ceturtdiena, 2015. gada 10. septembris

Alterna Caviar līdzekļi matiem - mani iecienītie!

Nu tad beidzot neliels apskats par maniem favorītiem matu kopšanā - Alterna. Šīs firmas iepakojumi ir bieži viesi manā tukšajā tarā - gan ceļojumu, gan pilnā izmērā. 
Liriskā atkāpe:
Alterna dibināta 1997. gadā, un piedāvā matu kopšanas produktus, kuri nesatur parabēnus, sulfātus, ftalātus un tml. Firma arī apgalvo, ka atbalsta dabai draudzīgu iepakojumu un godīgu tirdzniecību. Galvenās sastāvdaļas, kas lietotas produktos (un es nemēģināšu tulkot) ir Caviar, Seasilk, Bamboo, Kendi Oil un citi. 
Alterna produktu klāsts kopumā ir diezgan pārskatāms. Ir 5 galvenās līnijas - Bamboo, Caviar, Stylist, Hemp un Ten. Protams, tām ir apakšlīnijas, bet aromāti un galvenais mērķis apmēram līdzīgi vienas līnijas ietvaros. 

Šoreiz pastāstīšu par tiem produktiem, kurus esmu mēģinājusi no Caviar līnijas. Vēl pašlaik mēģinu dažus Bamboo apjoma līnijas produktus, bet par tiem citreiz. 

Man ir diezgan normāli, taisni mati, mazgāju katru 3. dienu, bet tā kā šad tad mēdzu lietot taisnotāju, mati ir palikuši sausāki un arī vairāk lūzt. Tādēļ nolēmu par labu Caviar līnijai, kas sola barot, mitrināt un atjaunot matus. 

Caviar līnijai arī vairākas apakšlīnijas:
Moisture - domāta sausiem matiem, sola piepildīt dehidrētus matus ar "jūras zīdu" jeb seasilk, uzturēt mitrumu, aizsargāt krāsu un uzlabot vispārējo matu stāvokli. Sastāvā ir arī pretnovecošanās komplekss ar kaviāra ekstraktu, C vitamīnu un citokīniem (lai kas tas arī nebūtu). 
RepairX - dziļi atjaunojoši produkti bojātiem matiem, sola novērst matu lūšanu. 
Volume - sola matiem apjomu, nepadarot tos smagus. 
Blonde - novērš krāsas un toņa zudumu, sastāvā kaut kādas zelta mikroprizmas, lai uzturētu multidimensionālu krāsu. 
Clinical - cīnās pret matu izkrišanu. 
Treatment - dažādi līdzekļi sola barot matus un atjaunot mirdzumu.
Style - dažnedažādi matu veidošanas līdzekļi.

Moisture līnija 

Esmu mēģinājusi 3 līdzekļus no Moisture līnijas - šampūnu, kondicionieri un kondicionējošo spreju.

Alterna Caviar Anti-Aging Replenishing Moisture Shampoo (cena par pilnu iepakojumu 250ml/ $32)

Domāts sausiem matiem, sola pabarot un atjaunināt, kā arī aizsargāt krāsu.

Jāsaka jau kā ir - man lielajam smaržu nepanesējam šī tomēr specifiskā smarža ļoti patīk. Šampūns ļoti labi attīra matus un padara tos gludus un slīdīgus, pat nelietojot nekādus kondicionierus.

Alterna Caviar Anti-Aging Replenishing Moisture Conditioner (250ml/ $32)

Kondicionierim ir tā pati smarža, kas visai līnijai, padara matus gludus un perfekti ķemmējamus, varbūt nogludina vairāk kā tikai šampūns, bet, ja ļoti grib (un nav pārāk pinkaini mati), bez šī var iztikt.

Alterna Caviar Anti-Aging Replenishing Moisture Milk - Leave-in Conditioning Spray (150ml/$30)

Šis leave-in kondicionieris sola mitrināt sausus, trauslus vai novecojošus matus. Šo var lietot parastā kondicioniera vietā smalkiem matiem, vai kā papildus soli vidējiem vai bieziem matiem.

Šis ir ērts produkts, ko lietot pēc citiem šampūniem - mati iegūst raksturīgo smaržu un kļūst mazliet gludāki. Jāsaka, ka šis man personīgi nav must-have.

RepairX līnija

Mēģināju 2 produktus no RepairX līnijas - proteīnu krēmu un matu un skalpa eliksīru.

Alterna Caviar RepairX Re-Texturizing Protein Cream (150ml/$35)

Šis proteīnu krēms savukārt gan man ir must-have - lielisks līdzeklis matu nogludināšanai. Neviens līdzeklis vēl to nebija spējis izdarīt ar maniem matiem - tikko izmazgāti un dabīgi izžuvuši tie ir ar tādu mazu, bet riebīgu pūku un tādi nedaudz spuraini kupli. Lietojot tikai šo, tos var nogludināt un iegūt gludus un taisnus matus (kas ir tas, pēc kā visvairāk tiecos).

Papildus tam šis līdzeklis arī sola salabot bojātus matus un novērst lūšanu.
Šo es lietoju pēc mazgāšanas mitros matos, kā arī pirms un pēc veidošanas papildu nogludināšanai.



Caviar RepairX Lengthening Hair & Scalp Elixir (50ml/$38)


Šis eliksīrs ir domāts sievietēm, kas vēlas izaudzēt garākus un veselīgākus matus, vienlaikus rūpējoties par galvas ādu.

Par šo es daudz neko nevaru pateikt, jo principā mani mati aug diezgan normālā tempā, spēju tik griezt nost. :)

Treatment līnija

Pa starpu kādā no bonusu kastītēm iekļuva produkts no kopšanas (treatment) līnijas.

Caviar Anti-Aging Omega+ Nourishing Oil (50ml/$38)

Šī kopjošā eļļa satur lielu koncentrāciju Omega-3 un un C22 taukskābes, kas baro matus, kā arī cīnās ar sausiem un trausliem matiem, padarot tos gludus, zīdainus un mirdzošus.

Arī īsti nav viedokļa, es kaut kā tik ļoti ar matu eļļām neesmu iedraudzējusies, lietoju epizodiski, tādēļ arī nevaru īsti komentēt, vai ilgtermiņā dod solīto efektu. Bet, ņemot vērā, cik forši ir citi Caviar produkti - ja esat eļļu fans, šis varētu būt variants.




Style līnija

Un visbeidzot 1 produkts no veidošanas līnijas. 

Caviar CC Cream 10-in-1 Complete Correction (150ml/$39)

Šis produkts tiek dēvēts ar brīnumlīdzekli, kas dod 10 labumus - mitrumu, mirdzumu, gludumu, mīkstumu, UV aizsardzību, veidojamību, spēku, nelūšanu, karstuma aizsardzību un vieglu noturību. Var lietot vienu pašu vai kā pamatu citiem veidošanas produktiem. Nav jāizskalo.

Šo es lietoju pēc šampūna parastā kondicioniera vietā, kad plānoju lietot karstos veidojamos agregātus. Ja ar šo pārforsē, mati paliek smagi. Lietoju galvenokārt karstuma aizsardzībai, kā arī, protams, nogludināšanai, bet manās acīs šis nav tik iedarbīgs kā proteīnu krēms (lasi - nav must-have). Vēl manās acīs bonuss ir UV aizsardzība, bet to iedarbību neesmu mērījusi. :) 

***
Ikdienā daru tā - vispirms šampūns un tad izvēlos - vai nu kondicionieris, vai kāds no pārējiem produktiem slapjos matos vai arī šampūns + kondicionieris un kāds no parējiem uz sausiem matiem.

Pilnīgi visus produktus vienlaicīgi sagāzt matos būs lieki, jo tie visi ir pietiekami iedarbīgi un kas par daudz, tas par skādi.

Mani must-have, ko iegādājos atkārtoti un pilnajos izmēros, ir šampūns, kondicionieris un proteīnu krēms. Palietojot ko citu, vienmēr atgriežos pie šiem un skaļi nopūšos - ja vien būtu lētāki.. 

Iegādāties ASV var dažādos tilpumos un izmēros - alterna.com, Sephora, Nordstrom, ULTA veikalos un online, izdevīgi darījumi gadās Costco.
Latvijā - Douglas veikalos, salon+ un droši vien arī citur. Cenas, diemžēl, sālītākas... 

8 komentāri:

  1. Laba piebilde -ja vien būtu lētāki. Tas gan. LF kastītē tiku pie tā CC krēma, bet vēl nav sanācis nemēģināt

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Vai ne.. ar visu to, ka ASV ir lētāk, salīdzinoši ar citām lietām, tas tomēr ir dārgi...

      Dzēst
  2. Arī vienu brīdi aktīvi lietoju tieši šo sēriju, īpaši, ja bija vasara aktīvi pavadīta uz ūdens. Bet vienā reizē vairs nebija tas, bet joprojām esmu sajūsmā par bambusa līniju no Alternas.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Man ir šampūns un kondicionieris un matu laka no Bambusa līnijas, īsti nekas nepatīk.. Es neesmu apjoma cienītājs... :)

      Dzēst
  3. tas ir forši, ka ir atrasts kas labs un derīgs. atliek tikai sameklēt lētāku alternatīvu :)
    ja pareizi atceros, tad lielā iepazīšanās parasti bija no skaistumkastītēm? man jau patīk tādā veidā iepazīt produktu, jo tā produkta ir maz, ja nu neiepatīkas. kā arī var iepazīties ar vairākiem produktiem diezgan īsā laikā.
    vakar tomēr nolūzu un veicu pasūtījumu no lookfantastic par summu, lai augusta kastīte nāktu bonusā. tātad vismaz vienu no šiem produktiem sanāks pamegināt - cc, par kuru te bija vismazākā sajūsma :D ja nu neiepatiksies, tad vismaz zināšu, ka tas noteikti nebija labākais zīmola pārstāvis.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Ar Alterna vispār iepazinos pavisam nejauši - Sephora pie kases tirgo travel size šampūnu un kondicionieri.. Tie uzreiz iepatikās. Tie citi varbūt nebūtu mana izvēle no plaukta, tie nāca caur kastītēm un man tiešām prieks, ka sanāca izmēģināt tik daudzus un re - kāds iepatikās ļoti ļoti.
      Tas CC man liekas tāds pārāk universāls - ar domu, kas der visam, īsti neder nekam, man vairāk patīk līdzekļi ar konkrētu mērķi...

      Dzēst
  4. Balstoties uz tavām labajām atsauksmēm, arī es beidzot esmu pasūtījusi šampūna un kondicioniera komplektu. Lieku lielas cerības uz šampūnu, jo es esmu sajūsmā par CC krēmu. Pēc baseina apmeklējuma mani mati parasti izskatās kā "salmi" un CC ir manu matu glābiņš.. Ļoti patīk un esmu sajūsmā!

    AtbildētDzēst