pirmdiena, 2015. gada 19. janvāris

Kā es piedalījos mega loterijā mēneša garumā..

Meklējot iespējas pasūtīt dažādus bezmaksas paraudziņus, uzdūros Allure žurnāla free stuff sadaļai. Izrādās, Allure ir diezgan dāsns bezmaksas produktu piedāvāšanā. Tikai tāds nieks - tāpat vien neko nedod, jāpiedalās loterijās. :) Un izrādās, augusts ir gada megaizlozes mēnesis - katru darbadienu ik pa stundai tiek izlozēts kāds produkts. Kopumā katru dienu izlozēja 5-6 skaistumkopšanas vai apģērba/kurpju lietas. Pavisam kopā šajā mēnesī Allure izlozēja 40 057 priekšmetus. 

Izlozes bija 2 veidu - vai nu izloze starp visiem, kas piespiež  pogu "piedalīties" konkrētā produkta izlozē vai arī 100/250/500 (kā kuro reizi) pirmie, kas nospiež "piedalīties" konkrētajā stundā. 

Nolēmu piedalīties eksperimentā. Kāpēc eksperimentā? 

Nu, pirmkārt, parasti šādas loterijas tiek ierobežotas tikai "vietējai" publikai. Vienmēr noteikumos rakstīts, ka var piedalīties ASV "legal residents". Jautājums, protams, vai tas ietver pilnīgi visus, kas legāli uzturas ASV. Ok, izliekamies par parastiem cilvēkiem un saprotam burtiski. :) 

Otrkārt, piedalās tūkstošiem cilvēku. 
Treškārt - vai es spēšu piecelties katru dienu 9AM, jo diemžēl izlozes sākas pēc austrumkrasta laika pusdienslaikā, kas ir 3h agrāk kā pie mums rietumos. Kā jau to norāda šī bloga nosaukums, es neesmu no agrajiem putniem. :) 

Rezumē. Saņēmos, piespiedos un katru darbdienas rītu augustā cēlos, piedalījos visas dienas, dažās gan kādas stundas izlaidās, jo bija jābūt kādās darīšanās. Varēja pretendēt uz 180 dažādiem priekšmetiem, es lēšu, ka piedalījos ~ 165-170 produktu izlozē.

Es pat nevaru izstāstīt, kā augusta pēdējā nedēļā viss tas bija apnicis..  Gribējās, kaut augusts ātrāk beigtos. (Jo nevar jau tāpat vien apstāties un vairs nepiedalīties). Tālāk tikai gaidīšana. Produktus žurnālam piedāvāja dažādas firmas, arī balvu sadali un nosūtīšanu veic šīs firmas (lielākoties PR kompānijas). Kā stāsta iepriekšējo gadu dalībnieki, tad šī izsūtīšana var vilkties pat pusgadu. 

Man par lielu pārsteigumu oktobra pirmajā nedēļā sāka pienākt e-pasti par vinnestiem un drīz pēc tam arī pašas balvas pa pastu. Pēdējā balva pienāca tieši 5 mēnešus pēc izlozes.

Pēc statistikas man visveiksmīgākās bija 2., 3. un 5. nedēļa, visvairāk balvas ir no 2. nedēļas, kad dalībai izlozēs pievērsos par visiem 100%. Varu apgalvot, ka balvu daudzums ir diezgan proporcionāls tam, cik daudz un bieži piedalījos. :) Šī vairāk noderīga info lasītājiem no ASV, kurus dažus jau esmu savaņģojusi uz dalību šajā loterijā. :) 

Un tā - vinnēju 9 balvas:
  • Kate Somerville Quench Hydrating Face Serum - sejas serums,(pārdošanas cena $65), biju viena no 500 pirmajiem, kas nospieda pogu "piedalīties". 
  • Redken Move Ability 05 - matu veidošanas pasta, (pārdošanas cena $19), biju viena no 500 pirmajiem. 
  • CoverGirl + Olay The De-Puffer Eye Concealer - konsīleris ādai zem acīm, (pārdošanas cena $13.99), viena no 500 pirmajiem. 
  • Peter Thomas Roth Instant Mineral SPF 45 - caurspīdīgs sejas pūderis, (pārdošanas cena $30), viena no 500 pirmajiem. 
  • Elizabeth Arden Untold Absolu - smaržas, (pārdošanas cena $69), viena no 250 pirmajiem. 
  • John Frieda Frizz Ease 100% Shine Glossing Mist - spīduma smidzināmais matiem, (pārdošanas cena $6.99), viena no 500 pirmajiem. 
  • ColorProof Extreme Shine Oil - spīduma eļļa matiem, (pārdošanas cena $23), viena no 500 pirmajiem. 
  • Goody Jenna Staytight Barrettes - matu sprādzes, (pārdošanas cena $2.99), viena no 500 pirmajiem. 
  • Julep Nail Polish, nagu laka tonī Paulette, (pārdošanas cena $14), viena no 250 pirmajiem. 

Kamēr es gaidīju visas šīs balvas, sāka pienākt arī citas - no vēlākām loterijām, ko Allure rīko katru mēnesi. Tādā veidā pagaidām esmu tikusi pie Covergirl Clump Crusher by Lashblast tušas un Secret Clinical Strength Smooth Solid antiperspiranta.

***
Ne visi vinnētie produkti man ir noderīgi, taču vismaz pusi lietoju ikdienā. Pārējās lietas mēģinu atdāvināt. Bet vismaz tagad man ir pieredze un šī gada augustā zināšu, kā un kad man rīkoties. :)

14 comments:

  1. Bāc! Bet te jau azartā var iekrist :)))) Forši pie jums tur :))

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Nu es domāju, ka azarts arī bija tas, kas mani tanī visā ievilka un noturēja.. :)

      Dzēst
  2. Beidzot tiešām loterija, kurā var kaut ko laimēt! Es tiešām aizietu tādā azartā. :D
    Bet vai viņiem vispār ir izdevīgi taisīt šādas loterijas? Ja, jau taisa, tad noteikti ir izdevīgi, vienkārši domāju, kurā brīdī viņiem rodas peļņa? Jo, cik saprotu, tad reģistrācija loterijai ir bezmaksas.
    Katrā gadījumā šādā loterijā es gribētu piedalīties. :D

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Tā kā balvas dod sponsori, tad tur izdevīgums žurnālam ir uzmanības piesaiste, savukārt sponsoriem nu kā jau parasti.. Vēl viens izdevīgums viņiem ir tad, kad neuzmanīgie dalībnieki loterijā neizķeksē laukā krustiņu pie ailītes - pasūtīt žurnālu. Ja to atstāj, tad uz māju atnāk rēķins par žurnāla abonēšanu, kuru vai nu ir jāapmaksā vai arī jākancelē abonaments. Droši vien kāds arī samaksā to rēķinu. Jo ignorēt nedrīkst - jebkurš nesamaksāts rēķins ietekmē cilvēka kredītvēsturi un ja tā ir sabojāta, tad pēc tam attiecīgi bankas nedod kredītus, kredītkartes un iestājas visādas tml. sekas. :)

      Dzēst
  3. Ļoti foršs veids kā pievērst papildus auditoriju žurnālam. Arī balvas foršas. Mums līdz tādam līmenim vēl augt un augt.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Dažreiz var redzēt pie kādiem produktiem piezīmes, ka saņēmis Allure kaut kādu tur top novērtējumu.. Bet man nebija ienācis prātā apskatīties, ko viņi tur piedāvā. Par šo izlasīju vienā blogā un tā nu mani uzāķēja. :) Tanī trakumā un azartā es pat neskatījos, kas tā par balvu - būs noderīga vai nē, galvenais bija piedalīties visur, kur var. :)

      Dzēst
  4. es ticu, ka man klātos tāpat kā Tev - aizietu pilnīgā azartā :D bet kopumā super aktivitāte un, lai gan saprotams, ka tas viss ir mārketings, tomēr patīkami, ja kaut ko laimē :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. O, jā.. es jau negaidīju, ka vinnēšu, tā ka bija nu ļoti patīkami..

      Dzēst
  5. Hei forši ne... tad jau tev tagad agrie rīti ar vairs nesagādā problēmas....patīk šādas lietas...tāda kā sacensība

    AtbildētDzēst
  6. Nemaz nezināju ka ASV tādas "akcijas" notiek! Es arī tādā labprāt piedalītos!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Izrādās, ka notiek šur un tur, bet šādā apjomā gan laikam tāds vienīgais žurnāls piedāvā..

      Dzēst
  7. Par šādu iespēju dzirdu pirmo reizi, šķiet, riktīgi forši! :) Eh, kaut pie mums tik forša iespēja būtu!

    http://happinessvictim.blogspot.com
    x

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Kaut kādas izlozes jau notiek visur. Kā jau minēju - ja visur piedalās, tad kādā brīdī kaut ko taču jāvinnē. Pazīstu dažus kadrus LV, kas piedalās visādos konkursos un loterijās un kas tik nav vinnēts, pat ceļojums uz Āfriku. :)

      Dzēst