otrdiena, 2016. gada 1. marts

Iepazīstinu - Crown Brush otas

Pēdējos divus gadus apmeklējot IMATS grima mākslinieku izstādes Losandželosā, esmu tuvāk iepazinusies ar Crown otām. 
Crown Brush otu ražošanas laukā darbojas jau 30 gadus, piegādājot otas uz 80 valstīm, spējot saražot vairāk kā 80 tūkstošus otu dienā. Piedāvā viņi arī šo to no dekoratīvās kosmētikas, nezinu gan vai paši arī to ražo. Otas ražojot gan priekš atsevišķiem māksliniekiem, gan lielām veikalu ķēdēm. Varot visu uzražot ātri un par zemām cenām. 
Šī kompānija piedāvā arī Private Label pakalpojumu - varat arī savu otu līniju pie viņiem pasūtīt. :) Droši vien tādēļ šīs otas likās pārsteidzoši līdzīgas citu kompāniju otām.. Īpaši aizdomīgu mani darīja vairāku Crown un Morphe otu līdzība - tām ir identiski nosaukumi, numuri un izskats... Kā izlasīju internetā, tad tās tiek ražotas vienā vietā, piedevām kompānijas piederot vienas ģimenes locekļiem. Baumu lapās stāsta, ka Morphe zīmols esot izveidots, kad Crown īpašnieku starpā sanācis kašķis un kāds aizgājis un uztaisījis jaunu zīmolu. :) Otas vienādas (gan ne visas), cenas arī līdzīgas, bet redz ko nodara pāris youtube zvaigžņu labvēlība jaunam zīmolam - visi kā traki tagad grib Morphe.. 

Crown ražo dažādas otas, no dažādiem materiāliem un dažādiem mērķiem. Pastāstīšu par tām otām, kas ir manā īpašumā, grupējot tās pēc ražotāja līnijām. Pieņemu, ka vairumam šis zīmols nav pazīstams, tādēļ mēģināju, kur iespējams, salīdzināt ar populārām otām. Cenas uzrādīju tādas, kādas atrodamas Crown ASV mājas lapā (bez nodokļa).


- | 4229 | 709-1, C415 | IB125, IB110, IB129 | BK34, BK44 | BK8, BK33 | SS033, SS020, SS012 | C465, C460, C459, C468, C461, C464
Pagājušajā gadā vairāk iepirku pamatotas, šogad paplašināju savu krājumu ar dažādām specifiskām otām - sejas masku otas, gliterotas, zīmuļotas, fan-, paddle un citas tamlīdzīgas. Bonusā iedeva arī viņu tušu. Šīs otas izstādē maksāja katra ~2-3 dolārus. 

Pirmā rindā ir uzacu ķemmīte, bez numura un sērijas.. :) Pilnīgi parasta.

Jau sen vēlējos otu sejas maskai, tādēļ iegādājos 2 SPA sērijas otas. Tumšākā ota ir 4229 Oval Boar Facial ($2.49) un šķiet kā parasta krāsotāja ota. Ja arī tas Boar nozīmē, ka sari ir no mežacūkas, sajūta uz sejas apmēram tāda arī ir - raupja. Ķermeņa maskām varētu būt ok, bet jutīgai sejas ādai ne pārāk. 
Otra ota - 709-1 Large Premium Facial ($5.69) ir lieliska, ļoti mīksta ota - ideāla sejas maskām. Tā ir pilnīgi cita sajūta, uzklāt maskas ar otu.. Es saprotu, ka tā varbūt patērējas nedaudz vairāk produkta, bet tā kā masku man netrūkst, tad es par to nesūdzos.. :)
No augšas: 4229; 709-1

Manā īpašumā ir 1 ota no Studio Pro sērijas - nr. C415 Deluxe Sable Shader ($9.95, dabīgi sari). Šo varētu raksturot kā gandrīz divreiz lielāku par MAC239, tā ir arī nedaudz biezāka un stīvāka. Sākumā "meta spalvu".
Šo galvenokārt izmantoju ēnu uzklāšanai uz plakstiņa, locījuma vietai šī šķiet nedaudz par raupju. 

Italian Badger sērija visa ir uz izpārdošanu, nezinu, vai tiks turpināta. Šīs līnijas kvalitāte nebija pārliecinoša, varbūt tas ir viens no iemesliem izpārdošanai... 
Man ir IB125 Eyelash Definer ($3.89) - metāla skropstu ķemme, nekas īpašs. 
IB110 Mini Oval Smudger ($2.43, dabīgi sari) ir maza plakana otiņa, nav varbūt 100% ideāli piegriezta, bet ir mīksta (MAC otu līmenī) un labi noder visādiem detaļdarbiem. 
IB129 Taklon Mini Liner ($1.81, sintētiska) ir nedaudz plušķaina lainera ota, ar kuru gan plānu līniju nenovilksi. Lietoju reti, līnijām ar acu ēnām. 
No augšas: IB125 | IB110 | IB129

Luna sērijas otas ir ar sintētiskiem sariem un ar mazliet smalkākiem rokturiem. Šīs sērijas otas es labprāt pamēģinātu vēl kādu.
BK34 Lash Fan ($1.98) - šai mini vēdekļveida otai vēl neesmu atradusi pielietojumu - vaigiem tā neder pārāk īso saru dēļ un skropstas krāsot (kam tā paredzēta) ar šo ir mazliet ķēpīgi.
BK44 Pointed Lip ($1.89) ir diezgan maza, plakana lūpu otiņa, ļoti ērta darbībā.
No augšas: BK34 | BK44

Luna Badger sērijas otas (ar dabīgiem āpša sariem) izrādījās atšķirīgas kvalitātē. 
BK8 Deluxe Badger Fan ($5.69) ir ļoti mīksta, paliela vēdekļveida ota, kas labi noder dažādiem pūderveida sejas produktiem, savukārt BK33 Mini Oval Smudger ir mistiskas kvalitātes, neprecīzi piegriezta neliela, plakana otiņa, kas citkārt būtu izrādījusies noderīga. Lietoju tik un tā, jo nedaudz spicā forma ir ļoti parocīga. Var jau būt, ka man gadījās brāķis. 
No augšas: BK8 | BK33

Syntho sērija šķiet ļoti labas kvalitātes sintētiskas otas ar mīkstiem sariņiem.
SS033 Mini Smudger ($2.65) ir ļoti plakana un stingra ota, ko līdz šim lietoju lūpukrāsai, bet noder arī lainerim un citiem smalkiem darbiem.
SS020 Deluxe Precision Crease ($3.50) ir ļoti mīksta zīmuļota, pēc formas identiska MAC219, bet mīkstāka. Noder bieži.
SS012 Deluxe Crease ($2.82) - mīksta, neliela, diezgan stingra iztušēšanas ota, gandrīz identiska pēc formas kā RT Essential Crease Brush, bet mīkstāka un daudz stingrāka.
No augšas: SS033 | SS020 | SS012

Visvairāk manos krājumos ir Infinity sērijas otas. Šīs ir ļoti mīkstas otas ar sintētiskiem sariņiem.
C465 Infinity Silicon Smudger ($2.95) ir silikona aplikators, ar ko var ērti uzklāt gliterus. Iemēģināju šādu Make Up For Ever nodarbībā, nolēmu iegādāties kādu lētāku alternatīvu. Strādā labi.
C460 Infinity Blending Fluff ($4.99) - ļoti līdzīga tušēšanas ota MAC217, bet nedaudz blīvāka. Strādā ļoti labi.
C459 Infinity Chisel Fluff ($4.45) ir plakana, apaļīga ota, ļoti ērta iztušēšanai, var labāk kontrolēt.
C468 Smokey EyeLiner ($3.95) - hibrīds starp lainera un zīmuļotu. Ērta apakšējās un augšējās skropstu līnijas ieēnošanai.
C461 Precision Crease ($3.95) - mīksta zīmuļota, gandrīz identiska ar SS020 no Syntho sērijas.
C464 Oval Lip ($2.89) - pagara un plata lūpu ota, arī liekas ērta.
No augšas: C465 | C460 | C459 | C468 | C461 | C464
***
Kopumā jāsaka, ka esmu ļoti priecīga par iepazīšanos ar šīm otām. Cenu līmenis ir līdzīgs kā Real Techniques (vidēji 1 otas cena RT komplektā), bet izvēle, protams, ir daudz plašāka un ir iespējams dabūt gan dabīgo, gan sintētisko sariņu otras visām iedomājamām vajadzībām. Reāli ir tā, ka dabīgo materiālu otas ne visas būs mīkstas vai ideāli kvalitatīvas, taču rādās, ka ar sintētisko sariņu otām problēmu nebūs.

Tātad - ja gribat darba zirdziņus par salīdzinoši zemām naudiņām, šīm ir vērts pievērst uzmanību. 

Pētot šīs otas, apskatīju gan ASV, gan Anglijas mājas lapas, un interesanti, ka Anglijas versija ir daudz pilnīgāka un ar plašāku informāciju. Starptautisko piegādi veic abas lapas, taču tieši uz Latviju piegādās tikai Anglijas veikals.

P.S. Jau iegādājos pāris Morphe otas salīdzināšanai - tomēr ziņkāre ņēma virsroku. :)

6 komentāri:

  1. Tas silikona aplikātros gliteru uzklašanai izskatas super, būs jāiegādājās, lai nav jābendē otas.. jo parasti uzklaju bikuci makslīgo skropstu līmes un tad gliterus - tad tie turās 24h :D Zinu ka daudzas dabiskās saru otas ir super, bet arī es esmu iemanijusies lietot vairāk sintētiskās otas, jo tās viegli kopjās, lietojās, nenolietojās un var pret tām izturēties tā brutālāk :D Pēdējā laikā esmu uzkārusies uz Ecotools otām, liekās tik maigas un ērtas

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Man ir līdzīgi, es vairāk sliecos uz sintētiskajām, jo daudzas dabīgās ir priekš manas jutīgās ādas pārāk raupjas. Izņēmums, protams, ir japāņu ražojumi, bet nu cik es tādas varu atļauties... Tāpēc Wayne Goss ir manas mīļākās otas....

      Dzēst
  2. paldies par informāciju, saglabāju sev linku uz šo veikalu, noteikti kaut ko pasūtīšu, jo cenas ir ļoti draudzīgas!:)

    AtbildētDzēst
  3. Paldies par informāciju! Nemaz nezināju ka Morphe un Crown otas ir līdzīgas. Būs kādreiz jāpasūta viņu otas.
    To mazo fēna otu var laikam izmantot lai notīrītu nobirušās ēnas.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Nav tā ka visas otas ir līdzīgas, bet ir dažas līnijas, kuras acīmredzot Crown ražo priekš Morphe.
      Pamēģināju to otu vairākas reizes tušai, nav īsti mana preference, jo tas dod ļoti dabīgu skropstu efektu - tas varētu būt labi dāmām, kam ir garas un atliektas skropstas.

      Dzēst