāšanas klāj arī manu matu rotu. Parasti ar to tika galā apaļā birste un fēns vai arī fēns ar birstīti jau galā. Taču ļoti bieži šādiem fēniem ir diezgan mazs diametrs, līdz ar to nekāds līdzenais blowout nesanāk. Savukārt ar fēnu un birsti abās rokās, rokas taču ātri piekūst! :)

Ilgu laiku nekā labāka nebija, kā pašai mājās žāvējot iztaisnot/nogludināt matus (matu taisnotājs maniem matiem nav gluži nepieciešams), līdz beidzot ieraudzīju youtube, kā dāmas lieto fēnu ar pietiekami lielu birsti galā, kas pati griežas.

Te nu ir manu problēmu risinājums - Infiniti Pro by Conair® 2 in. Spin Air Brush - melnā krāsā - maksāja $50, bet pašlaik var atrast ar atlaidēm par ~$40.
Ražotāja norādījumi
Kas tas ir: Rotējoša matu birste-fēns (5cm diametrā).

Sastāvā: Keramikas tehnoloģija droši izžāvē matus. 
2 karstuma režīmi plus vēsais režīms visiem matu tipiem. 
Birste rotē abos virzienos, tai ir antistatiski sariņi, kas nesaķeras.
Var lietot gan izmantojot rotāciju, gan bez tās. 
Noņemamais filtrs iztīra birstīti.

Ko tas dara:  Dod apjomu un spīdumu, vienlaikus žāvējot. Ātri nogludina matus, noņem pūku. Izvada līdz pat 100x koncentrētākus jonus nekā tie ir dabīgi, lai samazinātu pūku/nepaklausīgos matus un izceltu spīdumu.

Kā ar to rīkoties:
Apjomam - ļaut visai šķipsnai aptīties ap birsti. Atlaist rotēšanas pogu un paturēt birsti dažas sekundes matos. Pēc tam ar vēso režīmu nostiprināt.
Sakņu pacelšanai - paturēt birsti pie saknēm dažas sekundes.
Mazākam apjomam - lietot bez rotēšanas funkcijas. 
Lai izvairītos no statiskās elektrības, veidot mitrus matus. 

Mani novērojumi
Ja gribas ilgi piņķerēties, tad vispirms norullēju matu virskārtu, lai nogludinātu pūku, tad sadalu matus 2 kārtās, vispirms apstrādāju apakšējo, pēc tam virsējo. 
Ja nav laika vai ir slinkums, tad izlaižu cauri ar šo fēnu uzreiz visiem matiem un tie mazliet ieņem formu ar galiem uz iekšu.
Maniem matiem vislabāk patīk, ja lieto jau stipri izžuvušos matos, ar minimālu mitrumu.

Mans vērtējums - ātri un labi. :) 
Vienīgais mīnuss varbūt ir tas, ka, ja ilgi žāvē, tad tie vai nu tie joni stipri iedarbojas vai kas, bet mati paliek tādi mazliet smagāki.

Uz maniem jau tā taisnajiem matiem to efektu tik ļoti nevar pamanīt.
Draudzene arī lieto, viņas lokainos matus ļoti labi iztaisno un ieveido. Lūk, uzskatāms piemērs (paldies, Zane):
***

Līdzīgu birsti ražo arī Babyliss, pat piedāvā vairākus birstes izmērus, bet kā ar visiem Babyliss produktiem, tie ir mazliet dārgāki.

***
Kādas ierīces jūs lietojat matu nogludināšanai/formas iegūšanai?

6 komentāri:

  1. izskatās interesants instruments :)
    es gan nelietoju neko, jo matu veidošana ir vienīgā skaistumkopšanas joma, kur spēju sevi satraumēt ar jebko. kopš pēdējo reizi nācās izgriezt (jā jā) no matiem bezcerīgi iepiņķētu fēna veidošanas uzgali (mana māte nespēja noticēt, ka to ir iespējams izdarīt), atmetu tam visam ar roku un žūstu dabīgi :DD

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Man arī dažreiz ir gadījies, bet laikam ne tik traumatiski. :) Patiesībā jau, ja rezultāts pēc izžūšanas apmierina, tad jau ar neko nevajag. Man patīk piegludināt savus matus, tad nu es daros..

      Dzēst
  2. Labs rīks mājas lietošanai :) Meitenei, super izskatās ;)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā, nu pie friziera jau forši, kad kāds par Taviem matiem parūpējas, bet šis tiešām mājas apstākļiem ļoti labs, īpaši tādiem sliņķiem kā man.

      Dzēst