pirmdiena, 2014. gada 15. decembris

Plauktiņā vai miskastē: Foundation Edition

Iespaidojoties no manis iecienītās youtube guru Tati Westbrook, nolēmu arī es patīrīt savus plauktus. Viņa sērijā makeup graveyard centās atbrīvoties vismaz no puses saviem make-up krājumiem dažādās kategorijās. 

Jūtu, ka arī man pienācis laiks tikt vaļā no dažām ilgstoši nelietotām lietām un kad vēl labāk to darīt, ja ne beidzot veco gadu un iesākot Jauno.. :)
Pirmā kārta šajā sērijā ir tonālajiem produktiem, jo starp šiem ir pietiekami daudz tādu, ko nelietoju. 

Galvenie kritēriji, kas paskaidro manu patikšanu vai nepatikšanu, ir:
- lai nesausina,
- neliela-vidēja sedzamība,
- lai nav biezas kārtas sajūta uz sejas,
- lai dienas gaitā nesmērē rokas, tātad pietiekami noturīgs. 

Zemāk minētie komentāri ir šie mani apsvērumi, kāpēc produktu paturu vai metu laukā, tie nebūtu uzskatāmi par pilnvērtīgām atsauksmēm. :)

Un tā, pašlaik manu plauktu aizņem 9 dažādi tonālie produkti, no tiem 4 tonālie krēmi, 4 BB/tinted izstrādājumi un 1 pūderveida tonālais. 

Tonālo krēmu grupā plauktā paliks tikai 1 no 4 pārstāvjiem.

Plauktā paliks:
Nr.1 Make Up For Ever Face&Body Liquid Make Up tonī 20
Šis vieglais, gēlveidīgais tonālais krēms ir tieši tas, ko biju meklējusi. Domāts normālai ādai, dod dabīgu finišu, nelielu sedzamību, ir noturīgs. Viss būtu skaisti, ja ne vien tie parabēni. Šo pudeli es izlietošu, bet droši vien meklēšu ko citu līdzīgu, varbūt MAC Face&Body. 

Miskastē lidos: 
Nr.2 Bobbi Brown Natural Finish Long Lasting Foundation SPF15, tonī Warm Ivory 1
Šis krēmveida konsistences tonālais ļoti labi iztušējas, ir ar tiešām dabīgu finišu, bet man par sausinošu. Lai gan šis tika pirkts pēc vairākkārtējām pārrunām ar BB konsultantiem veikalā, tomēr tā bija kļūda - man šis ir par smagu, sausinošu un par ilgnoturīgu, tikai toreiz to vēl nesapratu. 

Nr.3 Revlon Nearly Naked Makeup ar SPF 20, tonī 120 Vanilla
Krēmveida tonālais atvērtā stikla pudelē. Laba sedzamība, bet reāli sausinošs. 

Nr.4 Yaby Natural Liquid Foundation (oil free), tonī Buff
Vairākkārtīgi mēģināju šo pieradināt, sedzamība laba, finišs ir ok, bet tomēr mazliet sausina, līdz ar ko neredzu jēgu tādu glabāt. 

No citiem tonālajiem līdzekļiem plauktā paliks 3 un viens lidos miskastē. 

Tikko uzklāts
Pēc pažūšanas
Plauktā paliek: 
Nr.1 L’Oreal Magic Skin Beautifier BB Cream tonī Light
Sākumā balts krēms ar granulām, kas uzklājot dod toni. Ļoti patīkams, mitrinošs krēms. ar vieglu sedzamību, ļoti labi izlīdzina toni, nesausina, bet nav arī nepieciešams pūderēt, jo efekts ir diezgan matēts. 

Nr.2 Bobbi Brown BB Cream SPF35 tonī Extra Light
Diezgan laba sedzamība priekš BB krēma, pabiezs. Tonis pašlaik priekš manis mazliet par gaišu, bet ar bronzeri var pielabot, kur nepieciešams. :) Ļoti dabīgs finišs - nav galīgi matēts un nav arī spīdīgs. 

Nr.3 Laura Mercier Tinted Moisturizer SPF20 tonī Nude
Klājas kā krēms, izlīdzina sejas toni, dara to, ko sola - dod sejai vienmērīgu un veselīgu mirdzumu, ar domu, ka nav matēts. Nosegt īsti neko daudz nenosedz, tikai toni.

Miskastē lidos: 
Nr.4 Sarah McNamara Mircle Skin Transformer SPF20 tonī Medium
Silikonīgs, ar nelielu toni, var lietot arī kā praimeri. Nogludina sejas ādu. Bet pēc laiciņa uz sejas sāku just ādas protestu, parādās sarkanumi, arī sausina ādu.

Mans vienīgais pūderveida tonālais līdzeklis paliks plauktā, jo savulaik bija diezgan iecienīts un šad tad noder kā pūderis.
Nars Powder Foundation SPF12 tonī Light2 Mont Blanc
Šis produkts jau ir pazudis no ražošanas, tā vietā ir parādījies jaunākas Nars paaudzes pūderveida tonālais. 

Secinājumi:
Ja vien manī nebūtu nepārvarama vēlme paturēt pūderveida tonālo (lai gan īstas vajadzības jau nav). uzdevums likvidēt vismaz pusi no krājuma būtu izpildīts. Tagad plaukts ir iztīrīts tikai par 44%, bet palikuši noteikti ir labākie un noderīgākie produkti. :)  

Kā jums - vai glabājat tonālos "katram gadījumam", arī ja īsti nav iepaticies?

18 comments:

  1. es ārā gluži nemetu, jo, ja ik pa laikam sanāk kādu uzkrāsot, tad nereti noder tas, kas man pašai īsti neder toņa vai sedzamības reizē. Tā man bija ar konsīleru paleti - visi toņi bija man par tumšu, gribēju jau mest ārā, be, krāsojot, līgavu, tieši noderēja. :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Tas gan jā, ja sanāk citus krāsot, tad noteikti noder plašāka kolekcija! :)

      Dzēst
  2. Parasti jau glabāju nederīgos tonālos u.c. kosmētiku "katram gadījumam", jo metot miskastē, šķiet, ka izmetu naudu. :D Taču, kad apnik, ka atvilknē krājas kaut kas, kas man nav vajadzīgs un uznāk kārtošanas mānija, visu metu laukā. :D

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Es arī tamdēļ cietos un cietos, negribējas izmest naudu, bet jēgas jau īsti nebija glabāt atvilktnē, tāpat veci paliek.

      Dzēst
  3. Patīk šāds ieraxts....patīk tās sajūtas, ka cilvēki visapkārt sāk veidot citādu dzīves stilu... atsakās no nevajadzīgā, piedomā, kas vajadzīgS.... man persiniski nav šādu problēmu, jo ir tikai viens produkts lietošanā... Dior bb, un lietoju to jau atkārtoti, noteikti tā iemesla pēc, ka baidos kļūdīties un kā jau komentos minēt, izmest naudu musorā.... es parasti izmēģinu produktu pirms pirkšanas...sajūtas, ka vajadzētu kādu nopietnāku tonālo krēmu iziešanai vai , kad tāds lielāks make up sanāk taisīt, bet vēl nav īsti sanācis neko izmēģināt.... piekrītu taviem visiem četriem nosacījumiem. kādam ir jābūt labam...un nu jā pašlaik Dior bb pat ļoti apmierina...

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Es vispār neesmu baigais krājējs, bet ar make-up grūti tā.. īpaši, ja pirkts par naudu.. Tagad esmu nolēmusi tomēr atbrīvoties no visa liekā..

      Dzēst
  4. es parasti kādu laiku glabāju, jo "žaba dušī" mest laukā, bet tad, sagaidot pareizo dvēseles stāvokli, viss tiek izzortēts un vai nu atdots gādīgās rokās (vai roķelēs) vai arī uz miskasti. tagad ļoti cenšos piedomāt pie jaunu produktu iegādes, bet tāpat sanāk vienu otru nepatīkamu pārsteigumu iepirkt, jo veikalā jau visu nepamēģināsi, inetā ne tik.

    Betija Vuu

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Tieši tā, īpaši ar drugstore produktiem. Bet man sanāk vilties arī tajos, kurus ir iespēja pamēģināt..

      Dzēst
  5. parasti nemetu ārā, jo žēl. bet ja ļoti ilgi stāv, tad jau metu.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Katram produktam tomēr pienāk derīguma termiņa beigas.. :)

      Dzēst
  6. parasti nemetu ārā, jo žēl. bet ja ļoti ilgi stāv, tad jau metu.

    AtbildētDzēst
  7. Ja uzreiz zinu, ka produkts nav priekš manis, parasti kādam atdodu, jo jauns galu galā, bet ja nav kam, tad gan metu ārā, jo jau sen pierādījies, ja nepatīk, tad arī nelietošu un krās tikai putekļus :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā, domas par kādu produktu reti kad mainās, ja nav, tad nav..

      Dzēst
  8. Bieži vien ko atstāju, jo ir iespēja ik pa laikam pakrāsot kādu cilvēku, kas neder man, bieži vien ļoti labi noder ctiem ;) Bet ideja par revīziju ir laba... man ar būs jāsakārto, kaut gan, jāsaņemās uz otu mazgāšanu, tas ir process, kas ari kaut kā lēni velkās ;)

    AtbildētDzēst
  9. Man viens tonālais kuru vienmēr lietoju un vēl pāris kurus vajadzētu izmest miskastē :).

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Es arī gribu reducēt visu uz vienu, kas tiešām labi der. :)

      Dzēst
  10. Interesanta ideja! :) Man vajadzētu sākt revidēt nagu laku krājumus...tur es mūžigi sakrāju un mest laukā žēl, kaut daudzām lakām ir slikta kvalitāte, tās paliek biezas, ilgi žūst vai neturās. Bieži cenšos kaut ko atdot un nemest laukā. Citreiz tonālais krēms kurš ir nostāvējis uz izbrāķēto soliņa liekas labs, kad visi perfektie iztērēti un nekā cita nav un naudas jaunam vēl nav. :)

    AtbildētDzēst