piektdiena, 2014. gada 17. janvāris

Dr. Bronner's šikakai produkti un kokosriekstu eļļa

Gatavojoties rakstam par Dr. Bronner's maģiskajām ziepēm, palasīju vairāk par Dr. Bronneru, viņa kompāniju un arī citiem produktiem. Manā intereses lokā nonāca vairāki produkti, ko gribēju pamēģināt, kā arī beidzot saņēmos uz sen kāroto kokosriekstu eļļu. 


Ķēros klāt pie visu produktu izmēģināšanas.
  • Organic Hand & Body Shikakai Soap, Tea tree. 710ml, $16.99
Ražotājs: bioloģiski sertificētas ziepes pudelē ar pumpīti, bez sintētiskām sastāvdaļām un konservantiem. Organiskais šikakai nāk no neliela Dienvidāzijā augošā zīda akācijas koka sēklu pākstīm un Indijā to jau gadu tūkstošiem lieto ķermeņa un matu mazgāšanai. Šikakai kopā ar Dr. Bronner's Kastīlijas ziepēm veido bāgātīgas, mīkstinošas putas un mitrina ādu vēl pēc mazgāšanās. 

Mani novērojumi
Šīs ziepes lietoju nu jau kādu laiku un jūtos apmierināta. Smarža ir ļoti dīvaina, krāsa ir tāda dzintaraini brūna, bet lietošanā patīkama, labi attīra un ādu nesausina. Ķermeņa krēmu obligāti neprasās, bet man tomēr liekas labāk ar. Vīrs arī sākumā nošķobījās par krāsu, bet beigās visa ģimene kolektīvi izlietojām tukšu. Domāju pirkt atkārtoti.
Iesaku. :)
  • Fresh-Pressed Virgin Coconut Oil, 414ml, $10.99
Ražotājs: šī kokosriekstu eļļa ir auksti spiesta no svaigiem kokosriekstiem, piešķirot tai gardu aromātu. Eļļa ir universāla un veselīga - to var izmantot gan cepšanai, mērcēm, gan ķermeņa kopšanai. Pētījumi liecina, ka cilvēki, kas uzturā daudz lieto kokosriekstu eļļu, mazāk slimo ar sirds un asinsvadu slimībām. Eļļa ir bioloģiski sertificēta un fair trade.

Mani novērojumi
Jau sen gribēju izmēģināt kokosriekstu eļļu ķermeņa kopšanā, klausoties labās atsauksmes par tās iedarbību. To var lietot gan kā ķermeņa eļļu, gan kā matu masku, gan sejas masku. Protams, ar šādu tik eļļainu produktu, to, man liekas, var darīt tikai vakarā.
Šad un tad iesmērējos pirms gulētiešanas, vēl uzziežu vaniļas lūpu balzāmu un eju gulēt kā riktīgā konfekšu fabrikā. Eļļa pārsteidzošā kārtā ātri iesūcas un āda paliek mīksta un velvetīga. Smarža tiešām ir ļoti intensīva un "garšīga". Tiem, kam kokosriekstu aromāts nav cieņā, šī eļļa gan diez vai būs piemērota. Bet tiem, kam patīk, derēs jebkura kokosriekstu eļļa, ne tikai konkrētā.
Izmēģināju arī kā matu un sejas masku. Uz sejas bija ok, bet nekādu īpaši efektu nemanīju.
Matos bija ļoti interesanti. Paturēju 20 minūtes un gāju dušā, kur matus mazgāju 5 reizes, kamēr man likās, ka eļļa ir izmazgājusies. Varētu būt, ka jau pie 4. reizes bija ok. Ar eļļu bija apstrādājies arī viss ķermenis un vanna, kur 1. gadījumā - labi, otrajā - slideni. :) Grūti aprakstīt, kādi mati ir pēc tam, kad izžuvuši - tādi drusku pufīgi, apjomīgāki. Mēģināšu varbūt vēlreiz, bet tā ķēpa pārāk liela priekš manis un pamanāmi rezultāti droši vien sasniedzami tikai ilgtermiņā. 
Iesaku (ķermenim). :)
  • Organic Shikakai Conditioning Hair Rinse, Citrus, 236ml, $9.99
Ražotājs: šikakai kondicionieris - skalotājs ir barojošs un efektīvs bez sintētiskām sastāvdaļām, un ir bioloģiski sertificēts. Šikakai pulveri plaši izmanto Indijā, lai iegūtu mīkstus un spīdīgus matus. Citronu sula skalo un savelk matu vārpstas, lai iegūtu lielisku veidojamību. Kokosriekstu, olīvu un kaņepju taukskābes mitrina matus. 

Mani novērojumi
Jāsaka, ka šis produkts nebija tas, ko gaidīju, galvenokārt lietošanas ērtuma ziņā. Pat aizmirsīsim, ka produkts izskatās interesanti - tādā tumši brūnā krāsā un smaržo arī dīvaini. Tas man netraucē. Bet tas, izrādās, ir koncentrāts, kas pirms katras matu skalošanas reizes ir jāatšķaida proporcionāli ar ūdeni. Ja to visu nav slinkums darīt, tad ir ok. Izmazgājot matus ar Dr.Bronners  ziepēm (vienalga kurām, vai augstāk minētajām šikakai ziepēm vai parastajām "maģiskajām"), mati ir tīri, bet paliek neslīdīgi grūti ķemmējami, tamdēļ kaut kāds kondicionieris ir noteikti nepieciešams. Šis skalotājs matus padara slīdīgus un tiešām šķiet, ka tie paliek biezāki un stiprāki. 
Ja nebiedē čakars ar šķaidīšanu, tad patiks. Man nu tā.. :|
  • Organic Body/Tatoo Balm, Patchouli Lime,  14.8ml, $4.99
Ražotājs: Šis ķermeņa/tetovējumu balzāms domāts īpaši sausai, saplaisājušai ādai, atjaunina  un mitrina ādu, piemērots ziemas apstākļiem. Sastāv no biloģiski iegūtām eļļām un bišu vaska, bez ķīmiski modificētām sastāvdaļām. Jojoba eļļa, bišu vasks, avokado un kaņepju eļļas nomierina sausu ādu jebkurā vietā - uz rokām, kājām, elkoņiem utt. Ieteicams arī jaunu un vecu tetovējumu aizsardzībai un krāsas atjaunināšanai. Bundžiņu pēc izlietošanas iesaka lietot saspraudēm vai tml. 

Mani novērojumi
Es par šo produktu līdz šim neko nezināju, bet domāju, ka ļoti interesants un aukstākam laikam tuvojoties, varētu noderēt. BET. Šim konkrētajam ir tik drausmīga smarža. Tas, protams, ir subjektīvi - devu pasmaržot meitai un vīram, tiem nebija nekādu iebildumu. Bet nu es nevaru izturēt to smaržu. Laims ir jūtams, bet laikam tak tā pačūlija ņem virsroku. 
Šis balzāms pieejams arī bez smaržas, kā arī lavandas, piparmētru un bēbīšu versijās. Domāju, ka tās visas smaržo daudz labāk par manu. 
Uz lūpām smērēt negribas, bet uz rokām un ienadžiem ļoti ātri iesūcas un labi mīkstina. Bišķi paliek eļļaini nosēdumi, bet to var paciest. Vīrs apsaldēja rokas, iesmērēju uz nakti, 2 naktis pēc kārtas, labi palīdzēja. 
Kopumā šis konkrētais (dēļ smaržas) man ne visai. :(

***
Vairāk par Dr.Bronner's manā rakstā šeit.
No konkrētajiem produktiem Latvijā, Biotēkas internetveikalā vēl nesen bija pieejamas šikakai ķermeņa ziepes ar citronzāli un laimu, (354 ml/ EUR 9.16), bet pašlaik tās vairs nav noliktavā.
UK pieejams pilns produktu klāsts (droši vien arī veikalos), bet diemžēl UK lapa www.drbronner.co.uk nepiegādā ārpus UK un Īrijas.
***
Kā jums - vai esat mēģinājušas kādu no Dr.Bronner's produktiem?  

5 komentāri:

  1. eh, šķīet, ka otrpus okeānam viss foršāk un interesantāk ;) kaut gan 100%, ka pusi no LV pieejamā pat nēesmu apskatījusi, kur nu nomēģinājusi :D

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Nu tik traki jau nav.. Katrā vietā savi mīnusi. Tāpat kā katrā štatā dzīve ļoti atšķiras. Es vēl esmu dzīvojusi NY laukos, tur bija pavisam citādāk. Viena lieta gan laikam visur kopīga - izteikta patērētāju sabiedrība, tāpēc arī tik daudz viskaut kas tirgū pieejams un pietiekami lēts. Bet tas ir tā relatīvi - ko man dod lēta nagu laka, ja par īri mēnesī jāmaksā $2000. :)

      Dzēst
  2. mana sieva ir cieš no vairogdziedzera vēzi, kas tika apstiprināts, ka četru posmu, ārsts man teica, tur bija maza viņa varētu darīt, jo viņa bija nereaģē uz ārstēšanu, bet mans brālis likumā ieradās mūsu glābšanas uzdodot šo kaņepju eļļu no rick Simpson mediķiem, ko viņš teica, ir palīdzēt kādu pacientu cīņu pret vēzi, un dažāda veida tāpēc mēs nolēmām, lai dotu tai iespēju, līdz šim mana sieva uzlabojas perfekti ļoti labi, un šobrīd viņa var staigāt pa māju visu ar sevi. Es jutos tā nepieciešama i ļaut citiem, kas cieš no šīs akūta slimība, ka pēc tam, kad jums ir labs kaņepju eļļu, tas tiešām var dot vienu stabilu otro iespēju dzīves. Ja jums gadās būt nepieciešama šo kaņepju eļļas jūs varat sazināties pamatus, kas komplektā manu brāli likumā ar šo e-pastu: ricksimpsonmedicals@gmail.com

    AtbildētDzēst
  3. mana sieva ir cieš no vairogdziedzera vēzi, kas tika apstiprināts, ka četru posmu, ārsts man teica, tur bija maza viņa varētu darīt, jo viņa bija nereaģē uz ārstēšanu, bet mans brālis likumā ieradās mūsu glābšanas uzdodot šo kaņepju eļļu no rick Simpson mediķiem, ko viņš teica, ir palīdzēt kādu pacientu cīņu pret vēzi, un dažāda veida tāpēc mēs nolēmām, lai dotu tai iespēju, līdz šim mana sieva uzlabojas perfekti ļoti labi, un šobrīd viņa var staigāt pa māju visu ar sevi. Es jutos tā nepieciešama i ļaut citiem, kas cieš no šīs akūta slimība, ka pēc tam, kad jums ir labs kaņepju eļļu, tas tiešām var dot vienu stabilu otro iespēju dzīves. Ja jums gadās būt nepieciešama šo kaņepju eļļas jūs varat sazināties pamatus, kas komplektā manu brāli likumā ar šo e-pastu: ricksimpsonmedicals@outlook.com

    AtbildētDzēst
  4. mana sieva ir cieš no vairogdziedzera vēzi, kas tika apstiprināts, ka četru posmu, ārsts man teica, tur bija maza viņa varētu darīt, jo viņa bija nereaģē uz ārstēšanu, bet mans brālis likumā ieradās mūsu glābšanas uzdodot šo kaņepju eļļu no rick Simpson mediķiem, ko viņš teica, ir palīdzēt kādu pacientu cīņu pret vēzi, un dažāda veida tāpēc mēs nolēmām, lai dotu tai iespēju, līdz šim mana sieva uzlabojas perfekti ļoti labi, un šobrīd viņa var staigāt pa māju visu ar sevi. Es jutos tā nepieciešama i ļaut citiem, kas cieš no šīs akūta slimība, ka pēc tam, kad jums ir labs kaņepju eļļu, tas tiešām var dot vienu stabilu otro iespēju dzīves. Ja jums gadās būt nepieciešama šo kaņepju eļļas jūs varat sazināties pamatus, kas komplektā manu brāli likumā ar šo e-pastu: ricksimpsonmedicals@outlook.com

    AtbildētDzēst