piektdiena, 2015. gada 11. decembris

Blogmas Day 11: Christmas TAG

Neesmu liela TAG entuziaste, bet pārmaiņas pēc nolēmu vienu tādu aizpildīt. Patiesību sakot, sakombinēju kopā 2 Ziemassvētku TAG versijas, kas savulaik apceļojušas Youtube plašumus un nedaudz latviskoju tās.
Ja kādam ir jautājums, kas ir TAG - tas ir tad, kad Tevi kāds pievieno jautājumu atbilžu sērijas ķēdei, parasti par kādu noteiktu tēmu. Šai ķēdei es gan pievienojos pati. :)


Un tā, ķersimies pie jautājumiem un atbildēm par un ap Ziemassvētkiem!


1. Kur Tu parasti pavadi svētku brīvdienas?
Ideālā gadījumā mājās.. Protams, jāpastaigā pa ballītēm un, ja visi veseli, tad jādodas tradicionālajā brīvdienu ekskursijā - cenšamies katru gadu starp Ziemassvētkiem un Jaunogadu kaut kur aizbraukt tepat tuvumā. Arī šogad ceram visi būt pie veselības un braukt paskatīties sniedziņu. :)

2. Ko Tev patīk darīt svētku brīvdienās?
Neko daudz, atpūsties pa mājām, pavadīt laiku ar ģimeni, jo laiks starp Ziemassvētkiem un Jaunogadu ir brīvs visiem - gan skolniekiem, gan daudzi uzņēmumi sūta darbiniekus piespiedu atvaļinājumā.

3. Kas ir Tava mīļākā Ziemassvētku filma?
Nevarētu teikt, ka es baigi aizraujos ar Ziemassvētku filmu skatīšanos, bet meita paliek lielāka, viņai aizvien vairāk interesē vietējā popkultūra. Man patīk Grinčs, filmas versija. Šogad ir plānā noskatīties izslavēto "Elf".


4. Kas ir Tava iecienītākā Ziemassvētku dziesma?
Hands down, tas ir Pentatonix "That's Christmas to Me". Es vispār esmu liela viņu fane, pat vasarā biju uz koncertu. :)


5. Kas ir Tavs mīļākais svētku ēdiens?
Es neesmu baigā tradicionālā svētku galda piekritēja, bet nu rosols jebkuros svētkos ir lielā cieņā. :) Un draudzenes gatavotā "siļķe kažokā". ;)

6. Vai Tu atver dāvanas Ziemassvētku vakarā (24.dec.) vai Ziemassvētku dienā (25.dec.)? 
Latvijā tas vienmēr notika 24. decembra vakarā, lai gan es tā arī neesmu sapratusi, kāpēc tā dara, jo kristīgajā pasaulē tak īstā svētku diena ir 25., kad būtu skaļi jāpriecājas. Bet nu pielāgojoties vietējām tradīcijām, 24. vakarā atveram dāvanas ģimenes lokā mājās, savukārt 25. tas notiek draugu lokā ballītē. Dažreiz gan gadās otrādāk, ja draugu lokā nolemjam pulcēties jau 24. vakarā. :)

7. Vai Tu pavadi Ziemassvētkus "mājas drēbēs" (pidžama un tml.) vai saposies svētku drēbēs?
Mājās noteikti mājas drēbēs, esmu iegājusi vietējā kultūrā un iegādājusies pidžamveidīgo loungewear, kurā pavadu dienas, kas nav jāiet ārā no mājas. Nopirku pat īpašo "svētku" pidžamu. :) Bet ārpus mājas uz visām ballītēm, dievkalpojumu un citām svētku norisēm vienmēr sapošamies svinīgi.

8. Kādas svētku tradīcijas Tu ievēro?
Īstenībā ļoti daudzas - dekorējam māju, pušķojam eglīti, šogad laikam arī cepsim piparkūkas mājās, esam jau uzbūvējuši piparkūku mājiņu. Pēc vietējām tradīcijām esam ieviesuši dāvanu zeķes, kurās ģimenes locekļi var salikt mazas dāvaniņas viens otram - jo lielās dāvanas jau atnes Ziemassvētku vecītis.. :) Tas dod iespēju meitai kaut ko sagatavot priekš mums. 
Svētvakarā apmeklējam baznīcu, kur arī paši dziedam kora sastāvā. Pēc tam ir svētku vakariņas un dāvanu atsaiņošana.

Vīra kungs tik sparīgi diriģē, ka aizsedz mani

9. Vai Tu cep piparkūkas, pīrāgus, būvē piparkūku mājiņas?
Kā jau no iepriekšējās atbildes var noprast, tad jā, piparkūkas gan reti, bet meitai ļoti patīk tā nodarbe. Mājiņu gan taisām katru gadu (ar pirkta komplekta palīdzību). Uz pīrāgiem gan ne reizi neesmu saņēmusies. 

10. Vai Tev ir dabīgā vai mākslīgā eglīte?
Mums ir dabīgā eglīte, nu tāda centrālā. Bet man patīk mākslīgās eglītes ideja arī, apsveru domu nopirkt tādu nelielu, citu telpu dekorēšanai. 

Tukšais dāvanu maiss gaida vecīti
11. Vai Tev labāk patīk saņemt vai dot dāvanas?
Man ļoti patīk dāvanu gādāšanas process. To es sāku dažreiz jau vasarā, ja kāda ideja ienāk prātā. Bet tā pa nopietno sāku meklēt uz Black Friday akcijām, tas ir vislabākais laiks izdevīgiem pirkumiem. 

12. Foršākā Ziemassvētku dāvana, ko esi saņēmis.
Haha, te būtu jāsaka, ka ne viena dāvana vien. Viengad biju uzrakstījusi elektronisko wishlist un tikpat elektroniski to darījusi to zināmu Ziemassvētku vecītim. Vecītis bija sapratis, ka nevis jāizvēlas vienu, bet ka visa tā liste jāizpilda, ko tad centīgi arī darīja. Tas laikam pagaidām ir lielākais hīts dāvanu sakarā, kādu man nācies piedzīvot. 

13. Vai Tu esi profesionāls dāvanu saiņotājs vai ne pārāk? 
Kaut kā esmu diezgan labās domās par savām saiņošanas spējām. Man patīk vienkāršais un elegantais stils. 

14. Kad Tu saprati, ka Ziemassvētku vecītis neeksistē?
Hm, laikam tad, kad Ziemassvētku vecīša sejā atpazinu savu onkuli. Cik man gadu bija, neatceros, bet kaut kad bērnībā. :) 

15. Vai Tu taisi Jaunā gada apņemšanās un vai pēc tam tās ievēro?
Nē, nesaredzu jēgu tajā, kaut ko apņemties var jebkurā laikā - to izpildi noteiks, cik stipra ir griba, nevis apņemšanās datums. Visnejēdzīgāk ir jau novembrī izgudrot, ka lūk no 1. janvāra sākšu diētu, bet pa svētkiem gan vēl tā kārtīgi pieēdīšos. Tur diez vai sanāks paliekošs rezultāts.. 

16. Ar ko Ziemassvētki ir īpaši Tev? 
Pirmām kārtām, man personīgi Ziemassvētki ir Kristus piedzimšanas svētki. Un tad tie ir ģimenes, draugu kopā būšanas svētki. Prieks un atpūta. 

***

TAG laipni aicināti piedalīties visi, kam ir kāda platforma, kur ierakstīt atbildes, bet jo īpaši priecāšos lasīt Artas no artasplace.com, Katrīnas no Roselouxembourg.blogspot.com un Kamilas no sugarmakeup.eu atbildes.

4 komentāri:

  1. hehe, paldies, Ļoti interesanti :)

    Sagatavošu arī savas atbildes uz jautājumiem. :)

    AtbildētDzēst
  2. Superīgs ierosinājums ;) Patīk lasīt citu Ziemassvētku noskanas :)

    Manējā šeit -> http://sieviskiba.blogspot.com/2015/12/christmas-tag-dalamies-ziemassvetku-gara.html

    :)

    AtbildētDzēst