ceturtdiena, 2016. gada 29. decembris

Blogmas Day 22: Par svecēm

Agrāk es metu visus izdedzināto sveču trauciņus miskastē.. Man kaut kā likās, ka tos nebūs iespējams labi iztīrīt, tā ka es pat nemēģināju. Kad man sāka parādīties Bath&Body Works 3degļu sveces smukās lielās stikla burkās, nolēmu tomēr apskatīties pamācības, kā to darīt. Liels bija mans pārsteigums, uzzinot, cik elementāri tas ir. Es droši vien esmu pati pēdējā, kas to ir atklājusi, bet nu labāk vēlu nekā nekad. :)
Tagad, protams, žēl visu to agrāk izmesto smuko trauciņu, bet kā ir tā ir. 

Ja gadījumā ir vēl kāds kā es, kas to nezināja, tad visvienkāršākais veids manā skatījumā ir šāds.
Kad sveces atliekas trauciņā ir atdzisušas, ar nazi sadala tās pāris gabalos un izber laukā. Atkarībā no sveces un iepakojuma veida, bieži vien trauks jau uzreiz ir gandrīz tukšs. Dažām, īpaši Bath&Body Works lielajām svecēm gadās ārkārtīgi stingri ielīmēti degļi, tad paturu trauku zem karsta ūdens un tie atlīmējas. Karstā ūdenī paskaloju visu trauku, gan no iekšpuses, gan ārpuses un visas sveces pēdas, kas vēl palikušas traukā, ar salveti pēc tam var viegli izslaucīt. 
Ja ārpusē gadās kādas stūrgalvīgākas uzlīmes, tad tās ar speciālo līdzekli (es lietoju Goo Gone) var viegli notīrīt. 

Beigās paliek tukšs un tīrs trauks, ko var lietot citiem mērķiem - smukuma kompozīcijām, grima otām, rakstāmpiederumiem, galda piederumiem, da jebkam, tā teikt. :) 

Mazākos trauciņus es lietoju arī jaunu sveču izgatavošanai.  

Pēc šī atklājuma esmu sākusi uz svecēm skatīties citādāk - svarīgs ir ne tikai aromāts, bet arī, kāds ir trauciņš - vai būs gana smuks/noderīgs.. :)

Svētku laikā nodedzināju daudzas sveces, bet ir ienācies arī šis tas jauns. Pašlaik savu kārtu gaida šīs skaistules..  

8 komentāri:

  1. O ja, es arī izmantoju trauciņus pa otram lāgam :) Bieži tur dedzinu tējas svecītes :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Pareizi, var taču arī lietot kā svečturus, neiedomājos..

      Dzēst
  2. es ar tukšos sveču trauciņus izmantoju visādu nieciņu glabāšanai, bet nu jau to ir sakrājies tik daudz, ka jāsāk domāt kā lai vēl tos izmanto! :))

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Tas gan varētu būt, ka vienā brīdī ir par daudz. Tad var atlasīt un paturēt smukākos.. :)

      Dzēst
  3. es tāpat kā Tu līdz ši esmu metusi ārā visus trauciņus (bet man vispār sveces ne pārāk), bet tagad arī mēģināšu sagalbāt, jo tieši pa svētkiem dažas skaistas sveces ir nokļuvušas pie manis. :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Man kādreiz sveces vispār nepatika, bet kopš dzīvoju siltākā klimatā, nez kādēļ prasās.. :)

      Dzēst
  4. Man nav tādu sveču trauciņi, pārsvarā visas sveces ir smaržīgas un tas man nepatīk. Man tās smaržas vienmēr likušās ļoti ķīmiskas. Varbūt dārgās sveces ir labākas, tās neesmu mēģinājusi.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Man liekas, ka cenai nav nozīmes pie aromāta - arī dārgās mēdz būt ārkārtīgi ķīmiskas un spēcīgas.. Tad jāpaskatās uz sojas svecēm, tās jau vispār mazkaitīgas un parasti arī nav spēcīgi aromatizētas..

      Dzēst