pirmdiena, 2016. gada 8. februāris

Marc Jacobs Lolita palete - vai ir to vērts?

Kādā jaukā pagājušā gada pavasara dienā pie manis atceļoja ļoooti sen kārotā Marc Jacobs Lolita palete. Par to domāju ilgi, līdz pienāca kārtējā Sephora veikala klientu akcija, kas deva 20% atlaidi visam pirkumam. Tas priekš manis "attaisnoja" beidzot šo kārumu iegādāties. Pilnā cena paletei ir $59. 

Style Eye Con No 7 Plush Eyeshadow Palette The Lolita 206

Pavisam šīs 7 toņu acu ēnu paletes pieejamas 8 dažādos toņu salikumos. Vēl Marc Jacobs piedāvā ēnu trijniekus vairākos toņos, kā arī pavisam nesen bija speciālizlaidums ar 20 toņiem. Individuālo acu ēnu piedāvājumā nav. 

Bildes no pavasara, kad tikko saņēmu paleti.. 






Gan pirmais, gan 100.tais iespaids par pašu paleti ir nemainīgs - kvalitāte un luksuss.. Melna, spīdīga, ar palielu spoguli, ar stingru aizdari,. Putekļu maisiņš arī diezgan ērts, turpinu to izmantot. 



Detalizētā toņu aprakstā neieslīgšu, jo šī palete ir pārdošanā jau pasen un smalkāka katra toņa analīze ir atrodama simtos atsauksmju. Manuprāt, viena no labākajām interneta datubāzēm Temptalia tieši šo MJ paleti nav apskatījusi, taču ir novērtētas gandrīz visas pārējās paletes. Šķietami caurvijas viens motīvs starp tām visām - lai arī paletē ir tikai 7 toņi, ne visi ir 100% lieliski. 

Šajā paletē ir 3 matēti un 4 mirdzoši toņi. Vidējais tonis ir ar palieliem mirdzumiem, es pat teikti gliteriem, kas ir ļoti birstoši un parasti tie nonāk visapkārt.. 



Ar pirkstu svačojot, visi toņi ir krēmīgi, pigmentēti un piesātināti, varbūt izņemot 3. no labās (zaļgani rozā), bet, ņemot ar otu, bilde paveras citādāka. Šeit kļūst svarīgi, ar kādu otu ēnas ņem, kā arī obligāti jānokrata liekais - citādi ēnas birst un īpaši jau mirdzošās nobirdinās visu seju. Kad ar šīm ēnām iemācās apieties, tad var radīt "sakarīgus" grimus. 

Mans rezumē ir, ka šīs nav iesācēju ēnas. Pirms nepilna gada es arī īsti nesajēdzu, ko ar tām iesākt - ar bailīgu roku ņemot, matētie toņi īsti neuzrādās uz ādas, ir viegli "pārpludināt" (overblend), savukārt mirdzošie nobirdina visu seju. Ok, nav problēmu ņemt kādu no trim labās malas mirdzošajiem toņiem un vienkārši uzklāt uz visa plakstiņa, bet vai tamdēļ ir nepieciešama smalka palete par $60... 

8 mēnešu garumā cītīgi lietojot, apmēram esmu sapratusi, ko no šīs paletes var izspiest ar manām amatiera spējām. Ēnas labāk klājas ar sintētiskajām otām, savukārt intensīvam mirdzumam vislabāk izmantot pirkstus. Vidējo ēnu lietoju tikai kopā ar kādu fiksatoru, jo gliteri ir palieli un tiešām birst visur. Noturībai tomēr nepieciešams praimeris, citādi pēc kāda laika saiet plakstiņa rievās. 

Es parasti nelieku atzīmes pie atsauksmēm, jo vienkārši cenšos pastāstīt par savu pieredzi, bet ja nu jūs jautātu, kādu vērtējumu dodu šai paletei, tad es teiktu, ka apmēram 7. To lielā mērā ietekmē arī cena un ekspektācijas.. Ja šādu paleti tirgotu par drugstore cenām, es nevienu brīdi nesūdzētos, bet no diezgan izslavēta luksus zīmola gaidīju ko vairāk. 

Pirkumu es nenožēloju, jo, ja nenopirktu, tās ilgas mocītu mūžam. Tagad es zinu. Un palete ir lietojama, ļoti ērta ceļojumā, neaizņem daudz vietas, tajā ir gan toņi dienai, gan vakaram. Es lietoju, jā.. Bet sajūsmā krēslus nelaužu... 



10 comments:

  1. Izskatās ļoti skaisti toņi, bet jā, es arī šobrīd izvērtēju, vai vērts pirkt paleti par 50€, ja lietojami ir kādi 3 toņi (parasti izmantoju gaišākos).

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. No šiem man sanāk lietot 5 toņus, bet es teiktu, ka priekš darba zirdziņiem noteikti saprātīgāks/izdevīgāks pirkums būtu MAC, Lorac vai Urban Decay...

      Dzēst
  2. Pati palete izskatās fascinējoši :) Žel, ka kvalitāte pievīla. Es esmu starā par YSL Nude Variation acu ēnām.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Nav vēl pašai gadījies YSL ēnas mēģināt, es gaidu kaut ko īpašu, viņiem šogad daudz jauni produkti laikam iznāks, arī otas utt., gan jau kāja paslīdēs.. ;)

      Dzēst
  3. Dizains protams ir super, ari "no malas" izskatās ka paši toņi būs super duper forši, bet diemžēl dažŗeiz tā gadās :( Protams, jo tā gadās ar mua ēnam - tad ir vienalga, jo neko īpasu negaidi.. mans aplauziens no dārgā gala bija ar Nars tonālo krēmu :(

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Nav jau toņiem ne vainas un ne viens vien manis cienīts jūtūberis šīs atzīst par izcilām, bet nu par tādu cenu es sagaidu 100% izcilību, nevis aptuveni 70%...
      Mani Nars tonālie produkti nav kaut kā nemaz uzrunājuši, arī slavenais konsīleris..

      Dzēst
  4. es kaut kad arī domaju, ka vājais pigments ir lēts vai neatbilstošs cenai, taču nesen tokijas youtubere rādīja (man liekas, ka ysl) jaunās pavasara kolekcijas. no ēnam klājums knapi spīguļu slānītis. nu galīgi nesapratu, bet kādam jau patīk šāds efekts. es noteikti nepirktu.
    un swatchi ar pirkstiem arī ir tik mānīgi. vislabāk tas redzams ar essence vai catrice, jo ar otu to pašu pigmentu nereāli uzklāt, kā arī rupjums sanāk cits.
    meitai priekš skolas atdot gan jau būtu dārgs prieks :) vai maziņa vēl?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Šī konkrētā palete jau arī ir ar tik dabiskiem toņiem, ka daudz neko laikam nevar gribēt.. Rezultāts arī ir stipri dabisks un neuzkrītošs, ja vien nelieto to glitertoni. :)
      Meitai rotaļām es pērku ELF produkciju, līdz šādām mantām vēl dikti jāpaaugas. :) Viņai tūlīt būs 6 gadi.

      Dzēst
  5. Es tieši vakardien domāju par to ko es nopirktu no Marc Jacobs, ja tas būtu pieejams un ši palete joprojām ir manā wish listē!

    AtbildētDzēst
  6. Toņi skaisti, un tava pacietība apbrīnojama :) bet grims Tev sanācis oki :)

    AtbildētDzēst