sestdiena, 2016. gada 23. janvāris

IMATS LA 2016 - kā man gāja un ko nopirku

Jau otro gadu pēc kārtas apmeklēju IMATS - Starptautisko grima mākslinieku "gadatirgu" Losandželosā. Līdzīgi kā pagājušajā gadā, ar draudzeni devāmies "road trip" izbraucienā uz dienvidiem. 

Par braucienu kā tādu nav daudz ko stāstīt.. Uz Losandželosu braucam salīdzinoši bieži, un sen jau vairs nedarām nekādas interesantas tūristiskas lietas. Parasti ātri ātri aizbraucam, paviesojamies latviešu pasākumos un tikpat ātri braucam atpakaļ. Ceļā paiet ~6h, ar pusdienpauzi. Parasti gadās arī pa kādai satiksmes ķibelei, jo vienā vai otrā galā gadās sastrēgumstundas. Un Losandželosas satiksme pati par sevi ir slavena kā pabriesmīga. :) 

Ja nu ir interese par braucieniem uz LA, varbūt paši gatavojaties apmeklēt, tad zemāk pievienoju saites uz agrākiem ceļojumu aprakstiem.

Detalizētāku izstādes aprakstu rakstīju pagājušajā gadā, jo tā bija mana pirmā reize IMATS izstādē. 
Šoreiz vairāk nelielas ceļojuma piezīmes, kā arī, protams, pirkumi. 

3 zālēs bija izvietoti stendi, kur varēja aplūkot tirgotāju, grima skolu un citu nozares pārstāvju piedāvājumu. Apskatīt varēja atkarībā no pieprasījuma - tur, kur bija milzīgās rindas visas dienas garumā, klāt pie lietām tikt varēja stāvot vairākas stundas. Šis man jau bija skaidrs no pagājušā gada, ka pie tādiem kā Anastasia Beverly Hills, Morphe, Sugarpill, Dose of Colors un tml., tikt klāt būs neiespējami - rindas tinās apkārt izstāžu centram..

Salīdzinot ar pagājušo gadu, šogad izstāde bija daudz lielāka - bija vesela papildus zāle. Tā kā bija lielāka platība, arī tirgotāji bija ērtāk izvietoti, jo īpaši tie, pie kuriem stāv milzīgās rindas. Agrākos gados šīs rindas ir radījušas problēmas rīkotājiem un apmeklētājiem, tad nu šķiet, ka beidzot ir atrasts labāks risinājums. 


Pirms izstādes biju jau izpētījusi tirgotāju sarakstu un man bija apmēram skaidrs, kur es kaut ko gribētu nopirkt - galvenokārt interesēja dažādas specifiskas otas. Jau pagājušajā gadā iemēģināju Crown otas un tā kā tās man ir bijuši noderīgi palīgi, devos iepirkt vēl krājumus. 

Misiju izpildīju un nu man ir kaudze ar jaunām otām.
Vēl mani interesēja daži konkrēti lūpu produkti no NYX, bet diemžēl viņi tieši tos nebija uz izstādi atveduši. Un tā kā es pavisam nesen jau šo to no NYX iepirku veikalā, tad citu neko nekārojās. 

Draudzene labprāt izmantoja centīgo grima skolas studentu piedāvājumu un tika uzkrāsota, pat ar visām mākslīgajām skropstām. :) 

Ja agrāk izstāde bija domāta tikai profesionāļiem, sociālo mediju pasaule ir stipri vien padarījusi to populāru arī citu interesentu vidū. Jaunieši dodas iepirkties, kā arī cer satikt kādas youtube slavenības. Pēdējā laikā gan tas ir tā grūtāk izdarāms, jo rīkotāji lielās zvaigznes labāk redz ejam nekā nākam. Soc. mediju zvaigžņu klātbūtne mēdz izraisīt masu psihozi un haosu, kas publiskā pasākumā, protams, ir drauds drošībai.

Manuprāt, cilvēkam, kurš nav profesionālis ar attiecīgo profesionāļa karti, kas dod dažkārt pat 40-50% atlaides pirkumiem, no iepirkšanās nav pārāk liela izdevīguma. Jā, ir produktiem atlaides, taču, ņemot vērā, ka ieeja izstādē maksā $60, plus vēl ceļa izdevumi un tml., nekas "pa lēto" nesanāk. Tik vien, ka šeit ir iespēja uz vietas aptaustīt šo un to, kas ir pieejams tikai internetā.. Bet arī ne visos gadījumos - kā jau minēju, pie populārākajiem zīmoliem tāpat vien nemaz nevar tikt klāt.. 

Noteikti šāds pasākums ir vērtīgs jaunajiem censoņiem, grima studentiem utt. - tā ir iespēja sevi parādīt, iepazīties ar nozarē svarīgām personām, dibināt kontaktus utt. Tā kā man arī šis nav pārāk aktuāli, tad es par vērtīgāko pasākuma daļu uzskatu lekcijas/runas. Kad sākās dienas lekciju daļa, devāmies paklausīties, mūsuprāt, interesantākās tēmas.

Programma ir pietiekami plaša, tikai diemžēl daudz kas notiek paralēli un tad jāmēģina notrāpīt uz to interesantāko. 

Apmeklējām grima mākslinieka Daniel Martin lekciju "Runway to Red Carpet" par tēmu, kā viņš izmanto augstās modes skatēm radītos tēlus, grimējot savus slavenību klientus. 


Puisis drusku aizrunājās un beigu beigās dzirdējām gan par to, gan arī par viņa iecienītākajiem produktiem, par to, kā iekļūt šajā industrijā, reālus padomus jaunajiem censoņiem, par to kā lietas notiek "iekšpusē" utt.

Pārsteidzošā kārtā viņš pat palaida apkārt pa zāli dažus no saviem mīļākajiem produktiem, ko tad bija iespēja pataustīt un pasmaržot. Tā kā mākslinieks ir līgumattiecībās ar Dior un draugos ar Tatcha, tad - kāds brīnums - iecienītie produkti bija tieši no šiem zīmoliem. 



Beigās vēl viņš piedāvāja tuvāk apskatīties, kas tad ir profesionāļa koferī, ko viņa 1. asistents (asistentiem ir rangi) rūpīgi pakoja kopā. 


Viņš savā runā arī pieminēja, ka esot pirms nedēļas tepat LA grimējis Olīviju Palermo uz Golden Globes pasākumu. Atradu šī "tēla" how-to ar paša Martina sagatavoto aprakstu - uz to tagad skatījos citādāk. :) 

Viens no centrālajiem dienas notikumiem bija seriāla Star Trek 50 gadu jubilejas panelis, kurā uzstājās grima un specefektu mākslinieki, kas gadu gaitā strādājuši šī seriāla grima departamentā.

Viens no galvenajiem, protams, ir šī departamenta vadītājs Michael Westmore. Maikls nāk no slavenās Westmoru dzimtas, kas faktiski tiek uzskatīti par filmu industrijas grima pamatlicējiem. Ja atceraties, rakstā par Lisas Eldridžas grāmatu "Face Paint" viņus jau tiku pieminējusi. 

Konkrēti Maikls ir daudzus gadus strādājis kino industrijā, kā arī kopš 80tajiem kā Star Trek galvenais grima mākslinieks. Ir saņēmis Oskaru par grimu filmā "Maska" un 9 Emmy balvas par "Star Trek". Pašlaik viņš piedalās grima specefektu šovā "Face-Off" kā dalībnieku mentors, savukārt viņa meita vada šo raidījumu.

Panelis bija ļoti interesants, dalībnieki dalījās atmiņās, pieredzē, stāstīja jokus. Pēc šī noklausīšanās es esmu iesākusi skatīties Star Trek no paša sākuma. Kā dzirdējām no paneļa dalībniekiem, kā arī vēlāk palasīju vairāk, tad Star Trek ir ne tikai viens no ievērojamākajām industrijas frančīzēm kopumā, bet arī grima industrijā atstājis neizdzēšamu ietekmi. 

Mums, kas uzaugot par šo daudz neko nezināja, atliek vien noķert vilcienu līdz šai vasarai, kad iznāks kārtējā Star Trek filma uz lielajiem ekrāniem. :)

Izstādes noslēgumā apmeklējām grima mākslinieka Stephen Dimmick lekciju "Reclaiming Highlighting and Contour!". 

Uz viņa uzstāšanos bijām arī pagājušajā gadā, kad viņš runāja par industrijas praktisko pusi, šoreiz vairāk runa bija par konturēšanas un izgaismošanas filozofiju. Viņš bija ļoti kritisks par sociālo mediju ietekmi uz šo un citām "stulbām" tendencēm.. Galvenā doma, ko viņš silti ieteica jaunajiem un ne tik jaunajiem grima māksliniekiem - nesekot visādām populārām tendencēm, bet skatīties uz klientu, kas sēž krēslā un nevis akli izpildīt prasības pēc "Kardašianu sejām", bet gan maigi pārliecināt par to, kas vislabāk izskatītos un piestāvētu konkrētajai personai. Viņš arī dalījās ar ieteikumiem un rādīja konturēšanas un izgaismošanas paraugdemonstrējumus. 

Man ļoti patika viņa paskarbā pieeja. :) Sēdējām un skatījāmies apkārt zālē, vai personas ar izteikti košajām dubļu svītrām uz sejas saprata vai nesaprata... :)

Un tādu tur netrūka, jo dienvidu pilsētas iemītniekiem dikti patīk krāsoties un šīs izstādes apmeklētājiem jo īpaši - katrs ir kaut kā vēlējies izpaust savu personību un, ai, cik daudzos gadījumos tas neizskatās diez ko "glaimojoši". Bet nu tās manas klusās personīgās domas, es tomēr esmu par personības izpaušanu visdažādākajos veidos, arī ar grima palīdzību... :) 

Neatņemama izstādes sastāvdaļa ir grima skolu studentu un dažādu specefektu kompāniju paraugdemonstrējumi, kā arī studentu konkurss. Dažiem man bija bail iet klāt, tik reāli tie izskatījās, nofotografējos tikai ar diezgan skaista paskata elfu meiteni.. ;) 




Te es stalkoju oskaroto grima mākslinieci Ve Neill, kas bija arī pagājušā gada lektore... :) (Viņa ir stendā ar sarkanajiem matu galiem). 

Tā nu izstādē pavadījām visu dienu, no 9 - 5. Diena paskrēja nemanot, droši vien tādēļ, ka lielāko dienas daļu pavadījām lekcijās. 


Un šāda bija mana dienas seja.. :) Izmantoti iecienīti un pārbaudīti produkti, kā MAC tonālais ūdens, Marc Jacobs ēnu palete, Anastasia uzacu produkti, Hourglass Edit palete un Catrice lūpu krāsa. 

Vakarā pavakariņojām un mazliet pastaigājāmies Beverlihilzā, baudot patukšās ielas un smalko veikalu skatlogus.. Sajutāmies mazliet atkal kā tūristi.. ;) 
Tā tēja mums uz 2 personām... :) 


Beverlihilzas dome
Mājupceļam mums neparastā kārtā bija laiks vesela diena, tā nu nolēmām piestāt Tejon outletos uz mazliet garāku brīdi nekā tikai ātras pusdienas vai benzīntanka apmeklējums. :) Šie outleti ir pavisam jauni, garāmbraucot esam pieredzējuši būvniecības darbus klajā lauka vidū.. Skats vēl aizvien apkārt ir sirreāls - lauki un kalni.. Bet nu veikali, lai arī ne pārāk daudz, tomēr tur ir. 
Man nebija īsti "pērkamā diena", tā nu tiku tikai pie lounge biksēm no Cotton:On - šis austrāļu zīmols man bija jaunatklājums, kā arī čupiņas ar layering ķēdītēm no H&M. 

Tad nu visbeidzot mans IMATS haul jeb ko tad nopirku izstādē.

Saprāta balss uzvarēja :) un nopirku tikai (gandrīz) to, ko biju plānojusi - otas. Lielāka čupiņa jeb 21 ota no Crown, divi 4 otu komplekti no Royal and Langnickel, kā arī paņēmās viena lielā izmēra Z-palete vaigu sārtumu un bronzeru kolekcijas apvienošanai.

Crown otas no pagājušā gada iepirkuma man ļoti patika, tā nu paplašināju savu krājumu ar dažādām specifiskām otām - sejas masku otas, gliterotas, zīmuļotas, fan-, paddle un citas tamlīdzīgas. Bonusā iedeva tušu. Šīs otas izstādē maksāja katra ~2-3 dolārus, tādējādi kopā par visām samaksāju tikai $50. Par šīm otām noteikti pastāstīšu ko vairāk.
Par Royal&Langenickel gan nezinu vai rakstīšu, jo vismaz šie konkrētie komplekti (katrs maksāja $10) nav diez ko kvalitatīvi. Ticu, ka viņiem ir piedāvājumā arī kāda kvalitatīvāku otu līnija, bet tagad bail atkal iegrābties. 

***
Tā man gāja izstādē. Bija arī prieks vaigā skatīt Lauru no bloga Alksne, bieži jau tādi pārsteigumi negadās. Cerams, ka arī viņa padalīsies ar iespaidiem par izstādi. ;) 

Ja esat makeup entuziasts, noteikti iesaku vismaz reizi šāda veida pasākumu apmeklēt, tas ir ļoti interesants piedzīvojums. Piemēram, Londonas izstāde būs 3.-5. jūnijā.

***
IMATS LA 2015
Brauciens uz LA pēc pasēm (2013)
Brauciens uz LA un San Diego (2013)
Plašāks LA brauciena apraksts (2011)

14 comments:

  1. Superīgs raksts :) Crown brush stends man ļoti iecienīts- dažas mīļākās otas tieši no viņiem un burtiski par neprātīgi mazām naudiņām. Par Londonu runājot- IMATS esmu tur apmeklējusi pēdējos 6 gadus. Un ar katru gadu tas kļūst ar vien švakāks- pazūd gan interesantas firmas, gan semināru skaits samazinās un meistari ar tādi pa pusei no zārka izkāpuši. ;( šogad iespējams nebraukšu, lai nākamgad apmeklētu LA :) redzot bildes un visu ☺️ Es noteikti uzkristu Ve Neil ap kaklu :D skatos jau 10 sezonu Face Off un dievinu viņas harizmu :)

    Par to uepirkšanos un rindā. - o jā. Ir traki - atlaides ar visu pro karti nav nekādas mega! :/
    Un vismaz pro karšu īpašniekiem ir iespēja izstādi apmeklēt dienu pirms tā pieejama publiski :)

    Par otām labprāt dzirdētu vairāk ;)
    Forßu Tev dienu!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Man Crown bija atklājums, un tagad esmu fane, noteikti uzrakstīšu par iepirkumiem. :)
      LA izstādei arī bija drūmāks brīdis, bet pašlaik šķiet, ka atkal ir uzrāviens. Tas varbūt saistīts vispārīgi ar to, ka filmu industrija arī bija pašķīdusi - ilgāku laiku daudzas filmēšanas notika citur (lētākās vietās), bet puiši runāja, ka industrija sākot palēnām atgriezties LA un līdz ar to arī grima nozares darbinieki..
      Es noskatījos visas FaceOff sezonas pēc pagājušā gada izstādes, tikko iesāku 10-to.

      Dzēst
  2. Paldies par atsauksmi! Bija ļoti interesanti lasīt :) Trakas tās rindas un 60$ arī ir tomēr diezgan.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies! Jā, parastajam apmeklētājam grūti.. :) Ar pro karti gan biļetes lētākas, gan atsevišķā diena - piektdiena, kur pārējā tauta netiek.

      Dzēst
  3. cenšos apmeklēt izstādes ar domu uzzināt kaut ko jaunu, bet ne jau vienmēr sanāk

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Ja nebūtu tā izglītojošā daļa, tad tas viss pārvērstos par vienu lielu šopinga pasākumu, tad es diez vai otrreiz būtu braukusi..

      Dzēst
  4. Es laikam tik ļoti nemīlu kosmētiku, mani izstādes īsti neinteresē. :D

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Katram jau savs.. :) Man arī ļoti interesē TV un filmu pasaule, tā ka šāds pasākums likās jo īpaši interesants, jo LA izstāde vairāk uz to specializējas..

      Dzēst
  5. Tiešam ļoti interesanti! Ceru kādreiz varēšu apmeklēt šo izstādi. Un gribas zināt tavas domas par otām ;).

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jāsaņemās uz vienu tālāku ceļojumu! :)
      Par otām noteikti uzrakstīšu, man to tagad paliela kolekcija - 6 no pagājušā gada un 21 jauna. :)

      Dzēst
  6. Foršs raksts. Man tik tāds jautājums - vai Crown otas kaut kur citur ar var nopirkt? Mani ieintriģēji :D

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies.
      Izskatās, ka www.crownbrush.co.uk piegādā visā Eiropā...

      Dzēst
  7. aaaa .. es biju palaidusi garāmm šitādu foršu rakstu ;) Baigi interesanti bija paceļot līdzi -caur šo rakstu :) Dikti gribās uz to istādi, bet tu atvēsināji manu prātu ar ideju par to ka nekadas mega atlaides nav.. vismaz tas nomierina :D Savādāk bija sajūta, ka regulāri netieku uz kaut ko baigi labu.. es jau laikam tur visu budžetu atstātu, tās otras izklausas interesantas..varbūt kaut kas uz lv sūta?hmm..

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies! Nu es domāju, ka arī bez iepirkšanās būtu interesanti.. Man šķiet, ka Londonas izstāde varētu būt diezgan reāli sasniedzama.

      Dzēst