otrdiena, 2017. gada 3. janvāris

2016. gada favorīti - mājsaimniecības gadžeti un figņas

Šis bija domāts kā noslēdzošais decembra raksts, bet nolēmu nesaspringt un priecāties par svētku laiku. Jaunais gads ir klāt, cerams ar jauniem izaicinājumiem un pilns enerģijas.

Šis ir nu jau tradicionālais mājsaimniecības ierīču tops vairāku gadu garumā. :) 2015. gada topu var apskatīt šeit. Kosmētisko topu šogad diez vai apkopošu, jo tas pa lielam nav mainījies kopš pagājušā gada. 
Ķeramies pie lietas.

Gada virtuves gadžets
Šogad īsti nebija nekādu jaunpienācēju mūsu virtuves arsenālā, tika lietots viss vecais. Vienīgais jaunums bija šokolādes strūklaka, taču tā netiek pārāk bieži lietota, tas tāds ballīšu izklaides objekts. Bet forša un nedārga izklaide garantēta. 

Gada manuālā virtuves ierīce
Bez šīs ierīces nevaru iedomāties sīpolu/ķiploku smalcināšanu. Man dikti nepatīk ar rokām aiztikt šos aromātiskos dārzeņus, tāpēc ar lielu prieku sakapāju šajā aparātā. 

Gada mājsaimniecības pirkums 
Haha, šis nebūs īsti gadžets, bet gan cits mājsaimniecības papildinājums - jau pusgadu mūsu saimniecībā mājo kāmju meitene Oļa. Bet kādi tik gadžeti viņai nav sapirkti.. :) Visnoderīgākais pirkums viņai ir bijis klusais skrejamrats - tas bija patiešām liels izaicinājums nopirkt viņas izmēram atbilstošu, kvalitatīvu un klusu riteni. :) 

Gada nieciņš
Nekas tāds unikāls īsti nenāca prātā šinī kategorijā, tad nu minēšu šīs te šķiltavas, kas ir reāli noderīga lieta gan ērtai sveču dedzināšanai, gan arī, kā redzējāt, noderēja acu ēnu palešu izjaukšanā un citos dedzināšanas darbos. :) 

Gada aplikācija un spēlīte
Šogad kopā apvienojušies aplikācija un spēlīte, jo nu var divreiz minēt, ko es spēlēju kopš vasaras... Protams, tas ir Pokemon GO. :)


Gada palīgs sabiedriskajos darbos
Elektriskais zīmuļu asinātājs - tas bija mans sapnis, beidzot tādu iegādājos. Šeit tas vispār ir populārs, jo ļoti daudz kur rakstīšanai izmanto tieši zīmuļus. Līdz ar to arī mājās daudz vairāk lietoju zīmuļus, jo jebkurā brīdī ērti var noasināt pavisam spicus. 

Gada foto lieta
Adobe Lightroom. Prasījās pakāpties kaut kur uz augšu no MAC iebūvētā Photos. Ļoti noderīga programma gan foto apstrādei, gan arī šķirošanai. Kad datorā ir bilžu tūkstoši, foto organizācija kļūst īpaši svarīga, vēl jo vairāk, kad ir svarīgi nodalīt dažādas tēmas. Man ļoti bieži nākas meklēt konkrētas bildes ar konkrētām lietām, tad nu šī programma ļoti palīdz to visu organizēt, kā arī, protams, bildes apstrādāt.  


Gada lielākā aizraušanās
Izglītošanās fotografēšanas un foto apstrādes jomā. 
Izmantoju dažādas maksas un bezmaksas opcijas, gan apmeklēju kursus klātienē, gan skatos dažādus online kursus. Visvairāk šogad izmantoju Linkedin kursus, kā arī Lynda.com, lai gan tagad tur daudz kas pārklājas, jo Linkedins to ir nopircis. :) Priecājos arī uzzināt, ka Lynda.com var lietot bez maksas ar vietējās bibliotēkas starpniecību vai dažkārt caur darbavietu (vismaz mūsu apkaimē).
Gada neveiksmīgākais pirkums (gadžetu/figņu jomā)
Lūk, lieliska kategorija, kuru atstāt tukšu. Šogad nekas jauns - lieks par laimi netika iegādāts. :)

***
Visiem novēlu radošu, priecīgu un svētīgu Jauno gadu! 

2 komentāri: