ceturtdiena, 2013. gada 12. decembris

Eksperiments - mākslīgās skropstas

Droši vien daudziem mākslīgās skropstas ir pierasta lieta, bet man kā "jauniņajam" kosmētikas jomā šī bija pirmā reize. Simtiem reižu esmu redzējusi youtube kā to dara, taču darīt pašam ar savām trīcošajām rokām nav tas pats. :) 

Mākslīgās skropstas mūsdienās pieejamas visdažādākās - sākot ar pavisam dabiska izskata individuālajām skropstām (pielīmē pa mazam kušķītim) līdz beidzot trakām dizaineru idejām ar milzu spalvām, pērlītēm utt. Piemēram:


Manā īpašumā jau kādu laiciņu ir 2 normālu skropstu pāri - Eylure un Ardell. Lai gan vienām skropstām nāca līdz līme, speciālisti tās parasti neiesaka lietot. Iegādājos līmi Duo tumšā krāsā, kas laikam ir vispopulārākā. Šos iegādājos skaistumkopšanas outletā, kas ir sastopami teju vai katrā lielākā iepirkšanās centrā, jo likās, ka priekš eksperimenta labāk daudz netērēties.

Eksperimentēt nolēmu dienā, kad nav nekāds svarīgs pasākums (tas laikam nebūtu pārāk gudri), bet gan dodoties uz spāņu valodas nodarbībām - tomēr kāda iespēja parādīties ārpus mājas, gadījumā, ja skropstas izdodas pielīmēt daudzmaz jēdzīgi. :) (Un sanāca ļoti piemēroti - nodarbības topiks bija ķermeņa daļas, varēju izteikties, ka man nedaudz "sāp" skropstas.)

Nolēmu mēģināt Eylure skropstas nr. 020, kas ir ar diezgan dabīga paskata kuplumu. 

Ražotājs sola, ka tās ir ultra vieglas, draudzējas ar kontaktlēcām un ir atkārtoti lietojamas.
Man vissvarīgākais no šiem rādītājiem likās vieglums, jo kontaktlēcas (un arī brilles) man jau kādus gadus 10 vairs nav aktuālas (uztaisīju LASIK). Par atkārtoto lietošanu varēšu spriest vakarā, kad mēģināšu šīs dabūt nost. 



Līme izrādījās tumši pelēka un tiešām uz pašām skropstām bija neredzama. Taču te nav vietas kļūdām un ķēpām uz plakstiņa - to gan tad labi redz un liekais jākasa nost. Caurspīdīgās līmes labāk esot redzamas uz "šuves", bet toties uz plakstiņa neredzamas. 

Nolēmu sākt ar pilnīgi tīrām acīm, pat ieteikto tušas kārtu neuzliku, lai labāk saprastu un redzētu, kas un kā. Nomērīju skropstas, manām acīm labs garums, nekas nav jāsaīsina. Tā nu triepu virsū līmi, pažāvēju un mēģināju dabūt virsū uz savām skropstām. Lieki piebilst, ka rokas trīc un ir neliels satraukums. 
Pirmā acs uzdabūta - kā redzams, ir neliela sprauga, ko gan neredzētu, ja apakšā jau būtu melnais laineris. 
Otra acs sanāca labāk, izdevās piedabūt tuvāk dabīgo skropstu līnijai. Nelieli labojumi vietās, kur līme jau bija paspējusi nožūt un ta-dā!
Trablšūtings ar melno laineri vietās, kur redzamas spraugas, viena tušas kārta pāri visam un te nu ir rezultāts. Pilnīgi nepareizā kārtībā, bet pa virsu vēl nedaudz violetās ēnas un gatavs.
Gala rezultāts ar acīm vaļā
Gala rezultāts ar acīm ciet
Bišķi jokaina sajūta jau ir, bet jāsaka, ka pašas skropstas netraucē it nemaz, pāris vietās ādu velk līme - nav īsti taisni pielīmējies. 
Bet visādi citādi jūtos ļoti apmierināta ar pirmās reizes veikumu un man pašai arī šķiet, ka izskatās tīri labi un pietiekami neuzkrītoši. Domāju, ka uz lielākām iziešanām vai kad jākāpj uz skatuves, tad varētu šīs konkrētās skropstas lietot. Tik jāpiešaujās šo procedūru darīt veiklāk un bez ķēpāšanās, lai nesabojātu jau gatavu grimmu. 
***
Arī noņemšana vakarā izrādījās elementāra - mazliet samitrināju ar acu kosmētikas noņēmēju un noņēmās pavisam viegli. Varbūt būtu nonācis tāpat, bet man kaut kā prasījās vismaz lainera kārtu atmiekšķēt. :) Par atkārtoto lietošanu redzēsim - man ne pārāk labi izdevās nokasīt līmes kārtiņu no skropstu maliņas.
***
Kā jums ar mākslīgajām skropstām - vai liekat bieži? Un kā veicas ar uzlikšanu?

6 komentāri:

  1. Izmaiņas ir ļoti labi redzamas!
    Man uz kāzām bija pielīmētas, bet tikai pušķīšos. Bija skaisti, bet izjūtas neatceros.
    Pati vēl neesmu mēģinājusi.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Vai ne.. Manas gandrīz vispār neredzamās skropstas vs tādas garas, skaistas... Eh.. Ja neatceries, tad gan jau nevarēja just, ka kaut kas pielīmēts. :)

      Dzēst
  2. Neesmu lietojusi parastās mākslīgās skropstas, tikai pušķīšos, jo pašai skropstas ir diezgan garas. Uz svarīgiem pasākumiem - ideāli. Es pat nejutu, ka man uz skropstām kaut kas ir, bet izskatījās eleganti.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Forši, ja ir garas skropstas.. man nav ne garas, ne kuplas un arī pēc ilgstošas tušas lietošanas vairs nav arī tumšas. Pušķīšus varētu mēģināt - droši vien tad nav problēmas ar to, ka tā līmes josla "velk"..

      Dzēst
  3. esmu līmējusi gan pilnās, gan pusķīšos - pušķīšus vispār nevar just uz acīm, bet ķēpa lielāka un process ilgāks, pilnās savukārt pēc vairāku stundu nēsāšanas sāk lēnam traucēt, bet kopumā - kādam pasākumam lieliski :)
    un Tev skaisti izskatās :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies! Jā, es arī domāju, ka pušķīši varētu būt nepamanāmāki, bet bail no tās ķēpas. Bet laikam jāsaņemas, ja tik labas atsauksmes.

      Dzēst