piektdiena, 2016. gada 20. maijs

Plauktiņā vai miskastē: acu ēnu praimeri



Ar acu ēnu praimeriem ir tā - šad tad lietoju, bet ne regulāri. Man ir vidēji taukaini plakstiņi un ar vairākām locījuma vietām, tādēļ ēnām ir tendence sakrāties krociņās. Ja ir ļoti labas ēnas vai ja lietots noturīgs krēmveida produkts zem tām, tad diezgan labi varu iztikt bez šī speciālā produkta, kas galvenokārt domāts acu ēnu noturības un krāsu košuma pastiprināšanai.
Bet daudzas ēnas ir tomēr dienas gaitā "staigā", tad tomēr kaut kas apakšā jāpaklāj, ja vajag izturēt līdz vakaram.

Acis man ir ļoti jutīgas, tās noteikti dod zināt, ja kāds produkts tām nepatīk vai nokļuvis pārāk tuvu. Tām noteikti nepatīk sejas tonālie produkti, kā arī bieži vien nepatīk produkti ar silikonu vai lateksu.

Zemāk neliels pārskats par acu ēnu praimeriem, kurus esmu lietojusi, šoreiz bez gariem aprakstiem, tikai manas pārdomas. (Kā ierasts, sarkanie iet miskastē, zaļie paliek plauktiņā.)


Urban Decay Eyeshadow Primer Potion - 10ml/$20.

Oriģinālā UD acu ēnu bāze - miesas krāsā, gandrīz nemanāma, plāna un viegla, nav lipīga. Sastāvā ir silikoni, kas iespējams, nedaudz nepatīk manām acīm, tādēļ šo nelietoju.


Urban Decay Eyeshadow Primer Potion Anti-Aging - 10ml/$24.

Nedaudz tumšāks tonis kā iepriekšējai, klājas biezāk, ar to drusku jāuzmanās. Plānā kārtā strādā ļoti labi - ēnas turas visu dienu un toņi noteikti ir košāki. Nožūstot nekļūst pavisam matēts, tādējādi ēnas pielīp kārtīgi. 
Arī sastāvā ir silikoni un ir neliels aromāts, bet šo kaut kā acis pacieš labāk. Ja jums nav problēmu ar to, tad šis būs izcils produkts.

Tarte Clean Slate 360 Creaseless 12-hr Smoothing Eye Primer - 11ml/$20.

Šis klājas diezgan nevienmērīgi, drīzāk ir ar baltu toni. Sastāvā neparādās tik daudz silikonu, cik nu es varu saprast, bet uz tausti liekas stipri silikonīgs. Neiepatikās.


Benefit Stay Don't Stray 360 Degree Stay Put Eyeshadow Primer - 10ml/$26
Konkrētais tonis (medium/deep) man ir mazliet par tumšu, lai lietotu vienu pašu, bet šad tad klāju zem tumšākām ēnām. Super klājas un momentā nožūst, labi saplūst ar ādu tekstūras ziņā, sauss finišs. Šim ir vispatīkamākais aromāts. Šim ir arī papildus funkcija - tas domāts lietošanai visapkārt acīm un darbojas arī kā konsīlera praimeris. Realitātē šis kopā ar ēnām tomēr veido tādu kā kārtiņu, tādēļ man nav iegājies.



Smashbox Photo Finish Lid Primer - 2.5ml/$21 

Šī arī ir mazliet tonēta bāze, ko var lietot vienu pašu vai zem ēnām, nožūst ar izteikti sausu finišu. Aromāts ir tāds nedaudz gumijots, bet nav pārāk uzkrītošs. Šī no visām ir visnoturīgākā, tādēļ paliks manā plauktā.


***
Mans rezumē.. Pēc manas pieredzes un acu īpatnībām, visvairāk no visiem 5 praimeriem man patīk Urban Decay Angi-Aging. Ja anti-aging nav jūsu lieta, tad noteikti var mēģināt arī oriģinālo, kuram piedevām ir vairākas versijas, ja vēlaties ar toni (Original, Eden, Minor Sin un limitētais Enigma). 

***
Iepriekšējie "Plauktiņā vai miskastē" sērijas raksti: Primer EditionFoundation Edition | Mascara Edition

9 komentāri:

  1. Man parasti ir viena bāze uz gadu. :) nesaprotu, kā varēju dzīvot pirms tam. :)
    Šobrīd lietoju lēto Avon - nekāda vaina, viss turās smuki. :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Šinī kategorijā cenai noteikti nav pārāk lielas nozīmes, ka tik turās..

      Dzēst
  2. Interesanta tēma. Parasti battle notiek starp UD un MAC. MAC paint pot esi mēģinājusi?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā, es kādu brīdi par to domāju, bet tā kā man bija saradušās šīs, tad tā arī nenopirku. Man arī kaut kā ne pārāk patīk doma par ķeksēšanu no ķobīšiem, man labāk patīk, ja jau ir iebūvētais aplikators vai tūbiņa.

      Dzēst
  3. UD vajadzētu izmēģināt :) Pirms Tavas atsauskmes izlasīšanas domāju, ka labprāt izmēģinātu Tarte, jo par viņu dikti labas atsauskmes, tomēr pārdomāju, jo ļoti silikonīgi praimeri man ne visai. Iespējams, ka labāk viņš darbojas uz nobriedušas ādas, jo tad visu smuki izlīdzina, nu, vai vismaz rada nedaudz gludākas ādas efektu.
    Man visvairāk no mēģinātajiem ir paticis Lancome :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Man arī nepatīk silikonīgie, bet acu ēnām domātos es vēl neesmu nevienu sastapusi, kas nav ar kaut kādu silikonu daudzumu iekšā..

      Dzēst
    2. Tas gan, tomēr ir robeža, kad ir jau par daudz :)

      Dzēst
  4. Es lietoju tikai NYX HD Eye shadow primer, jau 2 iepakojums iet un treshais veel rezervee. esmu lietojusi Smashbox, ljoti patika, bet cenas deelj NYX uzvar... Praimeris tas laikam ir ljoti individuaali, viens standarts visiem nederees aadas iipatniibu un pat acu formas deelj.

    lapoudreblog.blogspot.com

    AtbildētDzēst