pirmdiena, 2016. gada 25. aprīlis

Kas jauns Tangle Teezer ķemmju pasaulē?

Kamēr slavenajai Tangle Teezer matu ķemmei bija tikai viens variants, to noteikti reklamēja kā universālu un visas problēmas risinošu ķemmi. :) Tagad, kad saražoti dažādi paveidi, atklājas to patiesais pielietojums.

Jāsāk ar to, ka jāatzīst - es pati saviem matiem TT ķemmi nelietoju, jo vienkārši nav tādas vajadzības - mati man ir līdz pleciem, taisni un parasti nepinkojas, pat bez balzāmiem un kondicionieriem. 

Bet man mājās ir 6-gadniece, kurai arī gan ir taisni mati, bet tie aug aizvien garāki un pēc salda miedziņa vai vējā skraidot diezgan kārtīgi sapinkojas. Tad nu jau pirms laba laika nopirku viņai TT ķemmi, vēlāk uzradās vēl viena.  

Klausoties draudzenes komentāros, ka ar TT neko tur nevarot izķemmēt, nolēmu vienreiz izlasīt, kam vispār tā ķemme ir domāta. :) 
Tangle Teezer ir britu kompānija, ko dibinājis britu frizieris Shaun Pulfrey. Ķemmes ražošana sākta 2007. gadā. Uz šo brīdi Tangle Teezer ir saražojis 3 veidu ķemmes - ķemmēšanas, veidošanas un "ārpus mājas" versiju. Protams, katram veidam ir dažnedažādas krāsas un limitētie dizaini. 
Ja jums tāpat kā man ir oriģinālā ķemme THE ORIGINAL vai arī SALON ELITE, vai AQUA SPLASH, tad ar to jūs varat savus slapjos vai sausos matus atbrīvot no pinkām.

Ķemmes divu garumu sariņiem ir dažādi uzdevumi - garākie sariņi atšķetina matus, savukārt īsākie - nogludina. Sariņiem arī esot kaut kāda tur lokanās atmiņas tehnoloģija. :) Šīs ķemmes domātas tikai matu ķemmēšanai, nevis fēnošanai vai veidošanai. 

Jāpiebilst, ka šīs minētās 3 ķemmes savā starpā atšķiras. Original ir parastā, visbiežāk redzētā ar taisnu pamatni, Salon Elite ir ar izliektu formu un domāta profesionālai lietošanai, savukārt Aqua Splash ir domāta lietošanai slapjiem matiem dušā. Vēl pie šīs kategorijas pieskaitāmas arī bērnu TT, kas veidotas ar attiecīgu bērnišķīgāku dizainu, kā arī bieziem, lokainiem un afro matiem domātā Thick&Curly ķemme.
Frizūru veidošanai domāta speciālā BLOW STYLING HAIR BRUSH. Šī nav domāta kā matu atšķetinātājs ar kātu - šī domāta matu fēnošanai un frizūru veidošanai. 
Šīs ķemmes sariņi palīdzēs ātrāk tikt vaļā no mitruma, žāvējot matus, atkal jau te strādā īpašā lokanās atmiņas tehnoloģija, kā arī bāzes sariņi ir veidoti stingrāki kā parasti, lai noturētu formu un tie nesaliektos. 

Savukārt nēsāšanai somiņā un citur ārpus mājas paredzēta COMPACT STYLER ķemme, kas ir mazāka izmērā un galvenokārt domāta matu nogludināšanai, kā arī pie vajadzības - apjoma uzkasīšanai. 

Tātad pēc būtības oriģinālā TT ķemme nav domāta kā universāls produkts ķemmēšanai, veidošanai un apkārt nēsāšanai. :) Ja mēģināt ar oriģinālo fēnot matus un nav ērti - jūsu problēma.. :) Ja ar mazo versiju gribat atšķetināt slapjus matus un nesanāk - atkal jūsu problēma, jo tam tā īsti nav domāta. :)

TT faniem droši vien ieteicams iegādāties dažādās versijas, pārējiem - meklēt palīgus no citiem zīmoliem. 

Tas paliek katra personīgā ziņā, vai iegādāties oriģinālās ķemmes vai lūkoties pakaļdarinājumu/viltojumu virzienā. 

Citu ražotāju ķemmes - līdzinieki
Tangle Teezer kompānija, protams, ir labi informēta par daudzajiem pakaļdarinājumiem un piedāvā vienkāršas viltojumu atpazīšanas pazīmes: 
- TT tiek ražots Lielbritānijā un tas nekad nebūs ražots/sūtīts no Ķīnas,
- Ievērojami zemāka cena par ražotāja ieteikto mazumtirdzniecības cenu būtu jāuzlūko ar aizdomām,
- Uz oriģinālā iepakojuma nekad nebūs gramatikas vai drukas kļūdu. 

***
Es esmu ļoti apmierināta ar oriģinālo TT un pēc līdziniekiem mana roka nesniedzas. Ja pareizi ķemmēju - t.i. ķemmēju, atšķetinot pinkas, nevis mēģinot izdabūt ķemmi cauri visiem matiem uzreiz, tad bērns nekliedz gandrīz nemaz. :) Agrāk bija grūti pierunāt katru rītu ķemmēt matus, bet tagad ir iemanījusies rīkoties ar TT un labprāt to dara pati.

Info no www.tangleteezer.com

6 komentāri:

  1. Es arī esmu sajūsmā ar savu TT, manām pinkām neviena ķemme nav bijusi tik laba!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Tu varētu pamēģināt Thick&Curly TT, varbūt tas ir vēl labāks lokainajiem matiem?

      Dzēst
  2. man gan vairāk patika ķemmīte no Macadamia nekā oriģinālais Tangle Teezer. Bet tās arī bija ļoti labs :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Varētu būt pie TT formas grūti sākumā pierast, jo nav tā kāta, bet citādi man liekas ļoti laba ķemme paredzētajam mērķim.. :)

      Dzēst
  3. Kopš pirms 3 gadiem nopirku TT, kas pārnēsājās līdzi, tā esmu aizmirsusi par kāda cita forma matu ķemmēm. Tikai nesen pārmaiņas pēc nopirku Tigi ķemmi, bet ir situācijas, kad tā plēš matus, tomēr ar TT tādu problēmu nekad nav bijis. :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Tā jau TT sola, ka viņiem ir kāda nu tur īpašā tehnoloģija... :) Bet gan jau ko to arī kāds jau ir nokopējis, šo noslēpumu noteikti ir grūtāk saglabāt nekā beautyblender. :)

      Dzēst