sestdiena, 2015. gada 19. decembris

Blogmas Day 18: Otu tīrīšanas palīgi no Blendercleanser, RT un Cinema Secrets + VIDEO

Grima otu tīrīšana ir ļoti svarīgs solis un to būtu regulāri jādara ikvienam otu lietotājam, lai otās un pēcāk uz sejas neieviestos visādas baktērijas un citas draņķības. Ja grimam izmantojat tikai pirkstus, tad tālāk varat nelasīt.. :)

Gan grima mākslinieki, gan lietotājs vulgaris otas ir gadiem mazgājuši ar dažādām parastām ziepēm un šampūniem, un ticu, ka ir ļoti labi iztikuši. Bet kā ikvienā jomā, arī šeit esam gājuši uz priekšu un ir saražoti dažādi speciāli līdzekļi. 

Kopš man ir tāda nopietnāka otu kolekcija, nopietnāk pievērsos arī mazgājamiem līdzekļiem.



Dziļā mazgāšana - Deep Cleaning 

Dziļo tīrīšanu iesaka veikt reizi nedēļā - reizi 2 nedēļās, droši vien atkarībā no otu daudzuma un netīrības pakāpes. Es esmu dikti slinka uz šo kārtīgo mazgāšanu un darīju to diezgan reti - tā vietā iegādājos lielāku daudzumu otu, lai tik ātri neizbeidzas tīrās. :) 

Esmu liela Dr.Bronner's ziepju fane un pēc daudziem ieteikumiem izmēģināju šīs ziepes otām. Kaut kas mani tur līdz galam neapmierināja - kaut kā likās, ka otās paliek smaržīgi nosēdumi. 

Tad redzēju, ka dažādām kompānijām ir uzradušās cietās mazgājamās ziepītes un steidzu tādas iegādāties, jo likās, ka tas varētu būt ļoti ērti. Un tā arī ir. Beautyblender Blendercleanser Solid ziepītes lietoju regulāri (teiksim reizi 2 nedēļās) vairāk kā gadu un nav pat vēl pusē. 


Viss ir gandrīz ideāli, labi izmazgā gan otas, gan sūkļus, vienīgais mīnuss manās acīs ir aromāts - ir neliels lavandas piesitiens, bet tas par laimi nav paliekošs. Te pāris teikumos dalījos iespaidos par šo mazgājamo. 

Bet nu tā kā produkts nav 100% ideāls, tad turpinām meklējumus. :)
 

Beautyblender izlaida arī šķidro mazgājamo Liquid Blendercleanser un vēl pirms paspēju apsvērt domu to iegādāties, vairākās skaistumkastītēs dabūju mini pudelītes. Un labi ka tā - šis man nu galīgi nepatīk - tam ir tas pats lavandas aromāts kas cietajām ziepēm un mani neatstāj sajūta, ka otas pēc tam neizskalojas tīras. Šo var lietot gan sūklim, gan otām, sūkļus gan izmazgā labi.



Nolēmu pievērsties lētākajai alternatīvai - Real Techniques Deep Cleansing Gel - otu mazgāšanas želejai. Šī tiešām ir želeja, caurspīdīga, pabieza, smaržo un putojas kā šampūns. Otas izmazgā labi, nav arī sajūta, ka paliktu kādi nosēdumi. Sūkļus gan neizmazgā tik labi. 



Ātrā tīrīšana - Instant Cleaning

Klausoties daudzās labās atsauksmes un skatoties demonstrācijas, sapratu, ka kaut kas manu otu dzīvē man tomēr trūkst. :) Un tas ir - ikdienas otu tīrīšanas līdzeklis no Cinema Secrets. :)

Sākumā iegādājos mini spreja pudelīti un kad tā tuvojās beigām, sapratu, ka vajag vēl. Uz atlaidēm nopirku veselu litru. ;)


Šo var lietot 2 veidos - vai nu ieliet trauciņā, pamērcēt otu un tad noslaucīt uz salvetes vai arī mans iecienītais variants - ar mini spreja pudeli uzsmidzināt līdzekli uz otas un tad noslaucīt uz salvetes. 

Šis ir uz alkohola bāzēts un skaitās ar vaniļas aromātu, bet nu tas ir tāds sintētisks un ļoti ļoti spēcīgs. Bet, ja es varu izturēt, gan jau citi smaržmīļi vēl vairāk. :) 

Otas iztīra ideāli, momentā un pēc dažām sekundēm tās var lietot atkal. 

Šim ātrajam otu tīrīšanas līdzeklim noteikti ir alternatīvas, Make Up For Ever tādu piedāvā, gan arī citas firmas, bet līdz šim neesmu nevienu citu mēģinājusi. Ja ir interese, noteikti varu to izdarīt un ziņot par salīdzinājumu. 

Man grūti teikt, cik šis ir pieejams Eiropā, tur ir izplatītāji, bet vai kāds piegādās uz Latviju, grūti teikt. Atradu, ka uz Latviju CS produktus piegādā amerikāņu profesionālā grima online veikals Camera Ready Cosmetics, bet vai sūtīs šo ugunsnedrošo šķidrumu, nemāku apgalvot.

Žāvēšana

Un visbeidzot, kā es žāvēju savas izmazgātās otas. Ilgu laiku žāvēju vienkārši uz galda, uz salvetes, bet tā tas nenotika pietiekami ātri, piedevām prasījās otas apgrozīt, lai ātrāk izžūst visas puses. 

Nolēmu kaut ko darīt lietas labā un iegādājos žāvēšanas uzparikti jeb drying tree.


Mans konkrētais ir no Magic, pirkts amazonē. Noteikti ir kāds dārgais "oriģinālais" variants, bet pašlaik tirgus ir pilns ar dažnedažādiem variantiem un tādus var iegādāties gan amazonē, gan ebay, gan dažādos profesionāļu veikalos. 
Laikā, kad nelietoju, noņemu kājiņu, kas saliekas no 2 daļām un noglabāju atvilktnē, daudz vietas tās plāksnītes neaizņem.
Tā tas izskatās darbībā. Ļoti ērts, iesaku. :)


Mans rezumē:
No manā rīcībā esošajiem mazgātājiem vislabākais universālais mazgāšanas līdzeklis ir BB cietās ziepes, tie šķidrie līdzekļi kaut ko līdz galam priekš manis neizdara. 
Tā kā tagad ikdienā lietoju CS ātržūstošo otu tīrītāju un esmu sajūsmā par rezultātiem, tad dziļā mazgāšana paliek daudz retāka, apmēram reizi mēnesī, tādējādi tas ziepju klucītis man pietiks vēl ļoti ilgam laikam, piedevām man ir no skaistumkastītēm iegūti rezerves gabaliņi.

Neliels mans video tuvākam ieskatam, kā šie visi izskatās vizuāli:


Uzziņai - cenas un kur nopirkt:
Blendercleanser Solid - 28g/$16, sephora.com; 28g/Eur19,95 douglas.lv; 15,95 daila.lv
Blendercleanser Liquid - 150ml/$18, 295ml/$30, sephora.com; 150ml/Eur 20,95 douglas.lv
Real Techniques Deep Cleansing Gel - 150ml/ $9, realtechniques.com (piegādā arī uz Latviju)
Cinema Secrets Makeup Brush Cleaner - 60ml/$8, sephora.com; camerareadycosmetics.com (sola piegādāt arī uz Latviju)
Magik Drying Pro Brush Drying Tree (Classic Matte) - $17, amazon.com; līdzīgs ebay.com

***
Ko jūs lietojat otu mazgāšanai? 

6 komentāri:

  1. paldies par video :) ļoti baudāmi
    arī gribu tādu spreju :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies!
      Tad ir vērts varbūt pamēģināt to Make Up For Ever. Es noteikti aiziešu uz viņu veikalu pamēģināt, kā tas strādā.
      Varbūt kāds var ieteikt vēl kādu, ko var iegādāties Latvijā..

      Dzēst
  2. Es pati sev taisu brush cleaner' us. Nopirku kosmētisko spirtu ar rezervēm, pieleju mazliet ūdeni, mazliet bēbīššampūnu vai dušasželeju,un ja gribas smaržu- kādu ēterisko. Lietoju tāpat kā tu- izsmidzināmā pudelītē :) es lasiju tos brush cleaner sastāvus, nekas tāds, par ko maksāt naudu :D ja es regulāri tik kādas 4 otas lietoju un sūkli.
    Un 1-2x nedēļā mazgāju ar cietajām ziepēm. Tā kaut kā :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Laba doma, man pēdējā laikā prāts nesās uz visādiem DIY, varētu mēģināt taisīt mājās.

      Dzēst
  3. Wow super izsmelosi:) forss raksts:) es savas otas mazgaju ar kosmetiskajam madaras sejas ziepem vai matu sampunu:) ir lidzelis no elf.. bet man neiegajas kaut ka..

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Lasīju par to Elf, tieši domāju, varbūt jāpamēģina, jo cena tāda draudzīga..

      Dzēst