trešdiena, 2016. gada 19. oktobris

Bibliotēkā: Dita Von Teese "Your Beauty Mark"

Pāris vārdos šo grāmatu varētu nosaukt - grāmata pieaugušām sievietēm.. 

Pieņemu, ka autores Ditas Von Tīsas (Dita Von Teese) vārds nav svešs. Man par viņu daudz kas nebija zināms, tik vien, ka bijusi/ir striptīzdejotāja un savulaik bija precējusies ar skandalozo dziedātāju Merilinu Mansonu. Abi šie fakti manās acīs plusus nedod, bet nu es pieņemu, ka katram sava pagātne un dzīvē ir visādi gājis. 

Šodien Dita ir slavena ar savu īpašo "vintage" stilu un modes gaitām, kā arī kā burleskas dejotāja un, protams, sabiedrības dāma. Viņa ir pašai savi šovi, kurus viņa veido un arī pati tur uzstājas, gan ASV, gan Parīzē un citur, viņai ir savas smaržas (4 aromāti), apakšveļas līnija, apģērbu kolekcija, grāmatas (kopskaitā 3), mežģīņu zeķu kolekcija, ar viņas vārdu iznākuši Kiss nagi, Perrier ūdens pudeles, Wheels&Dollbaby jaciņas, kā arī protams DVD ar viņas šoviem. Viņa piedalījusies augstās modes skatēs, ir labos draugos ar modes ikonām un dizaineriem, dzīvo un apgrozās Holivudas aprindās. 

"Your Beauty Mark: The Ultimate Guide to Eccentric Glamour" ir Ditas 3. grāmata (izdota 2015.gadā), kurā viņa pievēršas tieši skaistumkopšanai - kā veidot savu stilu un "savu īpašo skaistuma zīmi". Iepriekšējās grāmatās "Burlesque and the Art of the Teese/Fetish and the Art of the Teese", kā arī "Dita: Stripteese" galvenais uzsvars likts uz Ditas profesionālo darbību, par ko jau varat nojaust, kas tieši tas ir. 

Es pat nezinu, no kura gala ķerties klāt, jo šī ir ļoti apjomīga grāmata - 400 lapaspuses ir pilnas ar ļoti personīgu, izsmeļošu un visaptverošu informāciju un stāstiem. Personīgo pieredzi papildina arī līdzautores Rose Apodaca komentāri un papildinājumi. 

Vispirms varbūt pārstāstīšu oficiālo grāmatas aprakstu. 
Burleskas šovā, uz modes skates mēles, uz žurnāla vāka vai interneta video - modes ikona un "burleskas supervarone" Dita Von Tīsa mēneša laikā iztērē vairāk sarkanās lūpukrāsas, matu lakas, zili-melnās matu krāsas un pūdera nekā drag-karalienes var sapņot iztērēt dzīves laikā. 
Vai viņa žilbina skatītājus, virpuļojot milzīgā martini glāzē stileto kurpēs vai gozējas kameru zibspuldzēs uz sarkanā paklāja, viens ir tiesa - šai pašas modelētājai zvaigznei skaistums ir māksla. 
Šajā ilustrācijām un fotogrāfijām pilnajā "opusā" Dita pirmo reizi atklāj savas skaistuma zinības, kas nodrošina viņai vietu starptautiskajos labāk ģērbto personu un augsta profila modes skašu apmeklētāju sarakstos. 
Grāmatā "Tava skaistuma zīme: visaptverošs ceļvedis uz ekscentrisku glamūru" Dita un viņas līdzautore Rose Apodaca izved tevi caur katru Ditas glamūra arsenāla soli, kā arī iekļauj draugu - meikapa, matu, medicīnas un fitnesa meistaru padomus. Šī 400-lappušu biezā grāmata ir pilna ar padomiem veselīgā ēšanā un sportošanā, ādas kopšanā un smaržu pasaulē, kā arī ar viegli saprotamiem paņēmieniem, kā izveidot atraktīvus matu sakārtojumus un grimus. 
Starp simtiem krāsainu fotogrāfiju, soli-pa-solim attēlu un Adeles Mildredas oriģinālzīmējumu, šajā iedvesmojošajā avotā atradīsiet prasmes, vēsturi un pamācības, kas jums noderēs, izceļot savas individuālās "dāvanas" un atklājot jūsu pašu skaistuma zīmi. 

Grāmatu izlasīju ar lielu aizrautību un arī atzīmēto domu graudu un ieteikumu bija ļoti daudz, ko jau varat nojaust no salīmētajām lapiņām. Pārstāstīt iegūto reāli nav iespējams, tikai varu ieteikt šo grāmatu izlasīt. Varētu domāt, ka Dita ir ekscentriska būtne un ko gan mēs parastie cilvēki varētu no viņas iemācīties. Pārsteidzošā kārtā viņa ir pavisam "normāla". Viņa ved lielākoties normālu dzīvi, un pievērš ļoti lielu uzmanību savam izskatam, uzturam, veselīgam dzīvesveidam. 

Un to visu dara tikai un vienīgi tādēļ, ka viņai tā patīk un viņa tā labi jūtas. 


Grāmata ir pilna ar praktiskiem ieteikumiem, kuri visi nāk no viņas pašas un dažu tuvu draugu personīgās pieredzes, bet ir tik ļoti izmantojami jebkuram. 


Piemēram, īsais ieskats smaržu pasaulē, sākot ar to, kas ir kas, un beidzot ar to, kā viņa veidoja pati savas smaržas. 




Grima uzklāšanas knifi, tai skaitā īsais kurss grima produktos un ierīcēs.

Ditas raksturīgā toņa sarkano lūpukrāsu sarakstiņš.. :)

Reizē ar viņas personīgo pieredzi un paņēmieniem, ko Dita lieto ikdienā, varam uzzināt visdažādākās pamatlietas. Grāmata reāli kalpo arī kā uzziņu rokasgrāmata. 


Un, protams, Dita arī dalās ar pamācībām, kā tikt pie tieši tāda grima, matu sakārtojuma un stila, kāds ir viņai, bet vienlaikus dod iespēju katram pašam saprast, kā veidot savu personīgo "skaistuma zīmi".

Ļoti interesanta sieviete, ļoti interesanta grāmata.. Un pilna ar bagātīgu fotomateriālu, kur visur redzama tieši pati Dita. 


***
Grāmatas tips: Pamācību grāmata.
Kam būs noderīga: Ikvienam, bet vairāk pieaugušām sievietēm, ne tīņiem.
Lietošanas reizes: Noteikti var pārlasīt vēl un vēl. 
Cena: ~20$, nopirkt var no  Bookdepository vai Amazon.com.

Mans rezumē: Iedvesmojoša, praktiska grāmata, pie reizes arī nedaudz ar biogrāfisku ieskatu. Man ļoti patika, sajutos tiešām kaut ko jaunu uzzinājusi. 

***

10 comments:

  1. Man patīk Dita, tādēļ labprāt izlasītu šo grāmatu :) Paldies par ieskatu :)

    AtbildētDzēst
  2. Man ļoti patīk viņas stils - retro ar modernu piesitienu :) Un viņas smaržas Erotique ir vienas no manām mīļākajām, turklāt dodu viņai treknu plusu par to, ka veidoja tās pēc savas gaumes, nevis piekrita dot savu vārdu kārtējam neizteiksmīgajam slavenību aromātam, kas varētu patikt pēc iespējas plašākai pircēju auditorijai. Vienīgi noturība nav tā labākā, bet saprotu, ka tajā cenu kategorijā noteikti bija kaut kas jāupurē. Gribu izmēģināt arī pārējās viņas smaržas, bet pie mums nav, kur pasmaržot.

    Annija
    rigasmetro.wordpress.com

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Tā es saprotu, ka viņa ar visām lietām - pēc saviem noteikumiem.. :)

      Dzēst
  3. Ļoti gaidu šo Tavu aprakstu sēriju, šoreiz atkal par grāmatu, kura mani ļoti interesēja, bet neizšķirstot nesapratu vai vēlos iegādāties.. tagad skaidrs, ka vēlos ;) Man patīk Ditas uzņēmība, principā man patīk uzņēmīgi, atraktīvi cilvēki, kas spēj no nekā uzbūvēt savu personīgo impēriju, es viņu apbrīnoju. Par mensonu runājot - viņš ir labs piemērs, ka izmantojot prātu var sasniegt ko labu karjerā, jo viņa tēls - ir tik neīsts cik nu vien tas ir iespējams, bet re cik labi nopelna :D

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies, prieks censties, ja zinu, ka vismaz kādam ir interesanti. :)

      Dzēst
  4. p.s pasūtiju grāmatu, viņai laba atlaide :)) velreiz paldies par šo rakstu sēriju, tik izglītojoši& noderīgi!

    AtbildētDzēst
  5. burvīga sieviete :) būtu interesanti dabūt tādu grāmatu

    AtbildētDzēst