svētdiena, 2014. gada 6. aprīlis

TAG - Closet Confidential

Šis ir mans pirmais TAG raksts. Liels paldies Artai no Arta's Place, par ierosinājumu...

Uzreiz teikšu, ka priekš modes dāmām manā skapī nu galīgi nav nekā interesanta. Mans sportiski-klasiskais stils ir diezgan garlaicīgs, jo man galvenais ir komforts un tikai tad viss pārējais. :)
  • Tavs vecākais apģērba gabals? 
Latvijā man palika daudz "vecas" drēbes, jo nezināju, uz cik ilgu laiku būsim prom. Protams, šo to līdzi paņēmu, bet lielākā daļa no tām drēbēm jau ir aizgājušas citus ceļus. Jāsaka arī, ka pēc meitas piedzimšanas man pamainījās daži izmēri, kā krūšu kurvja apkārtmērs, arī kurpju izmērs palika lielāks.. Līdz ar ko maz kas vēl derēja. 

Izraku skapī pāris maiciņas, kas vēl ir līdz no Latvijas, apmēram 5 gadus vecas, pirktas Lindex un tikai pēc tam atcerējos, ka man taču ir mans Mosaic plašķis - tas noteikti ir vēl vecāks. Tas man te ir noderējis ziemās, pat "uz sniegu" braucu ar šo mēteli. Ļoti labs bija, ar kapuci un jostiņu.. Bet nupat ir traki novalkāts. 
  • Kas ir Tavs jaunākais pirkums? 
Jaunākie pirkumi ir vairāki, jo es tā viļņveidīgi iepērkos. Pēdējā reizē biju Ross (tas ir no zemo cenu sērijas kā Marshalls, TJ Maxx un tml., ja tas kādam ko izsaka), kur par zemākām cenām var dabūt visādu zīmolu drēbes. 
No pēdējā pirkuma - Calvin Klein kleitiņa ($49.99) un Quintessential blūze ($13.99). Kleita bija tāds ekstra pirkums, par šādu cenu reti apģērbu pērku. Bet vajadzēja uz pasākumu jaunu kleitu.. :) Blūze caurspīdīga un ar sasienamu apakšu. 
  • Kas ir Tavs dārgākais pirkums? 
Ehh... Uznāca kaut kas un šausmīgi iepatikās - draudzenes bija pasūtījušas uz manu adresi vairākus UGG zābakus, ko es viņām pēc tam pa pastu aizsūtīju. Vieni no šiem zābakiem man tā iepatikās, ka pasūtīju arī sev tādus. $300 priekš drēbēm/zābakiem manā skatījumā ir ārprātīgi daudz.
Šie zābaki ir ļoti silti un lai arī dikti labi izskatās, šeit es tos varu uzvilkt ļoti reti, tikai kādu mēnesi un arī tad, braucot uz Sanfrancisko, kur parasti ir vēsāks... Līdz ar ko faktiski šis pirkums arī varēja nebūt, lai gan paši zābaki ir ideāli.
P.S. Jāsaka paldies manai 4gadīgajai modelītei, kas mēģināja nostāvēt mierā, kamēr bildēju.. :) 
  • Kas ir lētākā lieta Tavā skapī? 
Droši vien visādi apakšveļas gabali par 2-3 dolāriem, bet no tādiem drusku nopietnākiem apģērbiem jāmin H&M staipīgie svārciņi par $5. 
Šādi paši melnā krāsā man jau ir kopš decembra, tos ļoti daudz velku virs legingiem, šos strīpainos nopirku pirms dažām dienām, lai ir vairāki karstajām vasaras dienām. 
  • Tavs lielākais ieguvums? (biggest bargain)
Cenšos pārsvarā iepirkties autletos vai zemo cenu veikalos, tā ka ne viens vien pirkums ir bijis diezgan izdevīgs, bet līdz ar to ne vienmēr tas ir jaunākās modes kliedziens. Bet pēc tā arī nedzenos.
Tā arī jāsaka par šiem Michael Kors šortiem.
Pieklājīgs zīmols, maksāja kaut ko simbolisku, varbūt $10, pirku Rossā. Lai gan izskatās tādi maisīgi, bet ir ļoti plāns audums (viskoze jeb mākslīgais zīds), karstā laikā ļoti patīkami un ērti. Daudz valkāti, cerams, vēl šo vasaru izturēs. 
  • Pirkums, ko Tu nožēlo? (biggest waste of money)
Bija reiz uznākusi doma, ka man vajag maxi kleitu. Mēģināju vienu, otru.. Neviena neizskatās, katra uzvilkta 1x un viss, stāv skapī un gaida savu kārtu nokļūt ziedojamo drēbju maisiņā. Nebija dārgas, bet nu galīgi garām pirkumi.

Šinī kategorijā atradu vēl vienu objektu - biezu, adītu jaku no Esprit.
Kad vēl Esprit bija pieejams ASV (tas pirms dažiem gadiem aizgāja no Z-Amerikas tirgus), diezgan bieži tur iepirkos, pieraduma pēc, jo Latvijā tas bija mans mīļākais veikals. Nav brīnums, ka veikalus aiztaisīja, jo cenas nespēja konkurēt - stipri padārgs viss bija. Arī šī jaka, neatceros precīzi, bet varētu būt ap $60.
Ļoti gribēju tādu adītu jaku. Bet reāli man tādu nevajadzēja - karsti un tuntulīgi. Sastāvs: 60%akrils, 20%mohēra, 20%vilna. Jaka traki kož, nezinu vai tur tā vilna pie vainas vai kas.. Gaida rudeni, kad atbrauks ciemiņi no Latvijas, piedāvāšu.. :)
  • Šī brīža mīļākie apģērbi?
Ļoti patik ērtas drēbes. Apmēram šādi skrienu apkārt ikdienā.
Piemēri: Calvin Klein džinsi (no Ross), GAP džemperītis (no outleta), Naturalizer kurpes (kurpju zemo cenu noliktava DSW), Converse blūzīte (Target).

***
Paldies, ka ielūkojāties manā skapī!
Ja ir vēlēšanās, tad neliels pamudinājums šādam rakstam no manis arī Madam Laiton un My Beauty Blog. :) 

8 komentāri:

  1. Jā, lasu, smejos un skaužu :D Lai Latvijā par 49.99$ vai vecā naudā 25 latiem nopirktu CK vai līdzvērtīgu kleitu un tas vēl šķistu dārgi (tā es sapratu?) nezinu kam jānotiek. Vispār kopš es pati esmu pārcēlusies atpakaļ uz Latviju, gada laikā gandrīz neko lielu neesmu nopirkusi. Nu neceļas rokas.
    Uz ASV laikam būs bail braukt, ka galva sāks kūpēt no šopinga iespējām :D

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Kleita noteikti no kādām vecākām kolekcijām, tāpēc "met pakaļ".. Bet es uz to neskatos, ka tik daudz maz pieņemama kvalitāte.
      Apģērbs ir lēts, tas tiesa, bet turpretim citi izdevumi ir "sālīti", kā, piemēram, īre un komunālie, (bez $2000/mēnesī (šinī apkaimē) grūti kaut ko pieņemamu noīrēt), pārtika patiesībā arī nav lēta utt.
      Bet ja atbrauc ciemos, tad tas viss nav būtiski un iepirkšanās tiešām ir izdevīga.

      Dzēst
  2. o jā, piekrītu, ka man arī būtu bail braukt, jo gribētos visu nopirkt :D Bet tā zaļā maxi kleita smuka :) Un zābaki - dievīgi :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Es atceros, kad iepriekš biju braucienos uz ASV, tad tā arī bija - šopings, kamēr beidzās nauda. :) Man zaļā kleita 1x uzmērot patika, bet nu bija jāpaskatās patiesībai acīs, manai figūrai neglaimoja.... :)

      Dzēst
  3. Zābaki un zaļā kleita mani favorīti! Interesanti bija palasīt, paldies par atļauju ielūrēt Tavā skapī! :D

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Rekā jums te patīk zaļā kleita... Tā jau laikam audums smuks, tāds zīdīgs piedevām.. :)

      Dzēst
  4. O, paldies par nomināciju! Paskatīšos vai varu ko salasīt no sava drēbju skapja, bet būs grūti, jo man tiešām ir garlaicīga garderobe.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Nu, man arī ir garlaicīga, bet tas nekas.. Man pašai priekš sevis bija interesanti meklēt un atcerēties utt. :)

      Dzēst