trešdiena, 2013. gada 6. novembris

Dr. Bronner's Magic Soap

Manas all-time mīļākās dušas ziepes ir Dr. Bronner's Magic Soap. Nu jau tās ir visas ģimenes iecienītās - arī vīrs lieto un meitai arī patīk.

Dr. Bronnera "maģiskās ziepes" veikala plauktā atšķiras ar saviem daudzajiem uzrakstiem - tur  lielākoties aprakstīta paša Dr. Bronnera un viņa kompānijas filozofija, kas visnotaļ kategoriski iestājas par dabai draudzīgu saimniekošanu, organisko ražošanu, godīgu tirdzniecību, pret ģenētiski modificētiem organismiem un tml. Līdz ar ko visi viņu produkti ir organiski sertificēti un bez jelkādām kaitīgām piedevām. Piedevām ražots tepat Kalifornijā, tā ka vietējais produkts. :)

Kompānija dibināta Kalifornijā pirms 65. gadiem, bet Bronnera ģimenes ziepju ražošanas tradīcijām ir  vairāk kā 150 gadu ar pirmsākumiem Vācijā. Kompāniju vēl joprojām vada Bronnera ģimenes locekļi.

Šīs firmas šķidrās ziepes ir nopērkamas parastajos lielveikalos, taču citus produktus tur bieži neredz, tie jāmeklē ekoveikalos kā Whole Foods, Sprouts un citos.

Gatavojoties šim rakstam, iečekoju www.drbronner.com mājas lapu un atklāju, ka bez roku un ķermeņa šķidrajām un cietajām ziepēm viņi ražo vēl viskaut ko citu arī. 
Tā nu tapa neliels izmēģinājuma pasūtījums, jo vēl aizvien esmu sava ideālā šampūna meklējumos. Parasti organic šampūni maniem matiem nav patikuši, redzēsim, kā būs šoreiz. Tas, patiesību sakot, nemaz nav šampūns - mati jāmazgā ar tām pašām universālajām ziepēm un beigās jāizskalo ar speciālu matu skalotāju, ko tad arī pasūtīju.
Manas iecienītākās ziepes, protams, ir mandeļu. Vīram vislabāk patīk piparmētru (tām ir tāds īpaši atsvaidzinošs efekts, man tās patīk lietot rīta dušā). Esmu vēl lietojusi arī citrusu-apelsīnu un gribu mēģināt tējas koka.

Lietošanā ļoti patīkama, pēc mazgāšanās tāda tīra, viegla sajūta, ādu nesausina un, šķiet, ka nekādus nosēdumus neatstāj. Ziepēm ir šķidra konsistence un tās daudz neputojas. Arī aromāti man personīgi liekas ļoti pievilcīgi - piedāvājumā šķidrajām ziepēm ir piparmētru, lavandas, mandeļu, tējas koka, eikaliptu, rožu un citrusu-apelsīnu aromāti (un attiecīgās eļļas sastāvā). Ir vēl arī bēbīšu līnija, kam nav nekādu aromātu.
Piparmētru ziepes
Latvijā šīs ziepes nopērkamas "Biotēkas" veikalos un e-veikalā, cena ir ok - piem., 236ml mandeļu ziepes maksā Ls 4.90 (EUR6.97), ASV šis pats tilpums maksā ~$7.

Ļoti iesaku! :)

Ja nu interesē, reku arī make-up mākslinieks Wayne Goss nesen izteicās par šīm ziepēm.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru