sestdiena, 2016. gada 20. februāris

Press-On Nails - stilīgi vai lēti?

Kā varbūt jau zināt, man ir tāda kārtīga nagu laku kolekcija.. Kopjošie līdzekļi arī tā kā ir atrasti labi strādājoši... Nagus lakot man patīk, ar rezultātiem parasti esmu apmierināta.  Esmu mēģinājusi taisīt arī kādus nagu dizainus, bet šinī laukā gan nevarētu teikt, ka man būtu diži panākumi... :)

Tā kā ar ikdienas nagiem pati tieku galā tīri labi, tad apmeklēt manikīra meistaru īsti nesaredzu liederību. Pēc manas pieredzes, šeit (vismaz manā ciemā) izplatītākā manikīra procedūra ir gēla nagi. Ja meistaram palūdz parasto laku, viņš (viņa) izbrīnīts uz Tevi skatās un prasa, vai tiešām? Parastai lakai nedodot nekādas garantijas.. Esmu dažas reizes gājusi lakot gēla laku, tas parasti ir uz lielākiem pasākumiem, kur svarīgi, lai nagi ir sakopti un lakojums noturas un par to nav it nemaz jāuztraucas. 

Ar šo garo ievadu gribēju teikt, ka ir bišķi uznākusi garlaicība nagu jomā un prasās izmēģināt kaut ko jaunu. :) 

Pēdējā laikā redzu ne vienu vien youtube personāliju sajūsminamies par tādu parādību kā press-on nails jeb pielīmējamie nagi. Es ko tādu atceros no senākiem laikiem, kad veikalu plauktos redzēju zemas kvalitātes plastmasas nagus, uz kuriem diez vai kāds vispār nopietni skatījās. 

Kā izskatās, tad ar laiku šo pielīmējamo "plastmasas" nagu kvalitāte ir ievērojami uzlabojusies. Šobrīd pieejami dažnedažādi garumi, platumi, dizaini un arī pielīmēšanas veidi (pašlīmējošie, ar atsevišķu līmi līmējamie) un vizuāli vismaz ekrānā nav iespējams noteikt atšķirību starp šiem mājās pielīmētajiem un salonā uzliktajiem gēla nagiem. 

Šie nagi mani ļoti ieintriģēja, tādēļ nolēmu izmēģināt. Papētīju atsauksmes un rezultātā iegādājos Kiss Broadway imPress nagus ar gēla nagu efektu un franču manikīra dizainu. imPress sērija ir pašlīmējošie nagi, tiem nav jāizmanto speciālā līme, lai gan to var darīt, lai pagarinātu noturību. Nagi ir no ABS plastmasas un tie nav atkārtoti izmantojami, jo ir plāni un mīksti un pie noņemšanas var deformēties. 


Komplekti mēdz būt dažādi - ar dažādas formas, izliekuma un garuma nagiem, nagi mēdz būt dažādā skaitā. Šie ir īsi, izliektas formas nagi, komplektā ir iekļauti 24 nagi, 2 dekori, 1 nagu vīle (domāta šo nagu pievīlēšanai), nagu attīrīšanas salvete un instrukcija. 


Uzlikšana patiesībā ir ļoti vienkārša. Jāpiemeklē katram nagam atbilstošā "uzlīme", jānotīra nagi, lai atbrīvotos no taukainās virskārtas (es maziet novīlēju virsmu ar buffer tipa vīlīti), jānotīra ar pievienoto spirta salveti un gatavs darbam. Tālāk jāņem piemeklētais nags, jānoplēš aizsargplēvīte un jāuzspiež uz sava naga. 


Šeit mani nagi "pirms".

Un te tā pati roka "pēc".

Ilustrācijai arī otra - kreisā roka, kuras lakojums parasti nav tik daiļš kā labajai, taču ar šiem nagiem abas rokas ir identiskas. 
Es teiktu, ka nagi pieguļ ļoti labi, izliekums ir maniem nagiem atbilstošs, īsais garums arī liekas ļoti ērts, garākus es nemaz negribētu. 
Svarīga noteikti ir arī nagu otra puse, jo tā bieži vien arī ir labi redzama. Tā kā man nebija nagi nogriezti līdz pašai ādai, tad protams, maliņa ir apakšā redzama, bet man tas pārāk netraucē. 

Tas par pašu procesu. Tagad mans rezumē par konkrēti šiem pašlīmējošajiem gēla nagiem. 

Man personīgi ļoti patīk, vizuāli izskatās kā "dabīgi" gēla nagi. :) Konkrētā komplekta nagi man bija ļoti piemēroti gan garuma, gan platuma ziņā, izņemot bija grūtības ar vidējiem pirkstiem, kas man tādi drusku šķībi.. It kā piemeklētais nags derēja pēc platuma, bet izskatījās kaut kā par lielu un arī bija nedaudz par garu, salīdzinot ar pārējiem. Nācās iegādāties vēl vienu komplektu un nomainīt vidējo nagu uz mazāku (man visiem trim vidējiem pirkstiem sanāk viens izmērs šajā dizainā).

Plusi: 
+ Ļoti vienkārša un ātra uzlikšana.
+ Var nedaudz pievīlēt formu vai garumu, ja kaut kas traucē (svarīgi novīlēt maliņu tā, lai nekas neķeras).
+ Izskatās tāpat kā gēla nagi.
+ Plaša dizainu un formu izvēle.
+ Viegla noņemšana.
+ Iztur solīto nedēļu (ar patiešām intensīviem saimnieciskiem darbiem katru dienu, t.sk. trauku mazgāšana), nedēļas beigās ir nobružāti nagu gali. Atlīmējies nekas nav. 

Mīnusi:
- Var nebūt 100% piemērota nagu forma (ir gan pieejami arī komplekti "īpašas" formas nagiem ar plašāku platumu un izliekumu izvēli).
- Pašlīmējošajiem nagiem svarīgi, ka apakšā ir pavisam īsi nagi, jo līme ir tikai naga pamatnes daļā - sanāk, ka galiņi nav pielīmēti. Vai arī papildus jālieto nagu līme, lai nebūtu šķirbas (ja man ikdienā būtu jāstrādā ar cilvēkiem, es noteikti aizlīmētu tās šķirbas).
- Nav atkārtoti izmantojami.
- Daži dizaini var nobružāties ātrāk nekā citi, īpaši kam ir 2 toņu pārklājums uz nagu galiem.  

Man āķis lūpā un noteikti mēģināšu arī citas formas un dizainu pašlīmējošos nagus, gan arī tos, kas nāk komplektā ar līmi. Jau krājumā ir šādi komplektiņi:

No šiem divi ir pašlīmējošo nagu komplekti - melnbaltie ir īsi - kantaini (šis jau ir pamēģināts) un rozā ir īsi - ovāli. Nolēmu, ka kaut kad jāizmēģina arī akrila nagi, tie tad ir ovālas formas vidēja garuma.

Patiesībā, ja kļūsti izvēlīgs, tad nemaz tik plaša izvēle nav - man ne pārāk patīk kantaini nagi un noteikti nepatīk ļoti gari nagi.. Arī secināju, ka daudzi smukie dizaini ir tieši vidējam nagu garumam, īsie pārsvarā ir vienkrāsaini+akcentnagi.. Es gan pagaidām esmu mēģinājusi tikai Kiss firmas piedāvājumu, bet tā rādās šeit visizplatītākā - nagi nopērkami visos drugstore (mani ir no CVS).
Vēl dzirdu labas atsauksmes par Elegant Touch nagiem (pasūtāmi arī lookfantastic.com un feelunique.com). Šādi nagi pieejami arī citiem zīmoliem, bet par to kvalitāti man grūti komentēt. 

***
Atbildot uz virsrakstā uzdoto jautājumu, es sliecos domāt, ka šādi nagi ir diezgan stilīgi... Ja vispār patīk akrila/gēla nagu efekts. Ja tas nepatīk, tad arī šie liksies tikpat "mākslīgi". Kas tie, protams, arī ir. :)

9 komentāri:

  1. Interesants raksts :)Izkatās ok, priekš mākslīgiem nagiem, pat ļoti labi ;)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies! Jā, mani arī pārsteidza, vismaz šis franču izskatās ļoti labi, dažiem citiem dizainiem varbūt tik labi neveicas. :)

      Dzēst
  2. Tā kā manikīra lietās man abas rokas kreisās, tad esmu no tām, kas nagu meistari apmeklē regulāri. Jāpiebilst, viņai esmu vienīgā kliente, kurai jātaisa klasiskais manikīrs (pārējās ir gēla piekritējas) :D

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Tādēļ arī man radās tāds jautājums, vai tiešām vairs neviens netaisa parastos manikīrus pie meistariem, tikai gēla?

      Dzēst
  3. Beidzot es savus nagus esmu ataudzējusi tik garus, ka mākslīgos nemaz negribas. :)

    Ļoti veiksmīgs produkts. Nagi izskatās tā itkā to būtu apstrādājis ļoti labs meistars. :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Man izdodas ataudzēt tikai visu laiku turot nolakotus.. ja pastaigāju bez nekā, noteikti kaut kas aplaužas.. Tad nu tagad šī ir jaunākā izklaide.. :) Vismaz traukus var mazgāt, ne par ko neraizējoties. :)

      Dzēst
  4. Wow, efekts izcili labs, pasākumiem perfekti- un īstenībā, ja patīk dizaini un gribas mainīt tos visu laiku, tad neredzu iemeslu kapēc šos neizvēlēties. Tagad āķis lūpā- lekšu skatīties ko piedāvā pie mums. :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā, šādiem mērķiem pašlīmējošie nagi ideāli - pasākumiem vai biežai nomaiņai, kad negribas ķēpāties ar līmi vai bieži iet pie mainīkīra mainīt nagus tur. :)

      Dzēst
  5. Meitenes, izrakņāju wish.com, bet nu nekādi neizdodas atrast pašlīmējošos!🤔

    AtbildētDzēst