otrdiena, 2015. gada 1. decembris

Blogmas Day 1 - sākam gaidīt svētkus!

Tad nu tā - šis būs mans pirmais mēģinājums blogot katru dienu - līdz pat Ziemassvētkiem!

Galvā maisījās 101 doma, par ko gribētos uzrakstīt svētku gaidīšanas un vispār šajā satraucošajā gada laikā, līdz aptvēru, ka varu taču pievienoties Vlogmas-Blogmas masu kustībai. Video nesolu, bet jaunu rakstiņu katru dienu gan!

Papildus regulārajiem rakstiem par jaunām un izlietotām lietām, par bjūtī grāmatām, manām iecienītajām nagu lakām un citiem sīkumiem, dalīšos domās par aizejošā gada top produktiem, par gatavošanos svētkiem, varbūt kādas dāvanu idejas un pat svētku grimi.. 

Droši vien iesākt vajadzētu ar kāda Adventa kalendāra 1. lodziņa atvēršanu, bet pēc ilgām pārdomām nolēmu tomēr iztikt bez bjūtī kalendāriem, kuru piedāvājums gan šogad ir īpaši plašs, jo īpaši UK tirgū. Ja būtu pieejams ASV, nopirktu Tanya Burr kalendāru, tas nav tik dārgs, bet laikam iztikšu ar ierasto šokolādes kalendāru. Meitai šogad tiks Lego City kalendārs (pagājušajā gadā ļoti labi aizgāja Playmobile). 

Te daži labi apkopojumi par Adventa bjūtī kalendāriem: pieejami UK un US. Mans favorīts 100% ir Charlotte Tilbury kalendārs... 

Man ļoti patīk Ziemassvētku gaidīšanas laiks. Kādreiz vēl Latvijā esot tas notika ļoti stresaini un pēdējā brīdī, jo nemācēju visu laikus saplānot un baudīt lēnām. 

Mazliet izmainot pieeju, esmu iemācījusies gaidīt un gatavoties lēnām, bet tas prasa arī iesākt visu laicīgi. ASV novembra beigās svin Pateicības dienu, pēc kuras tad arī nomainu rudenīgās dekorācijas uz ziemīgajām. 

Tikai Kalifornijā - lielā sausuma iespaidā - ugunsdrošības nolūkos vainagā mākslīgās svecītes..

Parasti uz 1. Adventu jau esam tikuši pie eglītes, šogad nolēmām to atlikt par nedēļu un sākām ar jauna vainaga "uzstādīšanu" (vecais bija savu laiku nokalpojis) un piparkūku mājiņas būvniecību. :) 

Ziemas sajūtas arī jau noķertas - no rītiem ir ap 0 grādiem un tā jau te ir dabas katastrofa.. Mazliet balts zālājs ir retums, bet tā kā ceļamies agri no rīta uz skolu, tad ir iespēja to ieraudzīt. 

Pirmo reizi pa 5 gadiem bijām slidot, es atsvaidzināju prasmes, meitai tā bija pirmā reize un beigās jau sanāca tīri labi. 
Es esmu tā pelēkā aizmugurē, meita ir koši rozā... :) 
Kontrasts jau tomēr ir - apkārt viss ir koši zaļš, jo parādījušies arī pirmie lieti un saules izdedzinātais brūnums visur lēnām sazaļo. :)

Par citām gaidīšanas lietām, dāvanu sagādi utt. - turpmākajos rakstos.. Lai priecīgi!

12 comments:

  1. Ļoti forša ideja rakstu sērijai....un blogot gandrīz katru dienu būtu izaicinājums man, jo pēdējā laikā ir akūts laika trūkums :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Nu es ceru dienās, kad nebūs iedvesmas vai laika, ielikt kaut mini rakstiņu, kaut vai tikai dienas manikīru vai tml. :)

      Dzēst
  2. Lai izdodas realizēt lielo domu, lai nepietrūkst skaisto ideju! Mums gan parasti pirmie Ziemassvētku rotājumi parādās jau septembra vidū :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies!
      Ziemassvētku lampiņas daudzi nenoņem visu gadu, mēs tās lietojam vasarā pagalma apgaismošanai.. :) Bet Halovīns un Pateicības diena vismaz notur parastos cilvēkus no mega dekorēšanas, veikali gan tirgo visu vienlaicīgi.. :)

      Dzēst
  3. Jums piparkūku mājiņa vel ļoti labi izskatās! :) Mēs šogad uztaisījām 4 mazākas.. divas ir bez jumta, trešā pa kluso zem gultas tika nograusta! :D

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Mums bišķi turās kādas dienas un tad tiek noēstas visas krāsainās dekorācijas...

      Dzēst
  4. forš tāds ieraxts un tava ideja....

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Ideju aizņēmos, bet nu centīšos pie tās turēties, redzēsim, kā sanāks. :)

      Dzēst
  5. Ideja tiešām laba.. tikai jāsaņemās tādām aktivitātēm, jo gribētos gan arī tādu blgošanas sesiju uztaisit, bet zinu, ka saliksies darbi un nesanaks..

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Grūti katru dienu, bet ja iepriekš drusku sagatavojas un ir jau kādi melnraksti, tad varētu izdoties.

      Dzēst
  6. La izdodas Svētku gaidīšanas Blogmas! Un lai ir jauks šis laiks Tev un Taviem mīļajiem! Kur Tu īsti atrodies? Braucu uz Ziemīšīem pie radiem, un mēs noteikti pavizināsimies kaut kur no Lax uz SF un apkārt. Labprāt satiktos vaigā, ja ir vēlēšanās:) Ilze (es tagad mājoju te - https://zemmangokokablog.wordpress.com

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Es jau atradu Tavu jauno mājvietu! :)
      Es atrodos tuvu pie Sanfrancisko, pa ceļam no LA, tur kur mājo Google un Apple. :) Noteikti varam satikties!! Padod ziņu epastā vai FB, lai varam sarunāt!

      Dzēst