ceturtdiena, 2016. gada 2. jūnijs

Morphe acu ēnas

Pavisam nesen rakstīju pirmos iespaidus par Morphe otām.
Reizē ar otām nolēmu pamēģināt arī kādas no izslavētajām acu ēnām, un mana izvēle krita par labu vienai no 12 toņu paletēm. Paņēmu arī vienu no individuālajām ēnām (standard eyeshadow), tīri kvalitātes salīdzināšanai. Parasti gan individuālās ēnas mēdz būt kvalitatīvākas kā paletēs, bet man bija aizdomas, ka šis varētu nebūt tas gadījums.

Apmeklējot veikalu klātienē, gribēju aptaustīt citu veidu acu ēnu paletes. Lielās daudzēnu paletes mani kaut kā neuzrunāja, taču noteikti ieinteresēja premium individuālās acu ēnas.

Un tā, nedaudz par šīm ēnām. 
Iegādājos tātad 12Z - Zodiac Smokey Eye Palette no Pick Me Up kolekcijas ($14.99).

Izvēlējos šo, jo te bija manā skatījumā interesanti toņi un arī pietiekami kompakts izmērs. Pati palete ir lēta plastmasa, bet domāju, ka no šī zīmola neviens arī negaida neko citu. Spīdīgās un mirdzošās ēnas ir ļoti krēmīgas un pigmentētas, pārītis matēto arī ir ok, lai gan nav tik pigmentētas. Ēnas birst pavisam nedaudz, labi pludinās un arī pieklājīgi turās uz plakstiņiem. Mans rezumē - priekš tā, kas tas ir - viduvēja sastāva (talks, parabēni utt.) ēnas, kas ražotas Ķīnā (tātad arī testētas uz dzīvniekiem), tās ir ļoti labas.
Toņi saules gaismā
Toņi mākslīgajā apgaismojumā
Kopumā Morphe pašlaik piedāvā četras šādas 12-toņu paletes - Natural Beauty, Soul of Summer, Picasso un Zodiac.
Piedāvājumā ir arī populārās 35 toņu paletes, kopskaitā 10 gabalas, kā arī vēl dažas ir konstanti out of stock. Tāpat pieejamas arī tonālo krēmu, konsīleru, uzacu, vaigu sārtumu, kontūrpūderu un lūpukrāsu paletes.

Divu pirkumu rezultātā tiku pie divām  individuālajām ēnām. Kā norādīts Morphe mājas lapā, tad toņi paletēs un individuālajās ēnās nepārklājas.
ES504 Addiction | ES100 Marry Her
Individuālā standarta ēna ir tonis nr. ES100 Marry Her ($2.99, 1.5g), galīgi nav nekas īpašs, nevarētu teikt, ka pārāk pigmentēta. Standarta ēnas pašlaik pieejamas 84 toņos. 

Savukārt individuālā premium ēna tonī nr. ES504 Addiction ($5.99, 3.6g) man ļoti patīk - krēmīga, pigmentēta, viegli pludinās un ir ar labu noturību. Premium ēnas pieejamas 15 toņos. 



Pēc divām ēnām grūti spriest par situāciju kopumā, bet es pieņemu, ka šīs īpašības atšķiras no toņa uz toni, līdzīgi kā tas ir arī paletēs. 

Un te dažas sejiņas, kur izmantotas šīs ēnas. Mēģinu izkāpt no "brūnajiem" rāmjiem un paspēlēties ar krāsām.
Zilie toņi no Zodiac paletes
Zaļpelēkais duohroms no paletes
Zaļais tonis no paletes
Ar pirkumu jūtos ļoti apmierināta, jo par mazām naudiņām tiku pie interesantas un daudzveidīgas paletes, kas man ļoti noder. Ja man jau nebūtu priekšā dažādas ēnas, tad noteikti iegādātos vēl kādu paletīti. 
***
Morphe pašlaik izpārdod manas iecienītās E sērijas otas, jo tās bija limitētā kolekcija, tās noteikti iesaku. Ēnas iesaku tanī gadījumā, ja esat liels eksperimentētājs un tās daudz lietojat, tāpat vien pieticīgai ikdienas lietošanai nav vērts maksāt lielo piegādes maksu (piegādā arī uz LV), tad noteikti labāk iegādāties kādu kvalitatīvu lokāli pieejamu paleti (piem., no Urban Decay vai tml.). 

4 komentāri:

  1. mm.. nav tā ka baigi krītainas? Acīs nekož? Man parasti "lētākā gala" enas kož/grauž acīs ,ja ilgi lietoju :( bet piemēram lētā gala catrice un essences ēnas nekož, negrauž acis arī pēc ilgas lietošanas, kas ir interesanti..sākumā no ķīnas biju pasūtijusi lielo krāsaino paleti, bet drīz vien to izmetu deļ ši kairinājuma fakta.. vel tā smarža kā pēc krītiņiem :D
    krāsas tiešām skaistas :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Tas jau droši vien atkarīgs no sastāva, varbūt Essence un Catrice kaut ko nelieto savos sastāvos, no kā Tev alerģija. Haha, Morphe ēnas smaržo pēc ūdenskrāsām, nebiju tā ievērojusi, jo manam jutīgajam degunam šī smarža netraucē. :)

      Dzēst
  2. Tas Pro tona pigments izcils izskatas! Un uz actinam patik, ka Tev izskatas. Forsi, ka eksperimente - sada veida reizem var atkalt, ka toni, kas vienmer ir likusies tadi, no kuriem jaturas pa gabalu, rezultta izskatas lieliski. :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā, es pat to dzelteno toni izmēģināju. :) Un tieši tā - tā es atklāju, ka arī citi toņi, izņemot brūnīgos, ir tīri labi nēsājami. :)

      Dzēst