otrdiena, 2014. gada 7. janvāris

Great Gatsby ballītei gatavojoties..

Decembra beigās vīram darbā bija Ziemassvētku balle. Kā jau laikam visā pasaulē pašlaik ļoti populāri - izvēlētā tēma bija Great Gatsby jebšu 20-to gadu stils. Manā prātā uzzīmējas kaut kas šāds un uz to arī centos iet. 
Pasūtīju no www.amazon.com augstāk redzamo kleitu un cimdus (attiecīgi - $24 un $3).

Galvas rota man jau bija, laipni no draudzenes Zanes aizlienēta, jo viņa jau pirms kāda laiciņa apmeklēja šāda stila ballīti un varen čakli pati sev pagatavoja rotu. Aizņēmos no meitas sudraba krelles (jo kleitai sudraba maliņa), sameklēju melnas zeķubikses ar nelielu rūtiņu un kurpes no skapja krājumiem un biju jau diezgan laicīgi gatava. 
Kleita gan nu ļooti īsa, pieliekties var nemaz nedomāt. ;) Bet par risinājumu šai problēmai nolēmu domāt pēdējā brīdī, tā teikt, gan jau ideja atnāks.

Man vēl īsti nebija skaidrs, kādi būs mati, bet to nolemju atstāt friziera ziņā. 
Iepriekšējā vakarā izmēģināju grimu. Pēc nelielas youtube pastudēšanas, sanāca kaut kas šāds. 
Es un mans mazais "fotobomberis" :)
Jāsaka uzreiz, es pirmo reizi mēģināju stilizētu grimu un arī pirmoreiz dzīvē operēju ar melnām acu ēnām. Tur arī atklāju problēmu - man nemaz nav mājās melnas ēnas, atradu vienu, ļoti zemas kvalitātes Sephora ēnu komplektā (šeit par to pie decembra tukšās/ārā metamās taras). Ar to tad arī nācās strādāt. Uz lūpām OCC Lip Tar tonī Black Dahlia ar nelielu NSFW toņa piejaukumu. Par šo būs atsevišķa atsauksme, jo arī ar Lip Tar jeb "lūpu darvu" darbojos pirmo reizi. 

Balles dienā devos pie friziera. Arī šis bija eksperiments. Nesen pie novembra izlietotās taras rakstīju par Drybar matu krēmu. Ja pats krēms manus matus neuzrunāja, tad kompānija jeb precīzāk - tās saloni mani ļoti ieinteresēja. 

Īsumā, Drybar filozofija ir šāda: koncentrējies uz vienu lietu un esi tajā labākais. Viņi koncentrējas uz matu veidošanu. Sauklis arī šāds: No cuts. No color. Just blowouts. Menu sastāv no 5 veidu veidošanas, jebkurš maksā $35 (mazgāšana iekļauta), par +$10 var dabūt 10 minūšu galvas masāžu, vēl atsevišķs punkts "ēdienkartē" ir bērnu matu ieveidošana, savukārt updo maksā $80.

Daži suvenīri - dāvanu karte CD formātā un mobilās aplikācijas reklāma
Drybar ir arī dažādu matu līdzekļu un žāvējamo un veidojamo rīku līnija. Raksturīgā dizaina krāsa ir koši dzeltenā, tas arī parādās interjerā, produktu dizainā un visur citur. Ļoti fifīgi. Pats salons ir veidots kā bārs - klienti sēž ap to, uz bāra letes stāv visi līdzekļi un instrumenti, klienta dzērieni (manā gadījumā kafija, bet citas dāmas dzēra sulu, šampanieti u.c.). Vispār viss koncepts man liekas ļoti stilīgs un acīmredzot arī strādā, jo tiek atvērti aizvien jauni saloni arī Amerikas vidienē un austrumkrastā. 

Man tuvākais Drybar salons ir Sanhosē pilsētas smalkākajā iepirkšanās ielā, turp tad arī devos mazliet samulsusi, jo galīgi neizskatos tik smalka. :) Kā pie sestdienas, salons pilns, visi frizieri strādāja, fēnus un taisnotājus cilādami. Cik saprotu, pie oficiālās "ēdienkartes" nav obligāti jāpieturas, es teicu, ka man vajag kaut ko no 20tajiem, friziere arī laipni piekrita kaut ko saveidot.

Te rezultāts - mazi ruļļi (vispirms mati tika izfēnoti, tādējādi iegūstot kuplumu, pēc tam apdarināti ar lokšķērēm, protams, pa vidu sagāzta kaudze ar dažādiem līdzekļiem, kuriem es neizsekoju, beigās matu laka). Frizūra noturējās visu vakaru, vēl otrā dienā pēc gulēšanas bija nelieli viļņi. (Un manos matos lokas turas diezgan švaki, man esot smalki mati). 

Pāri ielai no salona atrodas H&M. Te nu arī radās risinājums manas īsās kleitas problēmai. Tā kā H&M ir pietiekami lēts veikals, tad nolēmu tur nopirkt ne tikai staipīgus melnus svārkus (par $5), ko pavilkt zem kleitas, bet arī acu ēnu paleti, kur iekšā melnā krāsa (par $7). Paķērās arī mini matu virtulis tumši brūnā krāsā. 
Man jau bija aizdomas, ka par šādu cenu nekas parāk labs nevar būt, bet nu šīs ēnas ir zem katras kritikas. Ne melnais, ne citi toņi nedod nekādu pigmentāciju, piedevām ļoti birst. Tā arī neizmantoju grimam.

Balles dienā mazliet pamainīju lūpukrāsas konceptu, beigās paliku pie NYX lūpu zīmuļa Fuchsia tonī uz visām lūpām, pa virsu NYX lūpukrāsa tonī Fusion (par to nedaudz vairāk šeit). Šie abi iegūti no Glamsomiņām. Noturējās visu vakaru, arī pēc kārtīgas ēšanas. 

Uz nagiem China Glaze nagu laka tonī Merry Berry (pirku pagājušajā gadā kaut kāda Ziemassvētku komplekta ietvaros).    
Te aptuvens koptēls. Tas zilais ir pielīmēts tērpu konkursa numuriņš.. :) Un garie cimdi diemžēl jau novilkušies.

Ar dažiem sīkumiem, ko varbūt varēja citādāk, tomēr pati jutos diezgan apmierināta un +/- atbilstoši ģērbusies vakaram. 

4 komentāri: