svētdiena, 2015. gada 20. decembris

Blogmas Day 20: Bibliotēkā - Robert Jones "Makeup Makeovers in 5, 10, 15, 20 minutes"

Šoreiz atkal par kādu grāmatu, ko aizņēmos no vietējās pilsētas bibliotēkas. Ar šo piebeigšu šajā gadā lasīto skaistumgrāmatu atskaites, nākamgad jāmeklē jaunas grāmatas! :)

Ar Robert Jones daiļradi iepazinos Youtube, skatoties viņa parasti vismaz pusttundu garos pamācību video. Viņam ir arī online grima skola, bet par to prieku gan jāmaksā. Viņam ir arī sava otu līnija. Par tām, protams, arī jāmaksā. :)

Robert Jones ir amerikāņu grima mākslinieks, kas jau 20 gadus darbojas šajā industrijā un ir strādājis ar daudziem zīmoliem, žurnāliem un slavenībām. 
Ceļu uz grima pasauli viņš sāka bērnībā, kad viņam lika mācīties mākslu un gleznošanu. Tad sekoja studijas teātra skolā, kur ātri vien atklājās viņa talanti frizier- un grima mākslā. Viņš ir autors 6 grāmatām, par vienu no kurām pastāstīšu šodien. 

Robert Jones "Makeup Makeovers in 5, 10, 15, 20 minutes"

Grāmatas mērķis un uzdevums ir ar soli-pa-solim pamācībām palīdzēt parastai sievietei apgūt grima paņēmienus ikvienam dzīves gadījumam - 5 minūšu grims no rīta pirms darba, sagatavošanās svarīgām tikšanām, ātras pārvērtības iziešanai pēc darba vai elegants veidols randiņam vai citām vakara iziešanām. 

Galvenais uzsvers uz mazu laika patēriņu, bet efektīvu rezultātu, tādēļ arī grāmatas nosaukumā minētās 5, 10, 15 un 20 minūtes.

Grāmatas sākumā tiek diezgan detalizēti paskaidrots, kas ir vispār nepieciešams grima veidošanā - kādi instrumenti, kādi produkti un pamācības, kā to visu lietot - sākot ar tonālā krēma, konsīlera, pūdera uzlāšanu, sejas modelēšanu un beidzot ar ieteicamajiem acu ēnu, sārtumu, lūpukrāsu u.c. krāsu toņiem, ko turēt savā kolekcijā un kas noderēs tālāk aprakstīto tēlu veidošanā.



Tas aizņem aptuveni 1/5 daļu no grāmatas. Tālāk seko nodaļas ar 5, 10, 15 un 20 minūtēs paveicamiem grimiem, ar detalizētiem soli-pa-solim aprakstiem un fotogrāfijām. 

Grāmatas tips: Pamācību grāmata ar daudziem foto
Kam būs noderīga: Iesācējiem, grima entuziastiem
Lietošanas reizes: Var lietot daudzkārt - praktiskiem padomiem
Cena: ~$20, nopirkt var no Bookdepository 
Mans rezumē: Man pilnīgi žēl, ka šo grāmatu neuzgāju tanī laikā, kad sāku veidot savus grima krājumus un par to visu sāku domāt nopietnāk, būtu ļoti noderīga. Varētu arī lietot ikdienā, bet tad gan vajadzētu iegādāties savu eksemplāru, kurā ieskatīties brīžos, kad vajadzīgas idejas jaunam grimam. 

***
Iepriekšējie Bibliotēkas sērijas raksti: Sākums | F.Tolot "One Woman 100 Faces" | K.Aucoin "Face Forward" | Lisa Eldridge "Face Paint"

2 komentāri:

  1. Tu jau zini, ka es gaidu šo tava bloga rakstu sēriju ;) Interesanta grāmata izskatās laba iesācējiem ;) Kā izlasīju par to, ka viņš sācis ar gleznošanu, atcerējos kā mana vizāžas skolotāja teica :"Ilze, neglezno, bet pludini :D" saistībā ar acu iztušēšanu :D Grūi biaja pludinat, nevis gleznot, bet redz, citi var arī glezonot :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies, tad ir vērts censties.. Noteikti meklēšu vēl grāmatas. Ja ir interese par kaut ko konkrētu, noteikti uzraksti, varu mēģināt atrast. :)

      Dzēst