ceturtdiena, 2013. gada 17. oktobris

Sally Hansen gēla nagi

Nu jau kādu laiku testēju Sally Hansen gēla nagu mājas komplektu. Pati sev esmu likusi 4x, un vēl vienu reizi draudzene nomēģināja. 

Šīs firmas mājas gēla nagiem ir 2 versijas - vai nu Gel Polish vai nu Gel Strips. Viens veids ir nagu laka, ko nožāvē ar LED lampu, otrs ir uzlīmējama kārta, ko pievīlē savam nagam un "piekausē" ar tādu pašu LED lampu. Pielīmējamo plāksnīšu versijā ir viens solis mazāk - nav jāliek bāzes kārta, bet ir ilgāka ķēpa ar lampu - katrs pirksts ar to jāapstrādā atsevišķi. Lakas versijā lampa jālieto 3 blokos - 4 pirksti vienai rokai, 4 otrai un tad abi īkšķi kopā. 

Vēl viena atšķirība - lakas var dabūt 16 pārsvarā klasiskos toņos, savukārt plāksnītes - 24 mazliet ekstrēmākos toņos. 

Manā īpašumā ir Gel Polish komplekts. Tajā ietilpst:
  • 1 LED lampa
  • 1 pudelīte gēla bāze
  • 1 pudelīte nagu laka (iespējami 3 varianti starta komplektam, es ņēmu maigi rozā toni ar nosaukumu "Shall We Dance"
  • 1 pudelīte virskārta
  • 10 nagu tīrīšanas plāksnītes (kā tulkot "pads"??)
  • Acetona nagulakas noņēmējs
  • Ādas atbīdīšanas kociņš (un kā tulkot "cuticle"??)
  • Nagu vīlīte/pulētājs
  • Instrukcijas
Šāds komplekts maksā $65. Es ilgi šaubījos, vai man to vajag, un ja nu nepatiks, ko tad utt. Stāvēju veikalā pie plaukta, lasīju instrukciju.. Beidzot, pēc kārtējās parastās nagu lakas nolobīšanās dažu dienu laikā (man nav trauku mazgājamās mašīnas...), nolēmu - riskēšu. 1 gēla nagu likšanas reize salonā maksā ~$25-$30, tā ka arī, ja nebūšu sajūsmā, pāris mēģināšanas reizēs tas atmaksātos. 

Nolēmu sākt ar kāju nagiem, lai gan uz kājām nav nekādas vajadzības - man nagu laka turās pat mēnesi, ja neapnīk (maniem kāju nagiem gan tas ne pārāk patīk)..

Viss izrādījās ārkārtīgi vienkārši - praktiski tas pats, kas liekot parasto nagu laku - vispirms sagatavo nagu - atbīda ādiņas, pievīlē formu, nopulē virsmu, tad liek bāzes kārtu, krāsaino laku (vislabāk 2 kārtās), beigās liek virskārtu. Šai sistēmai tikai vēl viens papildus solis - pēc katras kārtas nagi 30 sekundes jāpatur zem lampas. Kad virskārta "piecepināta", ar sistēmā esošo tīrīšanas plāksnīti notīra izveidojušos taukaino kārtiņu. Un nagi gatavi!

Dažas dienas pastaigāju, sajūta patika, tā nu ņēmu nost kājām un nolēmu ķerties pie rokām. 

Noņemšana pavisam vienkārša - samērcē acetonā vates plāksnītes gabaliņu un pietin pie naga ar parastāko pārtikas foliju. Patur 15 minūtes un nagu laka ir palikusi mīksta kā gumija un vienkārši nokrīt nost pati. Nekādas kasīšanas vai vīlēšanas. Draudzene izmēģināja šo metodi arī uz salonā liktajiem gēla nagiem, rezultāts tāds pats. 

Pirmais lakojiens bija tāds mazliet neveikls.. Tomēr drusku jāpiešauj roka. Pirmajā reizē arī uzliku tikai 1 kārtu rozā krāsas, sanāca tāds dabīgs rozums. Kas mani arī ļoti apmierina, jo man tumšās krāsas ne pārāk labi izskatās. Pie gēla lakas svarīgi nekur nepārkrāsot pāri malām, jo citādi zem lampas drusku deg tās vietas, kur uz ādas uzkrāsojies (izklausās briesmīgi, bet nu nav nekas traks)..
Pirmais piegājiens
Ar pirmo lakojumu pārāk ilgi nenostaigāju - apakšā vecie, aplūzušie nagi, kas vēl gribēja turpināt vietām šķelties, līdz ar ko nācās noņemt. Nākamais lakojums turējās ļoti labi, uzliku 2 kārtas krāsu. Tā nostaigāju 2 nedēļas, kas arī ir ražotāja solītais laiks. Tad, kā redzat, nagi jau ir paaugušies un maliņa pie naga saknes jau pārāk liela.  
2.piegājiens, pirms noņemšanas
Šis piegājiens izturēja visu iespējamo - neskaitāmas trauku mazgāšanas, 3gadnieka vannošanas un citus mājas darbus.. Un pilnīgi nekādas vainas. Mana vienīgā problēma ir ar šo konkrēto toni - pēc apmēram nedēļas nagi sāk ieņemt tādu dzeltenīgu toni un kā lasīju, neesmu tāda vienīgā. Plānoju pamēģināt citus toņus, redzēs, kā ies ar tiem. 

Ar svaigāko lakojumu nolēmu paeksperimentēt. Man ļoti patīk franču manikīrs, bet nu neesmu pārāk veikla ar parasto otiņu dabūt skaistu līniju - nesanāk vienāds līniju biezums.. Tad nu parastajam manikīram lietoju tās pašas Sally Hansen French Manicure White Tip Pen. 
Ar šo ir diezgan viegli uzzīmēt vajadzīgā platuma balto maliņu. Šis zīmulis, protams, nav domāts gēla nagiem. Tur būtu jāpērk baltais tonis no šīs sērijas, bet tā ir laka ar otiņu, tā ka skaidrs, ka neko līdzenu neuzkrāsošu. Tā nu nolēmu riskēt un uzvilkt mazu, šauru balto maliņu ar šo zīmuli pirms gēla nagu rozā kārtas, apzinoties, ka tā noteikti sāks lobīties. Centos gan "aizzīmogot" ar virskārtu, bet pie lielas slodzes tā tomēr noberžas. 
Ir pagājušas 3 dienas un vietām baltumiņš ir mazliet nodauzījies. Bet tā kā nav lielu robu, tad to īsti nevar pamanīt un vēl staigāju. 

Ceru sagaidīt paciņu ar jauno toni "Pink Pong" tuvākajās dienās, tad arī droši vien kārdinājums to izmēģināt ņems virsroku. :)

Kopumā ar šo komplektu esmu ļoti apmierināta. Tā kā nagi ir labi pasargāti, tad ir palikuši stiprāki un palēnām iegūst vienādu garumu. Un arī izskatās, manuprāt, labi. 

4 komentāri:

  1. Cuticle - tā arī tulko - kutikula. Kociņš kutikulas atbīdīšanai. :)

    Bet vispār apbrīnoju šo Amerikas sieviešu spēju ņemties ar gēla lakām mājas apstākļos. Lasu, ļoti daudzas tā dara.
    Tik uzmanies, lai nagi nepaliek sausāki. Baro regulāri.

    Pink Pong toni gribēšu redzēt. :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies!
      Jā, nu tas tagad ir jaunais kults. Bet ir arī praktiski apsvērumi - skaistumkopšanas pakalpojumi ir pietiekami dārgi (salīdzinot ar plaša patēriņa precēm, piemēram).. Nupat biju pie friziera, vienreiz nenožmiedzos un paņēmu gan griešanu, gan krāsošanu (pilnīgi bez ekstrām, pat ne matu laka vai kāds cits līdzeklis)... atstāju tāaadu naudu. Turpmāk atkal krāsošu mājās.

      Pink Pong tagad ir mans go to tonis. Labs, pietiekami neitrāls. Bet jau lūkoju kādu nākamo. :)

      Dzēst
  2. Nav gadījies pašai sabeigt nagus? Ar gribās mājās pašai taisīt, bet nedaudzd bail, ka sabeigšu savus nagus un vēl saķeršu kaut kādas infekcijas.
    Esmu lasījusi visādus rakstus par to ka gēla nagu likšana var izraisīt dažādas veselības problēmas - http://www.inbrain.lv/gela-nagi/

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Ar infekcijām man nav īsti nekad nekas gadījies, bet ar to nagu trauslumu pēc tam ir bijis dažādi. Kādreiz Latvijā man bija salonā taisīti gēla nagi, pēc tiem, kad nostaigāju pāris mēnešus, ar visu atjaunošanu pa vidu, tad gan bija trausli tie nagi, bet šos mājās taisītos kaut kā sanāk biežāk ņemt nost - apnīk tā viena krāsa un tā kā pats jebkurā brīdī vari noņemt un uzlikt, tad gribās biežāk mainīt. Es ilgāk par nedēļu nevaru nostaigāt un pa to laiku nekas traks tiem nagiem nenotiek. Man ir drīzāk otrādāk - kamēr ir virsū laka (jebkāda), tie labāk aug un turas stiprāki, kā pastaigāju bez, tā vienmēr apdauzās un kāds nolūzt..

      Zem UV lampas gan pārāk bieži negribas sēdēt, tieši dēļ starojuma (esmu cītīgs saules krēmu lietotājs un solāriju nīdējs), tāpēc es šos nagus tā reti taisu.

      Dzēst