trešdiena, 2015. gada 25. novembris

Kolekcija: vaigu sārtumu sacensība

Šoreiz kolekcija mazliet citā griezumā.. Ne visās grima kategorijās man ir daudz objektu (absolūtie uzvarētāji ir nagu lakas un lūpu spīdumi), bet nu sārtumi ir savākušies pietiekami, lai par tiem parunātu mazliet vairāk.
Patiesībā es gribēju pastāstīt par tiem, kuri ir tādi interesantāki, bet beigās nolēmu likt uz strīpas visus, kas nu ir. Daži ir pilna izmēra iegādāti produkti, savukārt citi ir ceļojumu izmērā un nākuši caur skaistumkastītēm vai pirkumu bonusos. 

Es vispār esmu bailīga sārtumu lietotāja, jo man no dabas ir rozīgi vaigi un vienmēr esmu tos centusies "aizkrāsot", taču gadījumos, kad lieku pilnu grimu, bez vaigu iekrāsošanas atpakaļ uz sejas neiztikt. 

Te nu ir tas, ko esmu sakrājusi. :)

Mazliet vairāk par katru no šiem.

Hourglass Luminous Flush un Mood Exposure no Ambient Lighting Edit paletes. Par pašu paleti izteikšos kādā citā reizē, jo vēl mācos apieties ar pārējiem pūderiem, bet sārtumi patīk tāpat kā to brālis, kas seko nākamais. 

Šie divi sārtumi ir lielisks papildinājums manam Hourglass Ethereal Glow sārtumam, kuru lietoju nu jau vairāk kā gadu un tas ir mans top pūderveida sārtums, pilnīgi noteikti (bija arī pie 2014.gada favorītiem). Par šo vairāk atsauksmē
Droši vien jau toņi nav nekas unikāls, mūsdienās jebkam ir atrodami dublikāti, bet tas maigais finišs un tekstūra.. Manuprāt, arī ir ļoti viegli dozējams, kas man kā atturīgam sārtuma lietotājam ir ļoti svarīgi.
Gada laikā ir nolietots tikai nelielais uzkalniņš.. Te pietiks vēl vairākiem gadiem. :)

Retāk lietotie sārtumi apkopoti vienā Z-paletē, lai ērtāk pārskatīt. 
1 - Too Faced sārtums tonī Coral - no izformētās Chocolate Bar paletes (atsauksme šeit) - nav pārāk veiksmīgs - paspilgts un krītains - grūti iegūt vienmērīgu klājumu. 
2 un 3 ir Coastal Scents Forever Blush sārtumu paraugi, iegūti savulaik kādā no skaistumkastītēm. Nav iegājušies ikdienā, glabāju vairāk dēļ tā oranžīgā toņa, jo līdz šim nekā tāda līdzīga manā kolekcijā nebija. Atsauksme šeit.  
4 ir Nars Super Orgasm sārtums, arī nav iedzīvojies, galvenokārt dēļ zeltainajiem spīguļiem, kas ir diezgan izteikti. 
5 ir Bobbi Brown sārtums Desert Blush, nesen jau pieminēts rakstā par Bobbi Brown kolekciju. 


Viens no mana sārtumu krājuma ilgdzīvotājiem un arī viens no lietotākajiem sārtumiem ir Nars Orgasm. Citā gadījumā izformētu un liktu Z-paletē, bet tas trio ar bronzeri un izgaismotāju ir ļoti ērts ceļojumos. 
Šim sārtumam viss ir kārtībā - gan pigmentācija, gan uzklāšana, ir viegls šimmeris, bet, ja nepārspīlē, tad vaigiem dod veselīgu mirdzumu. Salīdzinot šo ar Super Orgasm, tonis ir tas pats zeltainais persiku rozā, bet dēļ smalkā zeltītā šimmera Orgasm izskatās dzeltenīgāks. 

Saskatījos video, cik viegli dāmas klāj krēmveida sārtumus, nodomāju, ka man arī vajag. Stila krēmveida sārtumi bija vieni no populārākajiem, tad nu izmeklēju toni, kāds man vēl nebija - Peony. Šis ir viens no Convertible Color sērijas - vaigu un lūpu sārtumiem. 

Jāsaka kā ir - neesmu mācējusi pieradināt. Priekš manas bailīgās rokas šis ir pārāk stipri pigmentēts, vienmēr sanāk uzklāt par daudz. Ar sūkli sanāk labāk, bet diezgan ilgi ķēpājos, kā arī tonis varbūt nav priekš manis tas pats pats piemērotākais. 
Bet visādi citādi tiešām ļoti pigmentēts, krēmīgs, uz rokas iztušējas brīnišķīgi. :) Bija man vēl arī koši rozā, no tā atvadījos pavisam ātri vien, iepriekšminēto iemeslu dēļ. 


Viens no interesantākajiem sārtumiem, ar kādu esmu saskārusies, ir Josie Maran Coconut Watercolor Cheek Gelee - jeb ūdenkrāsu vaigu želeja. Šis izskatās, smaržo un uzvedas kā jāņogu želeja. Nedomāju, ka var uzklāt kā citādāk kā ar pirkstiem, jo želeja ir diezgan vāji pigmentēta, tādēļ, lai iegūtu kādu redzamu toni, jāķeksē biezāka kārta. Iztušējas labi, bet jāpieliek diezgan lielas pūles, lai to izdarītu vienmērīgi  - tā arī labprāt sakrājas rieviņās un porās, ja dod tādu iespēju. 

Un visbeidzot viens no maniem vismīļākajiem sārtumiem - Benefit Benetint (cheek and lip stain).  
No šī ļoti ilgi baidījos. Pirmkārt  - šķidrums ļoti košā krāsā, smaržo pēc rozēm. Nu totāli pēc manis neizklausās. Bet kā sāku spēlēties ar šo, tā nevaru beigt lietot. Iztušējot vairs nu nemaz nav tik košs, šķidrā konsistence ļauj viegli izpludināt, savukārt rožu aromāts pazūd momentā. 

Šo pamatā uzklāju ar sūkli, bet var arī darīt tā kā pamācībā - ar iebūvēto otiņu uzvilkt pāris triepienus uz vaigiem un iztušēt ar pirkstiem. Ar sūkli noteikti vieglāk iztušēt. Uz lūpām nelietoju - pārāk sausina, bet tonis ļoti dabīgs - paspilgtina dabisko lūpu krāsu. 
Uzvedas arī kā jau stain - iekrāso ādu un ir noturīgs, ir arī stipri pieaudzējams, ja rodas tāda vajadzība. Šim eksistē arī citas toņu versijas - Posietint (poppy-pink), Lollitint (candy-orchid), ChaChatint (mango).
Bildē necentos pārāk iztušēt, lai var labāk saprast toni.
Lietojot vairāk kā pusgadu, mazā ceļojumu izmēra pudelīte ir tikusi knapi pusē. Kad šis beigsies, noteikti iegādāšos pilno izmēru. 

***
Rezumē - manām prasmēm un vajadzībām visatbilstošākie, kā arī visērtākie šķiet Hourglass sārtumi, kā arī, protams, Benetint.. Tas ir kaut kas citādāks, varbūt ne tik ērts, jo ar otu to neuzklāsi, bet mājas apstākļos tajā ir ir kaut kas maģisks... :) 

Viena tendence, kas manā kolekcijā ir novērojama - gandrīz nav pārstāvēti drugstore sārtumi. Tas lielā mērā ir tādēļ, ka veikalos pārsvarā gadījumos tos nav iespējams notestēt un baidos pirkt pilnos iepakojumus. 
Varbūt jums ir kādi labu drugstore sārtumu ieteikumi?

10 comments:

  1. Interesanti palasities, tieši es šobrid domāju par vaigu sārtumiem, gribās nopirkt One Shocking Moment Cheek Studio Palette no Nars, bet neparādas eiropas veikalos :( Vispar nesaprotu vai būs vai nebūs.. Tev NYX un Milani vaigu sārtumi nav iedzīvojusies, vai nepērc?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Man ir NYX taupe, bet nu par sārtumu to galīgi neuzskatu un arī tā nelietoju, un no Milani ir bronzējošais izgaismotājs, ko arī varētu lietot kā sārtumu, bet nu ir pārāk brūns tam. Tas man ļoti patīk, tā ka nākamais sārtums, ko es varētu mēģināt, varētu būt kāds no Milani.

      Dzēst
  2. kā man atīk šādi raksti :)
    jau kādu laiku šķiet, ka noteikti nars orgasm un super nebūs man, jo oranžais tonis un tie spīguļi. labi swatchi

    AtbildētDzēst
  3. Es ar Benetint nesadraudzējos :) Visu laiku domāju vai man vajag to Hourglass paleti :D

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Nu ja Tev nav neviens no Hourglass vēl, tad noteikti vajag. :)

      Dzēst
  4. Ļoti laba tev kolekcija. Es arī ne visai bieži lietoju sārtumus to pašu problēmu dēļ.
    Hourglass ir visiemīļotākie mana kolekcijā.

    AtbildētDzēst
  5. Nu dikti kārdini ar hourglass :) Man arī ir wishlistā jau kādu laiku.

    AtbildētDzēst