trešdiena, 2014. gada 22. oktobris

Skropstu atliecēji - Shu Uemura vs Tweezerman vs noname

Man ir skropstu atliecējs. Man ir 3 skropstu atliecēji! Viens no Mehaz, viens no Shu Uemura un viens no Tweezerman. Pirkti tieši tādā secībā.  
Jautāsiet - kāpēc? Kāpēc 3 vai kāpēc vispār ir, es atjautāšu... :) 

Vispār ir tāpēc, ka man ir īsas un izspūrušas skropstas un bez atliecēja nevar normāli uzkrāsot tušu. Man ir arī tāda īpatnība, ka skropstas, tāpat kā mati, ļoti labi saburzās pa nakti.. Uz sejas it kā neguļu, bet kaut kā tomēr skropstas no rīta ir izspūrušas uz visām pusēm. Atliecējs sakārto un nogludina manas skropstas un padara tās redzamākas, līdz ar to arī vizuāli palielina acis.

Un kāpēc 3 uzliecēji? Nu tāpēc, ka izrādās - tur ir atšķirība. Un pagāja zināms laiciņš un 2 neveiksmīgi mēģinājumi, līdz atradu tādu, kas labi der. 

Vai varat atrast atšķirību? 
Domāju, ka tā uzreiz un pa gabalu to nevar pamanīt..

Saliekot visus 3 blakus un ilgāk pētot, var redzēt, ka mazliet atšķiras augšējās daļas platums (bildē tā sanāk apakšējā mala).
Pirmais no kreisās ir Mehaz (kaut kāds noname, šķiet, pirkts kādā no lielveikaliem), tam ir neliels izliekums, Tweezerman (pa vidu) ir visšaurākā mala, Shu Uemura ir paplata un izliekta forma. 

Bet tas viss, kā izrādās, netraucē uzliekt skropstas. Kas man traucē divos pirmajos, ko nopirku, ir vispārējais izliekums un kā tas pieguļ acij. 

Ievērojiet nākamajā foto - abi malējie atliecēji ir ar lielāku izliekumu, bet vidējais ir tāds kā zemāks. Izrādās, tam ir liela nozīme - man ir mazas acis un tām labāk pieguļ atliecējs ar mazāku, ne tik dziļu izliekumu. Šajā gadījumā vinnētājs izrādījās Tweezerman
Es ilgi domāju un pētīju, kur ir tā atšķirība, līdz novietojot šādi, sapratu. Līdz tam es tikai zināju, ka tie divi pārējie man kniebj ādā, bet ar Tweezerman ir daudz labāk. Ideālā pasaulē man derētu vēl mazāks izliekums, bet nu pašlaik ir labi tā kā ir. :)

Ieteikumi atliecēja izvēlē:
  • Jāņem vērā acs forma un skropstu garums - mazākām acīm ar īsākām skropstām labāk derēs plakanāks (ar mazāku izliekumu) atliecējs - kā manā gadījumā.. Plānoju nākotnē izmēģināt Shiseido, stāsta, ka tas labi derot mazākām acīm:
  • Pavisam īsām skropstām varētu labi palīdzēt šaurie atliecēji, kā šis jaunākais Shu Uemura izgudrojums: 
  • Ja svarīgi ir saglabāt atliekumu visas dienas garumā, varbūt laba izvēle ir karsētais atliecējs, kā piemēram, šis no Sephora (man gan būtu bailīgi likt kaut ko siltu tik tuvu pie acīm):
  • Tirgotāji iesaka mainīt spilventiņus ik pa 3 mēnešiem, pašu atliecēju arī ik pa laikam nomainīt.. Atsevišķi nopērkamus maiņas spilventiņus nemaz tik viegli nevar sadzīt rokā, no drugstore es atradu tikai Maybelline un tos mainu ik pa ~pusgadam. 
  • Skropstu atliecēja izvēlē cenai, manuprāt, nav izšķirošā nozīme - savu ideālo es pirktu arī par $50, jo šo priekšmetu tomēr lietoju katru dienu un ilgākā laika periodā. Manējie maksāja: Mehaz ~$10, Shu Uemura $20, Tweezerman ~$13$.
***
Kādas jums attiecības ar skropstu atliecēju?

17 comments:

  1. Man, par laimi, skropstu atliecējs nav vajadzīgs. Kādreiz esmu tos mēģinājusi, bet kā tu saki - tie man kniebj ādā. Tāpēc vairs tos pat nemēģinu lietot. Skropstas man tāpat ir labas un ar labu tušu tās arī skaisti atliecas un turas visas dienas garumā.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Laimīgā! Es jau labprāt ar gribētu iztikt bez atliecēja, bet nu tiešām nevaru.. Dažreiz puse skropstu ir bez maz uz leju noliekušās.. :)

      Dzēst
  2. Ooooo, redzi kaa... un tu cilveks domaa, ka skropstu tushu ir gruti atrast.... man taada nav, kkas senos laikos skita, ka vajadzeeja, bet neeee....

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā! Atliecēju, manuprāt, ir grūtāk atrast, jo tas nav tik lēts un žēl mest laukā, ja neder.. Tušu izmest nav tik žēl. :)

      Dzēst
  3. Es arī skropstu atliecēju lietoju katru dienu un man tie arī ir trīs :)). Kaut no MAC un Inglot tie ir pilnīgi identiski :)), jo taisīti vienā rūpnīcā!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Tur jau tā lieta, ļoti daudzi ir vienādi. Un tad kurš grib atšķirties, tad izgudro visādus "jaunumus", kas tā īsti neko nedod.

      Dzēst
  4. tas karsējamais atliecējs patiesībā ir ļoti ok un nav jau nemaz tik karsts, tik silts :) man gan ir citas markas, bet strādā perfekti. ar mehāniskajiem man vienmēr liekas, ka vai nu nokniebšu sev plakstiņu vai izraušu skropstas :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Hmm, saki, ka labs? Es jau labprāt visādas lietas izmēģinu, varbūt kārta karsējamam..

      Dzēst
  5. man ir viens, pirkts kkur pa vienkāršo. Shiseido uzliecēju visi slavē un veikalos meklē... es atšķirību tik cik esmu lietojusi nejūtu, bet vispār 98% klienšu ir bails no tā spīdzināšanas rīka, jo noteikti kādreiz ir ierāvušas vai iekniebušas... tā tās negācijas rodas. ;)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Noteikti - man vēl joprojām gadās sev iekniebt, kad gribu pielikt maksimāli tuvu skropstām... Bet es cīnos... :)

      Dzēst
  6. Man tā pati problēma - skropstas, sevišķi īsākās acs kaktiņos, no rīta ir izspūrušas;D

    Pašlaik lietoju kaut kādu parasto bez-nosaukuma jau, laikam, gadus 5, gribētu atrast kādu jaunu vietā. Skatījos uz tiem atliecējiem ar karstumu, bet man bail, ja karstais fēns bojā matus, kā tad būs ar uzliecēju un manām jau tā sūri grūti audzētajām skropstām..
    Kad būšu ārzemēs, paskatīšos tweezerman, dizains arī jauks:)

    AtbildētDzēst
  7. Eh, es cik reizes mēģināju sevi pie šī agregāta pieradināt, bet nekā, aizmirstu un viss :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Ja skropstām neprasās, tad jau ar nemaz nevajag - viens loriņš mazāk - atvieglo dzīvi! :)

      Dzēst
  8. Man ir pavisam lēts, parasts no "Target" lēta plaukta :d "Covergirl". Esmu dažas reizes izmantojusi, bet godīgi, kamēr esmu LV, neesmu izmantojusi. Bet tā ļoti arī neprasās, jo ja cītīgi uzkrāso skropstas, tad tu jau zini cik man tās var būt garas. ( atceries kā mēs Macy krāsojāmies) :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Skaidra lieta - ja skropstas garas un nav uz otru pusi izliektas, tad jau mierīgi var iztikt! :)

      Dzēst
  9. Interesants raksts! :) Es biju nopirkusi sen atpakaļ tādu Drogās, bet kaut kā nomētājās bez darba. Jo svarīgi ir nopirkt ar galiņiem nevis kā pincetei, bet gan kā šķērītēm ( ir kur ielikt pirkstus), ceru, ka saprati. Es biju nopirkusi tādus ar parastiem uzgaļiem, tie nav tik ērti. :) Tavējie visi ir tie ērtie - kā šķērītes. Bet man darba kolēģe stāstīja, ka vienreiz ar tādu izrāva visas skropsas vienai acij un ilgi staigāja, kamēr atauga (tas gan ir jāmāk, bet gadās).

    AtbildētDzēst
  10. Jā, nu lai visas skropstas izrautu, tiešām jāpacenšas. :) Es nupat nopirku jaunu, no Tarte, un tam ir tāds uzgalis bez šķērītes.. Tiešām nav tik ērts!

    AtbildētDzēst