sestdiena, 2014. gada 26. aprīlis

Kā es mēģināju aizpildīt Z Paleti :)

Jau kādu brīdi manā kolekcijā mētājas dažādas acu ēnas, kuras ne tuvu nav iecienītākās, tādēļ aizmirstas stāv čupas apakšā. Nolēmu tikt vaļā no liekajiem iepakojumiem un pārnest šīs ēnas uz vienu kopīgu paleti. Z Paletes, šķiet ir populārākās šādam mērķim. 
Patentētā Z Paletes ir viegla un vienkārša palete ar plastikas izturību, bet ražota no pārstrādājamiem materiāliem. Tai ir caurspīdīgs plastmasas lodziņš un magnētiska pamatne, kur var "pielipināt" un kombinēt jebkāda izmēra ēnas, sārtumus utt. Ēnu panniņas, kas nav no metāla, pie paletes var piestiprināt ar metāla uzlīmēm, kas nāk komplektā. 
Vāciņu iespējams atlocīt zem pamatnes, lai lietojot, aizņemtu mazāk vietas. Pieejamas dažādu izmēru un dizainu paletes. 
Iesākumam pasūtīju vienu, vismazāko (iekšpuses izmēri cm: 8x8x0.63), melnā krāsā, maksāja $14. Pati palete ir kvalitatīva, arī klātpieliktie magnētiņi labi strādā, tur viss ir kārtībā. Bet ne par to ir stāsts. :) 
Izķeksēšanai tika nolemti 3 iepakojumi - Sephora "iesācēju" palete zaļām acīm ar 6 toņiem (attēlā taisnstūrīši), Pop Beauty 3 toņu palete un BH Cosmetics oranžais vieninieks. Par diviem pēdējiem rakstīju pie novembra un decembra Glamsomiņām. 
Lai cik cēla būtu mana doma, rezultāts ir diezgan švaks. Šādām "lētajām" paletēm mazās panniņas ir no ļoti viegla un mīksta materiāla, kas izķeksēšanas procesā deformējās un gandrīz visas ēnas tika traumētas. Un ja vēl tā izķeksēšana būtu vienkārša - panniņas bija ļoti stipri pielīmētas pie saviem plastmasas vai kartona iepakojumiem. Visām ēnām bija nepieciešamas metāla uzlīmes, lai tās turētos pie magnētiskās virsmas.
Rezultātā izdevās pārnest 5 no 6 Sephora ēnām (taisnstūrīši), it kā visus 3 Pop Beauty brūnos aplīšus, kā arī ļoti cietušā formā oranžo BH Cosmetics ēnu (lielākā diametra ēna).

Kopējais skats stipri bēdīgs. Bet tā kā šīs ēnas kvalitātes ziņā man vispār nu tā ne visai, tad nav liela skāde. 

Nezinu, kādu īsti mācību guvu no šī procesa attiecībā uz "lētajām" ēnām (tik vien to, ka tās reāli nav iespējams izņemt no ražotāja paletēm nesabojājot), bet skaidrs, ka pašas Z-Paletes ir foršas. 
Ja iepirkšu kādas MAC vai MakeUpGeek ēnas, tad noteikti ņemšu vēl kādu lielākā izmērā. 
***
Vai esat mēģinājušas izjaukt kādas no savām paletēm? Cik labi tas ir izdevies?

4 komentāri:

  1. Es ļoti labprāt saliktu paletē visas tās ēnas, kas man ir katra individuālā iepakojumā. Bet - Latvijā neesmu redzējusi šādas tukšās paletes un arī mazliet bail sabojāt labas ēnas.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Z Paletes noteikti var pasūtīt no Anglijas, kā arī atradu vienu online veikalu Igaunijā: http://www.makeupexpress.eu. Gan jau ka piegādā uz Latviju arī vai arī, ja gadās būt Tallinā, var iebraukt pie viņiem un saņemt pasūtījumu. :)
      Ja ir jāizjauc salīmēta palete, tad noteikti var gadīties kā man, bet individuālās ēnas gan jau ka ņemas ārā no futlārīšiem..

      Dzēst
  2. Man bija doma izķeksēt dažus no mīļākajiem toņiem lielajās Coastal Scents paletēs, bet rezultāts bija līdzīgs. Bez pilnīgas paletes izjaukšanas tā selektīvi izņemt ēnas nesanāca.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā, trakākais ir, ja stipri salīmēts...es tagad mēģināšu izjaukt tikai individuālās vai likt tās, kas jau tiek pārdotas kā "refills".

      Dzēst