pirmdiena, 2015. gada 19. oktobris

Mana iepazīšanās ar lāzerepilāciju

Nu tad tā. Esam nonākušas līdz liekā apmatojuma tēmai. :) 
Tā kā man ir gaiša āda un tumši mati, varat iedomāties, ar kādām problēmām saskaros. 

Dzīvojot siltākā klimatā, drēbes tiek valkātas daudz mazāk un, ja Latvijā pārvietojos pārsvarā garajās biksēs, tad šeit karstajā laikā iztikt var tikai svārkos un topiņos ar lencītēm... Un arī baseinā sanāk kāpt diezgan bieži. 
Tā nu liekā apmatojuma problēma ir ļoti aktuāla. 

Pamatā izmantoju skūšanas metodi. Savulaik, jaunībā ( :) ) izmēģināju arī epilāciju, kas bija ok, bet nu man ļoti nepatika tas, ka jāgaida, lai ataug matiņi pietiekamā garumā. Šeit es to vienkārši nevaru atļauties.

Jau ļoti sen domāju par lāzerepilāciju. Latvijā pirms 5 gadiem tā bija diezgan dārga opcija.. Atbraucot uz ASV, apskatīju iespējas, bet tobrīd nolēmu, ka tā nav prioritāte un par to aizmirsu.

Pēdējā laikā bieži izmantoju koppirkšanas portālu piedāvājumu, konkrēti groupon.com. Tas ir kļuvis par vispārpopulāru iepirkšanās veidu un piedāvājumi ir visdažādākie. Arī lāzerepilācijas. 

Tā nu nolēmu riskēt un iegādājos "gruponu" uz 6 reizēm lāzerepilācijas vismazākajā zonā. Mana interese bija par padušu matiņu likvidāciju.

Kas tad īsti ir lāzerepilācija?


avots
Šī esot viena no vispopulārākajām kosmētiskajām procedūrām ASV. Par to, kā notiek šīs procedūras, ir diezgan daudz informācijas, protams, katrs pakalpojuma sniedzējs, vai tas būtu ASV vai Latvijā, arī detalizēti apraksta, kā tas notiek un kas sagaidāms.

Darbības princips ir, ka lāzeris iedarbojas uz matā esošo pigmentu - melanīnu, tādējādi iznīcinot mata sakni un tas izkrīt. 
Jaunākās paaudzes aparāti tiekot galā arī ar diezgan gaišiem matiņiem, vienīgi sirmus un baltus gan likvidēt nevarot.

Pirmās reizes konsultācijas parasti ir bez maksas, lai varētu noskaidrot, vai šī procedūra ir derīga katrā konkrētā gadījumā. Šādā konsultācijā arī būtu jānoskaidro arī visas detaļas, ko drīkst un kas jāievēro pirms un pēc procedūras. Jāsaka gan, ka nekā tāda īpaša tur nav. 

Procedūra ir salīdzinoši mazsāpīga un netraumē ādu. Procedūras laikā āda tiek atvēsināta, veids kā tas notiek, atkarīgs no aparāta - dažkārt lieto atvēsinošu gēlu, dažos aparātos jau ir iebūvēts atvēsinātājs.

Galvenās lietas, kas jāņem vērā: 
- matiņi pirms procedūras ir jānoskuj, nedrīkst ~6 nedēļas pirms tam tos raustīt, vaksēt utt., 
- nedrīkst 3 dienas pirms un pēc procedūras sauļot attiecīgo zonu,
- parasti nepieciešamas ~6 procedūras pilnīgai matiņu likvidācijai, katru nākamo procedūru var veikt pēc 4-6 nedēļām. 
- apstrādātie matiņi izkrīt pakāpeniski aptuveni mēneša laikā. 

Galvenie bonusi:
- procedūra ir gana ātra - mazai zonai tas ilgst dažas minūtes, lielākai aptuveni stundu. 
- precizitāte - lāzeris iedarbojas tikai uz matiņiem un netraumē apkārtējo ādu. 
- labi rezultāti - lielākoties matiņi pazūd pavisam, dažkārt ir nepieciešama atkārtota procedūra reizi gadā. 

Komplikācijas:
- tādas esot reti, varot būt apsārtusi āda, retos gadījumos pietūkums vai tml. 

Mana pieredze

Neieslīgšu detaļās par konkrētā salona apmeklējumu, tas pirmajā reizē bija diezgan komisks, bet tas nav aktuāli, ja nedzīvojat konkrēti šajā apkaimē.

Es jau devos uz pirmo konsultāciju ar diezgan lielu pārliecību, ka būšu piemērota šai procedūrai,  gaišās ādas un tumšo matu dēļ. Tā arī bija.
Pirmajā konsultācijā izprasīja visādus jautājumus, apstāstīja, kā tas notiek un uztaisīja testu. Pirmais pieraksts jau nākamajā dienā. Viss process bija mega ātrs - jānoslauka dezodorants, ja tāds ir lietots, apgulies, uzliec aizsargājošas brilles un gatavs darbam. Pati apstrāde ilga max 1 minūti, nevarētu teikt, ka nesāpīga, bet nu nekas traks. Ja kādam ir bijusi tāda fizikālās terapijas procedūra kā elektroforēze, tad sajūtas ir apmēram līdzīgas. Ir mazliet jūtama deguma smaka. :)

Pēc procedūras ir mazliet apsārtusi āda, kādu pusstundu varbūt. Pēc tam it kā nekas nebūtu bijis.

Pēc pirmās reizes varbūt papildus nostrādā arī iedomas, bet likās, ka matiņu ir mazāk, vismaz varēju neskūt katru dienu, bet katru otro.
Otrajā procedūrā likās, ka vairāk jūtu sāpes, nezinu, no kā tas atkarīgs, bet nu arī tās dažas sekundes ir sīkums. Katra nākamā procedūra man likās aizvien sāpīgāka. Man likās, ka varbūt tika palielināta jauda, bet speciāliste apgalvoja, ka man tā visas reizes tiek lietota nemainīga. 

Rezultāti

Pēc 6 procedūrām pirmos mēnešus komfortabli varēju nostaigāt 4-5 dienas, tad gan prasījās pārlaist ar skuvekli. Eksperimenta pēc nostaigāju pilnu nedēļu, pēdējās dienas gan vairs nevilku topus bez piedurknēm. :)
Laikam ejot, pēc vairākiem mēnešiem esmu atpakaļ pie diezgan regulāras skūšanās, katru 2. dienu. No tā secinu, ka laikam vajadzēja vien turpināt vēl otru šādu 6x kūri, iespējams, tad rezultāti būtu paliekošāki. Lai gan to neviens negarantē - to jau uzreiz brīdināja, ka "apkopes" procedūras varētu būt nepieciešamas vismaz reizi gadā un ieteicamas vismaz 10 procedūras. Bet tas viss, protams, ir stipri individuāli. Tagad apsveru tomēr ņemt vēl vienu kursu, jo vismaz kursa laikā rezultāti turas diezgan labi.

Izmaksas

Papētot lāzerepilācijas piedāvājumu Latvijā (internetā pieejamos resursos), secināju, ka cenas ir līdzīgas, salīdzinot ar ASV cenām. Bet lielākā atšķirība ir (kā jau ar daudzām lietām) - milzīgā konkurence un plašais piedāvājums šeit liek piedāvāt mega akcijas un teju visam nepārtraukti ir "īpašās cenas".. 

Apskatīju www.dimensija.lv un Lāzermedicīnas klīnika piedāvājumus. Padusēm cena dimensija.lv norādīta 75-90EUR (precīzu cenu nosaka, atkarībā no apstrādājamā laukuma), savukārt Lāzermedicīnas klīnikā 48-90EUR, bet ar klienta karti 42EUR.

Manā salonā standarta cena par 1x padusēm ir $75. Šādu pilno cenu es nebūtu gatava maksāt, nezinot, vai un kādi būs rezultāti. Nopērkot komplektu koppirkšanas portālā, 6 reizes man izmaksāja $99. Par šādu cenu biju gatava riskēt. Par lielāku summu - nezinu... Padomātu.

Bet, ja ir tumšs liekais apmatojums un ir lieki līdzekļi - tad gan iesaku apsvērt, neatkarīgi no tā, kurā valstī dzīvojat. :) 

4 komentāri:

  1. interesanti bija palasīt par šo visu , esmu domajusi izmēģināt, bet tā ka mani apmierina depilācija, laikam lieki nemētāšos ar naudu.. vienk ja jau tik ātri pazūd efekts - nez vai tas ir tā vērts..

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Tas droši vien ir individuāli, cik paliekošs tas rezultāts, bet diemžēl to uzzināt var tikai, kad ir veikts viss procedūru komplekss..

      Dzēst
  2. Man ir fotonoepilēts viss :D Esmu ļoti pamierināta, bet gāju 10+ reizes priekš katras zonas.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. O, forši! Laikam gan būs jāpaņem vēl viens komplekts, tad varbūt tiešām būs paliekošs rezultāts..

      Dzēst