svētdiena, 2015. gada 19. jūlijs

Beautyblender vs Real Techniques sūkļi

Ne reizi vien dzirdēts jautājums par to, vai tiešām slavenajam Beautyblender sūklim nav dubultnieku. Tirgus šobrīd pilns ar šī sūkļa līdziniekiem, bet jautājums, vai tiešām lētākie amata brāļi nespēj sacensties. 
Atbildi uz šiem jautājumiem var meklēt un arī atrast dažādos blogos un video, tomēr kā vienmēr - cik cilvēku, tik viedokļu. Daudz kas atkarīgs no tā, kas kuram svarīgākais - cik liela ietekme ir cenai, sajūtām utt. 

Ilgu laiku manā īpašumā bija tikai čupiņa ar Real Techniques sūkļiem - galvenais iemesls - pievilcīgā cena ($6) un akcijas. Kad kādu dienu Birchbox kastītes bonusā saņēmu Beautyblender rozā olu, nolēmu to likt pie darba. Tirgus cena tam ir $20.

Runā, ka RT sūklis ir tuvākais līdzinieks BB sūklim paveiktā darba ziņā, taču visādi citādi nav taisīts kā tiešs pakaļdarinājums.

Abiem sūkļiem atšķiras forma - BB sūklis ir ar apaļu dibenu, savukārt RT sūklim ir nošķelts sāns. Šajā kritērijā man noteikti labāk patīk RT sūkļa forma - es ļoti daudz izmantoju tieši plakano sānu, kā arī to aso šķautnes malu - ar to var labi piekļūt, kur nepieciešams. Spicais gals BB sūklim varbūt ir par kapeiku spicāks, bet to es lietoju mazāk. 

Lai salīdzinātu materiālu un tā uzsūktspēju, skaidrības labad jāmin, ka RT sūkļiem nav īsti 100% konsekvences - man ir 4 RT sūkļi un 3 no tiem ir koši oranži un diezgan poraini, savukārt viens ir ļoti blīvs un gaišāki oranžs. 
Šeit sūkļi samitrinātā formā
Kā es saprotu, tad kaut kādas RT partijas atšķiras izpildījuma ziņā, un varētu būt, ka gaišais ir no agrākām partijām un tie košie ir jaunākie izlaidumi.

BB sūklis blīvuma ziņā ir kaut kur pa vidu starp gaiši un koši oranžajiem RT sūkļiem, bet pilnīgi noteikti BB ir atsperīgāks.

Porainums acīmredzot arī nosaka, cik daudz sūklis uzsūc ūdeni un cik daudz tomēr iesūc sevī produktu. Jāsaka, ka koši oranžie sasūc daudz produkta.. BB un gaišais RT apmēram līdzīgi, bet kaut kas tanī BB materiālā tomēr ir tāds, ka viņš to produktu neielaiž pārāk dziļi. Tas arī palīdz pie mazgāšanas - BB sūkli ir visvieglāk izmazgāt. 

Visiem saviem sūkļiem un arī otām lietoju Blendercleanser mazgāšanas ziepītes. Tās iegādājos vēl pirms paša BB sūkļa, kad meklēju tieši cietās otu ziepes un izlēmu par labu šīm. Man ļoti patīk, visu izmazgā un galvenais, ka šīm nav nāsīs cērtoša aromāta, kas saglabātos uz otām.. 




Secinājumi: 
Forma - uzvar RT
Produkta patēriņš - uzvar BB
Mazgāšana - uzvar BB
Klājums - BB un gaišais RT dod vienādu rezultātu, koši oranžie RT atpaliek klājuma līdzenumā 
Cena - uzvar RT
Kvalitāte - uzvar BB

Izsveriet paši, kas jums personīgi ir svarīgākais! :) 

***
Beigu beigās esmu priecīga, ka manā kolekcijā ir visi šie sūkļi. BB un RT gaišo lietoju tonālā krēma uzklāšanai - BB sniedz ideālu klājumu, RT piekļūst visās grūtajās vietās. Košos RT lietoju noturīgiem  un/vai krāsainiem produktiem, kā vaigu sārtumi un tml., jo tos nav žēl sasmērēt permanenti. 

Ja gaišais RT sūklis ir no vecākām partijām un tie košie ir tādi, kāds tas sūklis ir pašlaik, tad pilnīgi noteikti uzvar BB. Ja otrādi, tad, manuprāt, tie var sacensties. 

7 komentāri:

  1. Paldies par so rakstu :) bija interesanti dzirdet viedokli no kada kurs pats nopircis suklus :) man roka veljoprojam necelas pirkt , bet katigoriskums nepirkt ir mazinajies:)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Nu ja nav dzenoša vēlme pēc sūkļiem, tad droši vien nav vērts pirkt to BB.. RT ir ļoti labs un ar to var labi pamēģināt, vai vispār patīk sūklis tonālā uzklāšanai. Ja iepatīkas, ar to faktiski var arī visu paveikt.

      Dzēst
  2. Man ir abi un RT ir gaiši oranža krāsā. Laikam tiešam atšķiras.
    Patīk abi blenderi, bet ja, formas ziņā RT uzvar!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Ja ir abi, tā, manuprāt, ir ideālā kombinācija. Un vienmēr jau noder vairāki sūkļi. :)

      Dzēst
  3. Vēlējos pajautāt par BB sūkļiem. Lielākā daļa meiteņu/sieviešu žēlo 20 eiro grima sūklītim Latvijā. Taču, ebay aŗī ir šie sūklīši ir pieejami. Es ļoti vēlos iegādāties šo BB sūklīti , taču gribās atrast mājaslapu, kur var par lētāku cenu iegādāties. Tā n atradu ebay salīdzinoši draudzīgas cenas taču tajā pat laikā šķiet dīvaini, ka no Ķīnas var nopirk 1-7 eiro apmērā šo sūklīti, bet no Anglijas 7-20 eiro apmērā. Gribētos zināt vai tam ir kāda atšķirība no kādas valsts sūtas, t.i. kvalitāte .

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Nu BB sūklis ir padārgs, arī dolāros tas šķiet paliela nauda. Bet ja ņem vērā, ka šo sūkli lieto katru reizi, uzklājot tonālo, tātad biežāk kā varbūt dažu labu otu, tad man tas neliekas tik daudz. MAC otas maksā pie 20$... Grūti pateikt par Ķīnas sūkļiem, iespējams, ka kāds ir arī nozadzis pareizo formulu, bet vismaz oficiālie ražotāji, cik es zinu, neviens nav nokopējis oriģinālu materiāla ziņā. Piekrītu, ka labi strādā arī citi sūkļi, bet tomēr BB sūklim ir ļoti īpašs tas materiāls.
      Ja gribas tomēr lētāku, tad noteikti iesaku Real Techniques, jo tam ir ērtāka forma un jaunākās paaudzes sūkļiem arī materiāls ir daudz kvalitatīvāks nekā agrākajiem.

      Dzēst