trešdiena, 2016. gada 13. janvāris

Kolekcija: Lūpu krāsas un to uzglabāšana

Jau vairākkārt esmu minējusi, ka man patīk kārtot un optimizēt... Viens no maniem mērķiem nenoteiktā laikā ir atrast optimālo daiļkopības arsenāla uzglabāšanas veidu, tā lai viss būtu pārskatāmi un tiktu arī lietots. 
Ilgu laiku visu glabāju mazās atvilktnītēs uz mana rakstāmgalda. Ja kategorijās, kur ir tikai daži eksemplāri (kā tonālie, konsīleri, uzacu produkti un tml.), nav grūti atcerēties, kas ir krājumā, tad nagu lakas un lūpu lietas man ir tik lielā skaitā, ka nepietiek ar vienu mazu atvilktnīti. 
Jāpiebilst, ka mans krājums glabājas manā "ofisa" stūrī viesistabā, tādēļ nekādas īpaši šim mērķim veltītas mēbeles nav īsti kur novietot. 

Ja uzglabāšana nebūtu viesistabā, tad droši vien es iegādātos dažādas caurspīdīgas akrila kastes un atvilktņu sistēmas, taču šobrīd labāk iztieku ar puscaurspīdīgām (baltām) plastmasas atvilktnēm un akrila displejus iegādājos tikai dažām lietām.. 

Nagu laku jautājumu es atrisināju, iegādājoties speciālos displejus - par to var izlasīt šeit. Pēc šī ērtā piemēra sapratu, ka, lai lūpu lietu arsenāls tiktu iekustināts apgrozībā, arī to nepieciešams izstādīt pārskatāmā veidā. Pirms kāda laika, kad Nacionālajā lūpukrāsas dienā aprakstīju savu kolekciju, tajā bija 52 vienības.. Pašlaik pēc nelielas tīrīšanas turas ap 60...

Tā nu nolēmu par labu klasiskajiem caurspīdīgās plastmasas turētājiem, pie reizes nosakot sev limitu - vienlaikus drīkst uzglabāt tik, cik saiet šajos trauciņos. 

Un tā, mana kolekcija ir izvietota 24-vietīgā akrila traukā (no amazon.com), kā arī akrila atvilktņu komplekta (no Ross veikala) vienā atvilktnē un augšējā traukā, kur ir dažādi iezīmēti nodalījumi. 


Atvilktnē glabājas nestandarta izmēra tūbiņas no OCC, Kryolan paraudziņi, Urban Decay Gwen Stefani jauno lūpukrāsu paraudziņi, Hourglass mazulītis, kā arī caurspīdīgie lūpu balzāmi, kas nav iekarojuši vietu uz naktsgaldiņa ikvakara lietošanai. :)


24-vietīgajā trepes veida traukā gozējas mani lūpu spīdumi, krītiņi un pārītis šķidro lūpukrāsu..
Šeit atrodamas lietas no: Tanya Burr, Hard Candy, Chantecaille, Nars, Bare Minerals, NYC Color, Too Faced, MAC, Revlon, Clinique, Covergirl, NYX, Mally, Fresh, Pop Beauty, Laura Mercier, Stila, Bite, L'Oreal.

Savukārt spožākais ir akrila trauks ar dažādajām lūpukrāsām un lūpu zīmuļiem.

Šai traukā savukārt atrodami produkti no: Make Up For Ever, NYX, Charlotte Tilbury, YSL, Lancome, By Terry, Tata Harper, Bite Beauty, Butter London, Covergirl, Catrice, Revlon, MUA, Cailyn, Stila, LOC, Nars. Lūpu zīmuļi man ir tikai daži - no NYX, Milani un Starlooks

No šī visa pirms tam tika atlasīta čupa ar vāji lietotiem lūpu produktiem, kas jau ir veiksmīgi aizceļojuši miskastē/pie citiem.  


Vai šis uzglabāšanas veids ir optimāls? Es teiktu, ka jā - pie šāda apjoma šis izkārtojums gan palīdz lietojamā lūpu produkta izvēlē ikdienā, gan arī atgādina, ka jaunas lietas diez vai ir nepieciešamas, jo vēl ir tik daudz kā laba, ko izlietot. :) Kā arī pie vajadzības varu ātri šos traukus aizvākt nost no ciemiņu acīm.. :)

***
Kā jūs glabājat lūpu krāsas? 

10 comments:

  1. vēl neizlasīju, bet jau kaifu noķēku :) tik daudz lūpu krāsu... savas neesmu skaitījusi, bet maksimums 20

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Patiesībā to apjomu sastāda spīdumi.. :) Tos noteikti nevaru vairāk pirkt pagaidām.. :)

      Dzēst
  2. forša ideja ar to, ka uzglabāt tik, cik salien. man ir akrila organizētājs ar 9 vietām. tā arī lietoju, ka 9 lūpenes pārredzamā vietā. bija doma nopirkt vēl vienu tādu, bet tas nozīmē, ka gribēsies vairāk lūpu krāsu :D :D

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Ļoti prātīga pieeja.. :) Ja gribas mērķtiecīgi izlietot, tad droši vien vajadzētu tādu mazu trauciņu, kad izlieto tos, tad uzpilda ar nākamajiem.. :)

      Dzēst
  3. ļoti smuki viss saorganizēts ;)lūpu spīdumi ir tie, kas man iet vislēnāk, īpaši ja izvēlos izlaistus matus.. izskatas, ka daudzi būs jāizrevidē arī man..skatos tev krāsās dominē rozā toņi, man fuksi rozā, sarkanie un koraļu :D vienu reizi sapratu ka man ir 5 koraļu lupenes un vel vienu uzdavinaja draudzene :))

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā, izlaisti mati + vējš + spīdums... ;)
      Man noteikti dominē rozā, tas tāds visdrošākais variants. :)

      Dzēst
  4. Forša kolekcija. :) man ir 19 lūpu produkti (tai skaitā 1 lūpu balzams). Pārsvarā dominē Dior, Chanel, YSL un Catrice. Mani mīļākie no visiem ir - YSL lūpu krāsa, Dior Addict Lip Glow, Catrice Ultimate Colour lūpu krāsa un Catrice Shine Appeal šķidrā lūpu krāsa. Tā kā visu optimizēju, jaunu neko tuvākajā laikā nepirkšu, kaut gan kārojas diezgan daudz. :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Izkausās, ka Tev ir ļoti laba izlase. Mans viens YSL man ar ļoti patīk un viena Catrice arī. Tās abas teju mīļākās lūpu krāsas. :)

      Dzēst
  5. Nesen iegādājos pāris Muji brenda uzglabāšanas pariktes tieši kosmētikai. Tagad sevi disciplinēju - lūpukrāsu daudzums nedrīkst pārsniegt konkrētās kastīties tilpumu. Ceru, ka izdosies:)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Man arī ar trauka ietilpību vieglāk sevi kontrolēt.. :)
      Gan jau Tev izdosies!

      Dzēst