piektdiena, 2016. gada 9. decembris

Blogmas Day 8: Kā es izvandīju MAC acu ēnas + video

Hehe, zinu, zinu, ka drusku iebremzēju ar rakstiem, bet nu neiet tik ātri, kā gribētos.. Daži lasītāji jau interesējas, ko kavējos. :) Tūlīt jau būšu tikusi līdz pareizajai dienai.. :)
***
Manu aizraušanos ar Z-paletēm jau būsiet pamanījuši. Kopskaitā man tādu ir 4 un tanīs lēnā garā ir pārvietoti visi pūderi, kas man ir bijuši atsevišķi vai mazās paletēs. Tam bija pavisam praktisks apsvērums - 50 mazus ķobīšus ikdienā neizcilāsi, un tā daudzas foršas ēnas palika novārtā. Kopš viss pārvietots paletēs, daudz biežāk izmantoju dažādus zīmolus. Viss arī ir pārskatāmāks, jo ēnas esmu sadalījusi pa toņiem, savukārt sārtumi un bronzeri nodalīti atsevišķā paletē. Mana pēdējā lielā darbošanās ar Z-paletēm fotodokumentēta šeit. 

Kamēr man bija tikai 1 MAC palete no Brooke Shields kolekcijas, ar to īsti nebija problēmu, bet tad uzradās vēl vairākas individuālās ēnas un nebija vairs pārskatāmi. Nolēmu uzlauzt un savietot visu vienuviet.
Atsauksmi par konkrēto paleti rakstīju šeit

Ja citas ēnas, īpaši no kartona iepakojumiem, ir ļoti viegli "izplēst" un izņemt no oriģinālajiem iepakojumiem, tad ar MAC plastmasas taru ir cīņa.

Tādēļ pirmo reizi nācās pielietot "kausēšanas" metodi. Par to, kā to darīju, zemāk neliels video. Youtube šādu pamācību netrūkst, es tikai gribēju parādīt, kā to paveic parasts cilvēks, kam nav dižu DIY iemaņu. :) Pie reizes izmēģināju, kā darbojas voiceover. Piedodiet aizsmakušo balsi, cīnos ar saaukstēšanos jau nedēļu, bet nu blogmas ilgāk nevar gaidīt. :)

Tātad, īsumā kausēšanas metode to arī nozīmē - no apakšpuses pakausē iepakojumu, līdz līme paliek tik mīksta, ka panniņu var vai nu izstumt no aizmugures vai arī izcelt no oriģinālā iepakojuma.

Darbam vajadzīgās lietas:
  • individuālie ēnu iepakojumi/paletes, 
  • uguns avots, kā šķiltavas, 
  • ass, stingrs priekšmets - es lietoju skrūvgriezi, 
  • palīgs panniņu izcelšanai - izmantoju nazi,
  • Z-palete vai cita magnētiskā palete, kur ievietot atbrīvotās ēnas, 
  • metāla uzlīmes, ja ēnu panniņas jau nav magnētiskas,
  • pēc vajadzības - līdzeklis lipīgu vielu/līmju tīrīšanai (kā Goo Gone), ko parasti lieto veikala uzlīmju un tml. noņemšanai.
Uzreiz jāpiebilst, šī nebūs eko metode, jo plastmasai svilstot, izdalās ne pārāk patīkams aromāts.  Ieelpot to droši vien nevajadzētu, tādēļ noteikti jātur vaļā logs vai vēl labāk - darīt to ārā. Labums tāds, ka dedzināšana nenotiek pārāk ilgi, tikai nepieciešams sasildīt plastmasu un līmi, ar ko panniņa ir pielīmēta.
Vēl viens brīdinājums ir - panniņas uzreiz pēc izņemšanas ir karstas.

Bez līmes noņemamā līdzekļa var iztikt, ja līmēsiet virsū metāla uzlīmi tieši tādā pašā izmērā, bet dažreiz pie rokas ir palikušas citas formas vai mazāka izmēra uzlīmes, tad gan līmi vajag notīrīt, citādi pēc tam ēnas tā ielīp jaunajā paletē, ka nevar ne izkustināt.

9 komentāri:

  1. Nē, nu es saprotu, ka tā ir pārskatamāk un daudz biežāk lietojas produkti, par kuriem citos laikos mēdz aizmirst. Bet pā palešu izverošana man nešķiet pieņemama :(

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Skaistas un kvalitatīvas paletes jau man ar neceļas roka izjaukt, bet lētas plastmasas un kartona paletes gan nav žēl..

      Dzēst
    2. Jā, man arī neceltos roka! :D

      Annija
      rigasmetro.wordpress.com

      Dzēst
    3. Un kas vēl - kad ēnas izņem no iepakojuma, pazūd tas mānīgais "luksus" iespaids, kas dažreiz aizmiglo skatu paliek plikas ēnas un tad pa īstam var novērtēt to kvalitāti un kā tās strādā, nevis, ka smukā vai nesmukā kastītē.. ;) Vismaz pie sevis esmu tā novērojusi.

      Dzēst
  2. Nu gan ņemšanās :) Ahh, bet galā jau forš! Es tagad pakojot vaļā NYX adventes kalendāru jau nevaru beigt domāt, kur pēc tam tās ēnas un kā lai ievieto, lai nav katra savā kastītē :)

    AtbildētDzēst
  3. sveiki! a kur jūs dabujāt magnetiņus. meklēju un nevarēju atrast nekur(

    AtbildētDzēst