sestdiena, 2016. gada 16. janvāris

2015. gada mājsaimniecības gadžetu un figņu top 10

Pagājušajā gadā taisīju 2 topus, vienu kosmētisko un vienu gadžetu topu. Tie mājoja dažādos blogos, bet tā kā ar šo gadu esmu nolēmusi otro blogu slēgt, tad nu lai abi topi iet šeit pat. :) 

2015. gada kosmētisko topu var izlasīt šeit.

Šoreiz par top aktuālajiem un iecienītajiem gadžetiem un figņām, lielākoties par tiem, kas ienāca mūsu saimniecībā tieši 2015. gadā (telefoni, TV un citas pašsaprotamas lietas te netiek izskatīti).

2014. gada topu vēl kādu laiciņu būs iespējams apskatīt šeit. Kategorijas saglabāju tās pašas.

Gada virtuves gadžets
2014. gada uzvarētājs - Keurig kafijas automāts vēl aizvien tiek intensīvi lietots katru dienu, bet kā  top jaunumu mūsu virtuvē to nomainīja gāzētā ūdens aparāts. To lieto visi mūsu ģimenes locekļi ūdens uzgāzēšanai. Pēc vēlēšanās ūdenim var pievienot kādu sīrupu un sanāk gatava limonāde. 

Gada manuālā virtuves ierīce
Arī iepriekšējais uzvarētājs - IKEA ābolu šķēlētājs tiek aktīvi lietots, jo mēs patērējam daudz ābolus  un bumbierus visu cauru gadu. 
Šī gada jaunums bija gaļas caurumotājs (es neciešu klapēt gaļu ar āmuru, vienmēr viss nošļakstās). Ar šo ērti var sacaurumot gaļu, lai padarītu to mīkstāku vai arī lai iedabūtu tajā iekšā garšvielas. 


Gada mājsaimniecības pirkums 
Arī Gaming krēsls tiek vēl aizvien lietots ikdienā, ļoti ērta padarīšana sēdēšanai pie TV, savukārt 2015. gada top pirkums, kas uzlaboja mūsu mājsaimniecības darbu, ir portatīvā veļas žāvēšanas uzparikte (šis ir no Badoogi). Mums nav automātiskais veļas žāvētājs (nepērkam to apzināti, jo tas ļoti deldē drēbes), tā nu tagad ir šis. :) Ļoti labi noder, ja žāvējami dažāda kalibra apģērbi - ir kur sakarināt pakaramos, dažādu izmēru drēbes, ir speciālās vietas zeķēm, kurpēm un tml. Salokās diezgan kompakti. 

Gada nieciņš un aplikācija šogad apvienojas vienā objektā.
Iepriekšējā gada uzvarētāji bija - nieciņu kategorijā 3m garais iPhone lādētāja vads un gada aplikācija   - šārētā iepirkumu liste Wunderlist, un tie tika aktīvi lietoti arī 2015. gadā, bet gada top jaunums noteikti ir wifi spuldžu sistēma (mums ir WeMo), kas ļauj kontrolēt lampas ar telefona palīdzību. Ļoti ērti, piebraucot pie mājas, ieslēgt gaismas, kā arī ērti var kontrolēt gaismu spilgtumu, ja kāds aizmidzis, nav jāiet istabā traucēt izslēgt gaismu, to var izdarīt no jebkuras vietas utt.



Gada spēlīte
Pagājušā gada uzvarētājam Candycrush pievienojās draudzenes - Diamond Digger un Soda Crush. Lielisks bezsmadzeņu laika aizpildīšanas veids. Spēlēju, kad kaut kas jāgaida vai arī skatoties ne pārāk sarežģītus seriālus.


Gada palīgs sabiedriskajos darbos
Label meikeris bija draugs arī 2015. gadā, jo īpaši, kad vajadzēja aplīmēt dokumentu mapes un kastes nodošanai arhīvā.. :) Taču laikam par noderīgāko palīgu 2015. gada aktivitātēs jāsauc drēbju tvaicētāju (no Conair). Mūsmājās gludeklis tiek izmantots ārkārtīgi reti, taču kad ātri un droši vajag likvidēt krokas no svētku tērpiem, lietojam tieši stīmeri. 

Gada foto lieta
Pagājušā gada topā bija iPhone foto piederumi, bet šī gada foto lieta pilnīgi noteikti ir mans jaunais draugs no Nikon. Jāsaka gan, ka vēl tikai mācāmies draudzēties, jo man visa tā padarīšana ir kaut kas stipri jauns... 

Gada neveiksmīgākais pirkums (gadžetu/figņu jomā)
Ilgi domāju, ko lai min šinī kategorijā. Īsti no gadžetiem nekas nenāk prātā. Vienīgais, ko varu iedomāties, objekts, ar ko man 2015. gadā svarīgos brīžos bija domstarpības - mans printeris. Markai nav pat nozīmes, jo tas vispār nav nekas jauns, ka printeris ar mani tā dara atbildīgos momentos - pateicoties vienam tādam niķīgam printerim es pirms daudziem gadiem satiku savu vīru.. :) 

Gada lielākā aizraušanās
Lielākā aizraušanās pilnīgi noteikti nav mainījusies un tā ir šis blogs un viss, kas ar to saistīts. Ceru arī šajā gadā turpināt iesākto, turpināt izglītoties un pilnveidoties šajā laukā!

6 komentāri:

  1. tas tā mīļi par to niķīgo printeri :D :D
    man arī blogu un youtube beauty pasaule ir 2015.gada jājamzirdziņš patīkams

    AtbildētDzēst
  2. Es arī skatos uz to drēbju tvaicētāju. Viņš tiek galā arī ar biezākas kokvilnas vīriešu krekliem un, piemēram, gultas veļu? Vai tik ar paplanu trikotāžu?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Gultas veļu neesmu nekad mēģinājusi tvaicēt, bet ar vīriešu uzvalka krekliem, pašiem uzvalkiem, blūzītēm, balles kleitām un tml. galā tiek ļoti labi. Mums ir tāds pavisam basic tvaicētājs, bet ir pieejami arī jaudīgāki, regulējami, kas noteikti spēj tikt galā ar jebko. :)

      Dzēst
  3. Apsveicu ar pievienošanos Nikoniešiem. Novēlu, lai Tev šīs attiecības ir ilgstošas un produktīvas. Welcome, fellow Nikonian! - Ilze, aka nelabojama Nikon fane P.S. Kas Tev ir par modeli?

    AtbildētDzēst