piektdiena, 2015. gada 10. jūlijs

Mana nagu laku kolekcija

Ilgi čakarējos ar nagu laku uzglabāšanu.. Kosmētikas glabāšana vispār man ir aktuāls jautājums, ir atrasts pagaidu variants, bet tas nav tas ērtākais. Kā jau var noprast - viss mans dekoratīvās kosmētikas arsenāls glabājas uz/ap datorgaldu. Bloga rakstīšanai ērti, ikdienas lietošanai - ne visai. :) 

Sākumā nagu lakas glabājās dažādās somiņās, vēlāk plastmasas kastītēs utml. Kolekcijai pieaugot, nonācu dillemas priekšā - kā labāk izvietot to visu, lai neaizmirstos, kas vispār ir krājumā.  

Skaidrības labad jāpiebilst arī, ka mans dator/make-up galds atrodas viesistabā. Līdz ar ko pārāk daudz lietu negribas izstādīt publiskai apskatei. Bet tad vienu dienu vadzis lūza, nospļāvos un pasūtīju akrila nagu laku displeju - tādu, kādus nereti redzam nagu bjūtī guru blogos un video.. Biju diezgan naiva par kolekcijas apmēriem - vienā tādā displejā saiet vidēji 40 pudelītes... Izrādījās, ka man vajag divtik vietas. Tā nu tagad man ir 2 displeji. :) 

Displeju ražotājs ir Home-It, maksāja katrs $25, pirku amazonē. 

Tagad tas izskatās šādi:

Displejiem ir caurumi skrūvju vietai, bet pagaidām vēl negribu skrūvēt pie sienas, jo nav īsti skaidrs, kur tas būtu visjēdzīgāk. 

Sākotnēji mēģināju uzglabāt lakas pēc zīmoliem, bet tā kā man no daudzām firmām ir tikai pa vienai pudelītei, tam īsti nebija jēgas. Tā nu tagad lakas ir sagrupētas pa krāsām. 

Attēlā zemāk:
1. rindā (no augšas) - bāzes/virskārtas, 2. rindā - zilie un zaļie, 3. rindā - gliteri, 4. rindā - bronza, zelts un sudrabs, kā arī kopjošie līdzekļi.

Šeit:
1. rindā (no augšas) - balts, brūnie un melnie, 2. rindā - rozā, 3. rindā - violetie, 4. rindā - dzeltens, oranžie, laši un sarkanie.

Diezgan labi redzams, kuras ir manas mīļākās krāsas, vismaz uz nagiem.. :) 
Vēl augšējās bildēs ir redzams maziņš straiperu displejs. Par straiperu un citu nailart tūļu iegādi rakstīju šeit.
Bildēs savukārt nav redzams mans Sally Hansen gēla nagu laku komplekts ar lampu, jo tas pašlaik ir iepakots un novietots atvilktņu dziļumos.. Ar šādu parasto laku daudzumu tak nevar taisīt gēla nagus! :)  

Statistikas apkopojums..
Manos plauktos atrodami: 71 krāsaina nagu laka, 7 bāzes/virskārtas tipa līdzekļi, 5 kopjoši/stiprinoši līdzekļi. 
Kopumā pārstāvēti 29 dažādi zīmoli. Visvairāk nagu laku man ir no Nails Inc (17), otrajā vietā China Glaze (9), trešajā ir OPI (7). Tik daudz no šīm firmām, pateicoties dažādiem mini izmēru komplektiem.  
***
Pašlaik displeji tā arī paliks novietoti uz galda, jo paredzu, ka nākotnē parādīsies arī trešais, ko tad varēs pieskrūvēt pie sienas augstāk. Šādi arī diezgan ērti un ātri displejus var novākt no acīm, kad nāk viesi. :) 

17 comments:

  1. Wow.... displeji forši... pa krāsām sakārtoti forši, estā grāmatas un drēbes kārtoju... un no visām man ari ir viena...tā Dior glow, ha haman ir tikai trīs lakas ha ha.... tā dzeltenā ieinteresēja - labi klājas, ar divām kārtām pietiek? Ja jā, kas tas par brendu?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Dior Glow man pat tā ne pārāk. Bet kaut kā sanāk palietot, jo nav īsti kolekcijā līdzinieka.
      Dzeltenais ir no Latvijas Drogām - Maybelline Colorama nr.749. Ar 2 kārtām nepietiek, vajag vairāk. :(

      Dzēst
  2. Forši tā pa krāsām kad sakārtots, noteikti atvieglo izvēli, ko lakot.
    Mana nagu laku kolekcija bija izaugusi līdz kādām 200. Kad pārvācos bez žēlastības izrevidēju un sev atstāju mazāk nekā pusi. Tagad viss smuki satilpst 2 nelielās atvilktnēs.

    AtbildētDzēst
  3. Ļoti forši un viss kā uz delnas :) Man nav tik daudz nagu laku, jo regulāri atdodu, vai izmetu, tādēļ viss satilpst vienā kastē, bet tas nav pats ērtākais variants, jo katru reizi kad lakoju nagus, viss jāizcilā.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Man žēl atdot vai izmest - kamēr toņi neatkārtojas. Ja ir jau identisks tonis priekšā, tad gan cenšos atdot vai atdāvināt.

      Dzēst
  4. Oo, tik skaisti :) iekrita acīs Artdeco pēdējā bildē apakšā, tonis tieši tāds, kādu meklēju, jāiet lūkot būs :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Par to Artdeco arī neesmu baigā sajūsmā, bet tonis skaists, tas gan.

      Dzēst
  5. Ļoti skaisti. Man gan nav daudz nagu laku, taču vienu mazu atvilkni vajag viņām atvēlēt. :D Labprāt kādreiz saliktu skaistāk un pārskatāmāk. :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies! Ja nav daudz, tad droši vien var atcerēties, kāda kura bija un arī visas tiešām lietot.. Es jau saprotu, ka vienā brīdī vajadzēs švakākās atlasīt un likvidēt.. :)

      Dzēst
  6. agrāk arī pirku daudz lakas, kad zīmēju uz nagiem, bet, kops man ir bērns, tam vienkārši nav laika, kā arī vienmēr kādam kaut ko savajagās, kad nagi vēl nav nožuvuši.
    tagad man ir pats minimums. kā vairs neklājas smuki vienmērīgi vai jau jāķeksē laukā, metu ārā.
    šķidrie metāli ir mana vājība :D

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Man ir 5gadīga meita, līdz šim lakot netraucēja, bet tagad ņem nost un prasa, lai dodu/lakoju viņai. Un viņai ir pašai savas bērnu nagu lakas, bet ar tām jau nav gana. :) Visa mātē... :)

      Dzēst
  7. oo, smuki sakārtots.. man arī gribētos savējās tā sakārtot, būs ebajaaa jameklē tie plauktiņi ;))

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies, jā, noteikti iesaku - ja ir viss acu priekšā, daudz vieglāk orientēties!

      Dzēst
  8. Es laikam vispār neesmu caca... :)

    AtbildētDzēst
  9. Super :) Man ar tādus vajag, jo šobrīd viss stāv pa divām kastītēm, bet šādi būtu daudz ērtāk un daudz pārskatāmāk :) Tu mani iedvesmoji displeju iegādei :)

    AtbildētDzēst