trešdiena, 2015. gada 23. decembris

Blogmas Day 23: Neliels pirmssvētku izbrauciens pie sniegotās dabas

Nolēmu pēdējos ierakstus uz pašiem svētkiem nepārslogot ar nopietnām domām par produktiem un citām grima lietām.. Ir arī šis tas iepircies pirmssvētku laikā reizē ar dāvanām, bet par to visu - pēc svētkiem. Pēc svētkiem pagaidām domāju atgriezties pie agrākā grafika, kad jauni ieraksti parādījās katru 3. dienu, kā būs jaunajā gadā, to redzēsim.. ;) 

Skolēnu brīvdienām sākoties, nolēmām izšaut pie dabas, tā teikt, sniedziņu paskatīties. Pēdējoreiz sniegu redzējām pirms 2 gadiem, kad arī bijām aizbraukuši uz tuvējiem kalniem. Mēs sniegu sasniegt varam apmēram 4h auto braucien attālumā, iecienītākā vieta mums ir Taho ezers. 

Laikapstākļi mūs nelutināja un dabūjām kārtīgu sniega purgu un vētru, bet nu uz kalna uzkāpām, mazliet paslēpojām un kārtīgu ziemas un aukstuma lādiņu visi dabūjām. 

Yeei, 0C grādi.. tas mums retums.. :)

Putenis... Tiem, kam vasaras riepas, tie uz riepām uzliek ķēdes.. Mēs tai skaitā. 

Kādam ir lielie sniega prieki!

Sniegs jāķeksē jebkurā vietā, arī stāvlaukumā.. :)

Pirmie soļi uz slēpēm.. 

Pacēlājā gan nenormāls vējš un sniegs un lietus.. 

Tādu sniega purgu dabūjām pabaudīt... 

Plusos kūst ne tikai sniegs trasēs, bet arī uz kokiem un klintīm.. Dažreiz nokrīt uz ceļa... 
Tāds mums neliels, slapjš un auksts izbrauciens pie ziemas. Es jau nesūdzos, man patīk, ja ziemu var dabūt pēc vēlēšanās un pieprasījuma.... Taho ezera dienvidu ciemats ir ļoti ziemīgs un ziemsvētkīgs - ar rotājumiem, mūziku un cilvēku čalām.. Īstā vieta, kur noķert svētku sajūtu, ja kādam tāda vēl nebūtu atnākusi. :) 

Mums vēl svētku svinības un visas lietas priekšā rītdien, bet tiem, kam svētki jau sākušies, novēlu vispriecīgākos, vissiltākos un vismīļākos!!

2 komentāri:

  1. Vai viegli ir tās ķēdes uz riteņiem uzlikt? Mums laikam paveicās, jo iztikām bez šīm ekstrām. Cik saprotu tad ķēžu uzlikšana ir obligāts pasākums pie noteiktiem laika apstākļiem, un bez tām nemaz tālāk nelaiž, ja?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Bišķiņ ir čakars, galvenais jau tas, ka parasti tie laikapstākļi nav pārāk patīkami, tā mans vīrs pa sniega/lietus pļuru savas 20 min cīnījās.
      Bet jā, tas ir obligāti, ja nav 4x velkošie riteņi vai ziemas riepas un tālāk nelaiž.

      Dzēst