otrdiena, 2015. gada 27. oktobris

Bibliotēkā: Kevyn Aucoin "Face Forward"

Šoreiz par leģendārā grima mākslinieka Kevyn Aucoin vienu no grāmatām - Face Forward.
Kevyn Aucoin (1962-2002) savā īsajā mūžā paspēja sasniegt slavas virsotnes. Nācis no ASV vidienes, kur pret dažādību izturējās paskarbi, viņš 80to gadu sākumā pārcēlās uz Ņujorku, kur viņu "atklāja" Vogue. 1983. gadā - kad viņam bija 21, viņu noalgoja Revlon par radošo direktoru revolucionārajai Naked līnijai. Vēlāk viņš sastrādājās arī ar Shiseido. Viņa klientu sarakstā bija visdažādāko kalibru slavenības, filmu un mūzikas zvaigznes. 
Paralēli Kevins rakstīja Allure žurnālam. Savā īsajā mūžā viņš sarakstīja 3 grāmatas. 
2001. gadā aizsāka pats savu kosmētikas kompāniju - Kevyn Aucoin Beauty. Kompānija turpina darbu arī pēc viņa priekšlaicīgās nāves (audzēja un pretsāpju zāļu kombinācijā) un ražo prestižus un grima mākslinieku iecienītus produktus. 
Fun fact: Kevins piedalījās seriāla "Sex and The City" 4. sezonas 2. sērijā, kur attēloja pats sevi. Ekrānā tikusi arī tālāk aprakstītā grāmata. :)
Foto no MarieClaire

Un nu par pašu grāmatu - Kevyn Aucoin "Face Forward"

Šī ir Kevina pēdējā - jaunākā grāmata. Pirms šīs bija "The Art of Makeup" un "Making Faces". Šī grāmata - "Face Forward" ir kā turpinājums "Making Faces". 

Kevina radītās sejas bija un vēl aizvien ir redzamas žurnālos, mūzikas video, reklāmas kampaņās un daudz kur citur. Abās "seju" grāmatās viņš atklāj, cik ļoti dažādas un daudzveidīgas sejas var radīt gan slavenībām, gan parastiem cilvēkiem. Katram modelim viņš izveido vairākas sejas un šīs pārvērtības grāmatās ir aprakstītas soli pa solim.

Grāmatā ir ieskicēti mākslinieka svarīgākie instrumenti un darba materiāli, tāpat viņa filozofija un praktiski padomi.
Grāmatā mani uzrunāja interesanta doma - Kevins nekur nemin produktu nosaukumus un firmas. Viens - viņš daudz lieto savas tobrīd topošās grima līnijas produktus un otrs - "Maģija nav produktos. Lai gan daži produkti ir pārāki par citiem, "maģija" ir to uzklāšanā.". 
Mani nereti vilina doma, ka noteikti taču var atrast "ideālo" produktu, kurš izdarīs visu manā vietā. Bet laikam jau šī doma ir maldīga, un ir jāmācās, lai spētu pielietot teju jebkuru produktu - labāku vai sliktāku.... 

Grāmatā Kevins daudz pievērš uzmanību teorijai un iemesliem, kas un kāpēc tiek darīts. Viņš iedziļinās sejas struktūrā un kā tā ietekmē konkrēto izskatu - sejas uzbūve, āda, zobi, uzacis, acis. Tāpat viņš uzsver balansa, krāsu, tekstūras, apgaismojuma nozīmi.

Grāmata ir pilna ar slavenībām un Kevinam personīgi pazīstamiem cilvēkiem (piem., mamma) un dažādām sejām, ko Kevins tiem piešķīris.
Martha Stewart
Maryliam Crespi - dermatoloģes palīdze
Liela daļa grāmatas veltīta slavenībām, ar kurām viņš sadarbojies - nedaudz no personīgās pieredzes un tad soli pa solim kā iegūt citas slavenības tēlu. 
Winona Ryder Elizabetes Teilores tēlā
Julia Roberts Doktora Živago filmas tēlā Julie Christie
Modele Christy Turlington aktrises Marissas Berenson tēlā
Vēl viena atziņa no grāmatas - daži teiks, ka grims ir tikai fasāde, kosmētika ietekmē tikai virspusi. Kevins uzskata, ka grims ir iespēja atklāt un labāk izprast sevi: "Any road that leads you to a better understanding of yourself is worth taking"... 

Grāmatas tips: Pamācību grāmata ar daudziem foto
Kam būs noderīga: Grima entuziastiem, profesionāļiem, leģendārā mākslinieka cienītājiem
Lietošanas reizes: Var lietot daudzkārt - praktiskiem padomiem vai vienkārši iedvesmai
Cena: ~$20, nopirkt var no bookdepository
Mans rezumē: Man likās ļoti interesanta grāmata, ko varētu pārlapot vēl un vēl. Intresanti bija tuvāk iepazīties ar autoru, kā arī caur viņa pieeju un tēliem iepazīt tuvāk daudzās grāmatā attēlotās personas. Tagad arī vairāk saprotu, kādēļ Kevyn Aucoin tiek dēvēts par grima pasaules leģendu. 

***
Iepriekšējie Bibliotēkas sērijas raksti: Sākums | F.Tolot "One Woman 100 Faces"

9 komentāri:

  1. Džūliju Roberts es nemaz neatpazinu,velreiz pārlasīju vai tiešām.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Aha.. Un šis tēls vēl tāds daudzmaz pieticīgs, nav pārmērīgi trakas tās pārmaiņas..

      Dzēst
  2. Izklausas vienkārši superīga grāmata, gribētos tādu iegūt savā īpašumā ;) Es tiesī par to domāju, jau kad mācijos vizāžu, ka nejau produktos ir sāls, bet pāšā iedvesmā, kas rodās, kad sāc strādāt ar tiem, protams, ir kaifīgi uzklāt tiešām labas ēnas, kas neiztušejās ne pa maz ne pa daudz, bet vel interesantak ir uzklāt nepārak labas ēnas un to izdarit skaisti, uz to mums bija uzsvars mācībās, kā ar vienu lūpu krāsu un zīmuli izveidot tēlu cilvēkam, tas bija ļoti iedvesmojoši... labi, izplūdu runās ;) Galvenā doma bija tādā, ka izklausās ka šis mākslinieks tiešām mīlēja vizāžu, kā mākslu un tā uz to skatijās ;)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. p.s Paldies, par iespēju uzzināt par šim grāmatām tuvāk ;)

      Dzēst
    2. Jā, šī grāmata tiešām bija interesanta. Īpašumā var iegūt - no tā bookdepository grāmatas piegādā uz Latviju, tādēļ norādīju šo veikalu.

      Dzēst
  3. Lielisks grāmatas apraksts...ieklīda pat doma iegūt to savā īpašumā!
    Vai esi mēģinājusi kādu makeup soli pa solim pēc grāmatas? Kā sanāca?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Neesmu vēl mēģinājusi, es kaut kā vairāk tādus mēģinu, sekojot youtube video..

      Dzēst
  4. zinu, ka man ir viena no viņa grāmatām, tikai sāku domāt, kura... varbūt šī, tikai neatceros Džūlija savā grāmatā esam :D

    Bet, jā, viņa grāmatas ir ļoti noderīgas un aizraujošas. :)

    AtbildētDzēst