sestdiena, 2014. gada 8. marts

Matu eļļas no Kerastase, NuMe, Agave un Bumble&bumble

Manā "matu" plauktiņā ir izveidojusies tāda kā neliela matu eļļu kolekcija. Un tas nav apzināti - tikai vienu no tām es iegādājos pati, pārējie ir ceļojumu-paraudziņu izmēru iepakojumi, kas iegūti kā bonusi. Tā kā šis nebūt nav tas mans iecienītākais matu produkts, lai piespiestu sevi izlietot vismaz tos mazos, nolēmu veikt pētījumu. :) Uz šo brīdi esmu jau izlietojusi 2 mazākos, un gandrīz arī zilo pudelīti. 

Šie 4 līdzekļi pārstāv dažādas cenu kategorijas un zīmolus. Visiem apmēram viens mērķis - nogludināt matus un dot tiem spīdumu. Visus iespējams lietot kā mitros, tā sausos matos.
Tikai viens no ražotājiem ir īpaši norādījis, ka sastāvā nav parabēnu, sulfātu, ftalātu, taču parabēnus un sulfātus neatrodu arī citos. Bet šai ziņā katram, protams, savi kritēriji un vēlmes. 
  • Kerastase Cristalliste Lumiere Liquide Luminous Perfecting Essence - 50ml / $42
Ražotāja norādījumi
Kas tas ir: mirdzumu uzlabojošs serums brīvi krītošiem matiem, domāts sausiem matu galiem.

Sastāvā: pret sausuma polimēri, alojas iluminators.

Ko tas dara: padara matus vieglus, dod matiem kristāla mirdzumu. 

Kā ar to rīkoties: uzklāt nelielu daudzumu katru dienu uz izsusinātiem vai sausiem matiem. Produktu iestrādāt matos, sākot no galiem uz augšu līdz matu vidum. 

Mani novērojumi
Serumam ir izteikta smarža, bet tāda patīkama (kas gan ir gaumes un alerģiju jautājums), šķidra konsistence. Pēc lietošanas mitros matos, tie ir ļoti gludi un spīdīgi. Žāvējot ar fēnu, mati nedaudz elektrizējas, bet tas ir novēršams. 
Kopumā šis serums labi padara savu darbu, kā arī ir patīkams lietošanā. Man patīk. :)

ASV nopērkams www.kerastase-usa.com un veikalos.
www.feelunique.com maksā 19.89EUR, bet gan jau ir nopērkams arī Latvijā uz vietas. 
  • NuMe Finishing Serum - 59ml / $29
Ražotāja norādījumi
Kas tas ir: viegls, netaukains matu serums, kas dod spīdīgu finišu. 

Sastāvā: silikoni, vitamīni un antioksidants.  

Ko tas dara: aizsargā matus no apkārtējās ieteikmes, cīnās pret matu galu šķelšanos, dod matiem mirdzumu, kā arī nogludina nepaklausīgos matiņus un pūkas.  

Kā ar to rīkoties: iemasēt 2-3 pilienus plaukstās un vienmērīgi iestrādāt mitros vai sausos matos. Uzklāt atkārtoti pabeigtam matu sakārtojumam, lai iegūtu spīdumu un izceltu matu krāsu. 

Mani novērojumi
Serumam ir tāda viegla, nenosakāma smarža, ļoti biezas eļļas konsistence. Sausos matos - mati paliek spīdīgi. Nesasūcas tik ātri kā gribētos, arī spurainums pilnībā nepazūd. 
Kopumā - spīdumu dod, gludumu arī, pūkas nogludināšana tāda vidēja. Man nu tā. :|

ASV nopērkams www.numeproducts.com, sūta arī starptautiski, bet par bargu naudu.
  • Agave Healing Oil Treatment - 59ml / 24$ 

Ražotāja norādījumi
Kas tas ir: netaukaina viegla matu eļļa, kas nekavējoties nogludina, dod spīdumu visiem matu tipiem. 

Sastāvā: galvenokārt ir agaves cukurs, kviešu proteīni, vaniļa, kokoss un Madagaskaras baobaba sēklu eļļa. Sastāvā nav parabēnu, sulfātu, ftalātu. 

Ko tas dara: ar mitrinošajiem un krāsu atjaunošajiem agaves cukuriem atjaunina un atdzīvina nepaklausīgus, pūkainus matus.
Salīdzinot ar smagajām riekstu eļļām, šī auga ekstrakts viegli kondicionēs matus, nostiprinot un dodot elastību, vienlaikus uzsverot dzīvīgumu un krāsu. 

Kā ar to rīkoties: nelielu apjomu eļļas iestrādāt mitros vai sausos matos, žāvēt un veidot kā parasti. 
Labākam rezultātam lietot jonisko fēnu. 

Mani novērojumi
Eļļai ir saldena, neuzkrītoša, šķietami dabiska smarža, kas man atgādina arbūzu. Eļļas forma, bet tāda pašķidra. Lietoju gan mitros, gan sausos matos, abejādi bija ok. Matus it kā nogludina, tomēr maza pūka paliek. Dod spīdumu, neelektrizē.
Lietojot jonisko fēnu (man nemaz cits nav, tā ka nezinu, kā būtu ar ne-jonisko), eļļa savu darbu paveic vislabāk, smarža arī patīkama. Man patīk. :)

Rādās, ka šis vairāk ir salonu produkts, ASV nopērkams tikai www.sephora.com.  
  • Bumble & bumble Hairdresser's Invisible Oil - 25ml / $18 vai 100ml / $38
Ražotāja norādījumi
Kas tas ir: caurspīdīga, viegla matu eļļa, kas der visiem matu veidiem un krāsām. 

Sastāvā: 6 eļļu un 2 ekstraktu maisījums (t.sk. kokosriekstu, argāna, makadāmijas, mandeļu, vīnogu utt.). UVA/UVB filtri un pret karstuma aizsardzība.  

Ko tas dara: vieglā un ātri uzsūcošā eļļa mīkstinās un nogludinās nepaklausīgos matus, dodot spīdumu. Mati izskatīsies un jutīsies veselīgāki, gludāki, zīdaināki. Pinkainums un nepaklausīgie mati tiks ievērojami mazināti. Mati tiks atšķetināti un mazāk lūzīs.

Kā ar to rīkoties: Var lietot gan pirms žāvēšanas, gan pēc. Iestrādāt mitros matos pirms apstrādes ar karstumu vai nogludināt sausus matus spīdīgam finišam. 

Mani novērojumi
Šī eļļa ir ar pietiekami neuzkrītošu, patīkamu smaržu un ne pārāk biezu konsistenci.
Lietojot slapjos matos, manus matus padarīja smagus un likās, ka arī mazliet taukainus. Pēc žāvēšanas savukārt, tie mazliet elektrizējas. Lietojot finišam sausos matos, labi sasūcās un nogludināja.
Šī eļļa, manuprāt, uzdevumu paveica tikai daļēji. Man ne visai. :|

ASV nopērkams www.sephora.com.
Uz Latviju, domājams, sūta www.international.boots.com, tur šī eļļa maksā 31GBP.

***
Tātad, no šīm visām eļļām vislabāk man patika Kerastase, kas man jau ir pilnā iepakojumā. Par to jūtos atvieglota, ka pirkums nav bijis veltīgs. Arī Agaves eļļa patika, bet nu izlietosim vispirms to, kas ir. :)
***
Vai ikdienā lietojat matu eļļas / serumus? Kādas firmas?

2 komentāri:

  1. Bubmble & Bumble produkciju daudz kur slavē, tapēc šis vārds ditki iesēdies atmiņā :) Kerastase produkti ir lieliski un darbojas lieliski, ja parējie produkti arī ir no Kerastase līnijas :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā, Kerastase man tīri labi patīk, tik nu padārgi. Ar Bumble&bumble īsti neesmu sadraudzējusies, tikai matu laka patīk. :)

      Dzēst