trešdiena, 2015. gada 30. septembris

Bibliotēkā: Francesca Tolot "One Woman 100 Faces"

Ja atminaties, nesen sajūsminājos par vietējās bibliotēkas skaistumkopšanas literatūras plauktu..  
Mājās pārnestā grāmatu kaudzīte izrādījās ciets rieksts vienā rāvienā - grāmatu turēšanas termiņu pagarināju 3x, kamēr atradās laiks izlasīt vismaz lielāko daļu grāmatu. 


Visātrāk izlasāma bija šī bilžu grāmata, tad nu par to arī pirmajā piegājienā. 

Francesca Tolot "One Woman 100 Faces"

Ar itāliešu grima mākslinieci Francesca Tolot pirmo reizi iepazinos IMATS 2015 izstādē Losandželosā. Ja par iepazīšanos var nosaukt viņas uzstāšanās apmeklējumu. :) Katrā ziņā, viņas uzstāšanās galvenā tēma bija nule iznākusī grāmata, kas mani ieintriģēja par to uzzināt ko vairāk. 


Francesca Tolot
Francesca Tolot pašlaik ir visvairāk pazīstama kā Beyonce grima māksliniece - dziedātāja ar viņu sadarbojas gandrīz ekskluzīvi jau 10 gadus. Viņa arī daudzus gadus grimmēja Elizabeti Teilori, tāpat savā ilgajā karjerā ir darījusi teju visu iespējamo, par ko citi grima mākslinieki tikai sapņo. Viņas rezumē ir pilns ar visām iespējamām slavenībām, žurnāliem un citām lietām.. 

Par Frančeskas darbiem un karjeru vairāk var uzzināt viņas mājas lapā un Instagram.
Bet nu par pašu grāmatu. Šī grāmata ir teju viņas mūža darbs. Tajā atspoguļoti 100 ļoti radoši grimi uz vienas modeles daudzu gadu garumā. Modele ir Mitzi Martin, ar kuru Frančeska ir sadarbojusies jau kopš Mitzi tikko sāka modeles karjeru tīņu vecumā. Fantastiskos grimus gadu garumā ir fotogrāfējis Frančeskas vīrs Alberto Tolot, kurš pats ir labi pazīstams sava aroda meistars. 

Ar bildēm neaizraušos, jo pārfotografēšana mākslai droši vien par labu nenāk.  


Izdevniecība grāmatas aprakstā saka, ka šajā grāmatā tiek svinēta sievišķība visās tās izpausmēs un ka lasītāji tiek aizvesti intīmā, vizuālā atklāsmes, atbrīvošanas un transformācijas ceļojumā. Šādu sajūtu arī es ieguvu, pārlapojot krāšņās fotogrāfijas..


Lai arī biezā un pasmagā grāmata un solītie 100 tēli varētu sākumā likties ļoti daudz, tomēr laiks paiet nemanot, šķirstot un baudot šos mākslas darbus. Frančeskas un viņas vīra kopdarbs ir tiešām vienreizīgs - man pat šķiet, ka tieši šī sadarbība ir grāmatas veiksmes atslēga. 

Tā kā grāmatas ir tā lieta, ko var diezgan viegli pasūtīt uz jebkuru pasaules malu, tad vēlos arī pāris vārdos izteikties par iegādes lietderību. 

Grāmatas tips: Foto grāmata/mākslas foto.
Kam būs noderīgs: Ikvienam grima mākslas cienītājam; smukumgrāmata uz kafijas galdiņa.
Lietošanas reizes: Ja patīk šāda tipa foto grāmatas, tad iedvesmai - daudzreiz lietojama.
Cena: ~$35, nopirkt var no bookdepository. 
Mans rezumē: Lai gan grāmata ir skaista un interesanta, manā ikdienas dzīvē tai īsti nebūtu pielietojuma, tādēļ diez vai to pirktu - pilnīgi pietika ar vienas reizes apskatīšanu. 

***
Iepriekšējie raksti šajā sērijā: Sākums

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru