pirmdiena, 2016. gada 12. decembris

Blogmas Day 9: Gift Guide - vīrietim

Internets pašlaik ir pilns ar dažādiem dāvanu ieteikumiem - blogos, video, žurnālos utt. Ja sievietei var uzdāvināt 101 dažādu lietu, tad dāvana vīrietim ļoti bieži sagādā lielas mokas.. Noteikti visas esam tur bijušas.. :) Draugam/vīram, tēvam, brālim jau daudzas reizes ir dāvinātas zeķes, šlipses, smaržas vai dāvanu kartes mājsaimniecības-tehnikas veikalos.. :) 
Nu ko gan vēl tādu uzdāvināt..

Minēšu dažas lietas, ko mans vīrs ir ļoti iecienījis un, ja vien pats jau sev nebūtu uzdāvinājis, tad man noteikti atvieglotu dzīvi svētku sezonā, kas viena mēneša garumā ietver gan Ziemassvētkus, gan viņa vārda un dzimšanas dienas... :)
Lietas ir plašā cenu diapazonā, un ir domātas kā dāvanu idejas, ne ka es te reklamēju konkrētus ražotājus. (Lai gan vairums no tiem ir tieši oriģinālās idejas autori..)

  • Ūdenspudele 

Vai vīrieša cilvēks sporto vai nē, tam pat nav nozīmes, ūdeni jādzer visiem, tādēļ ūdenspudele būs pavisam lietderīga dāvana ikvienam. Arī fakts, ka ūdenspudeles pēc laika ir jāmaina, nodrošina, ka vēl kāda ekstra pudele mājās nebūs par lieku.
Vīra kungam simpātisks šķita S'well ūdens pudeles elegantais dizains, kuru par sava veikala suvenīrpreci izvēlējies arī Apple zīmols. Šī pudele ir no metāla un šķidrumu tur vēsu 24h un karstu 12h. www.swellbottle.com
Bet, protams, plastmasas vai stikla ūdens pudeles iegādājamas par draudzīgākām naudiņām, un ir pavisam plaši pieejamas jebkur.

  • Mini maks 

Secrid gadžetveidīgo maku pats ražotājs raksturo kā "īsta vīrieša maku". :) Šis maks ir ļoti plāns,  atkarībā no versijas, tajā ietilpst 6-12 kartes un dažās versijās ir arī skaidras naudas nodalījums. Kartes tiek pasargātas no ārējas nolasīšanas un līdz zināmai robežai arī no magnētiskās iedarbības. Paraujot "kloķīti", kartes smuki izbīdās trepītē, aiz podziņas slēpjas plāns nodalījums tiesībām un dažām naudas banknotēm. Mazs, ērts, stilīgs priekšmets, ko noteikti novērtēs vīrietis, kas maku nēsā bikšu aizmugurējā kabatā. 
Ražots Holandē, nopērkams Amazon, kā arī dažādās valstīs veikalos uz vietas. Atrodams arī veikalos San Francisco, tiem, kam aktuāli mūsu apkaimē. :) Maksā $40 - $80. Vairāk info www.secrid.com.

  • Akustiskie filtri

Akustiskie filtri DUBS domāti apkārtējā skaļuma samazināšanai, nezaudējot skaņas dzidrumu. Šīs austiņas pasargās ausis no trokšņa pilsētā, koncertā, lidmašīnā vai sporta pasākumā.
Esam šīs izmantojuši koncertos un ļoti novērtējām, ka koncerta troksnis nesit pa bungādiņām un pēc tam nav jāsakliedzas savā starpā.
Šīs austiņas nopērkamas par $20-$25 no Amazon un daudziem citiem izplatītājiem. www.getdubs.com 
Pavisam iespaidīgas austiņas Doppler Labs izlaidīs nākamgad martā, bet tā jau būs cita štelle - austiņas kopā ar aplikāciju dos iespēju kontrolēt skaņu, atslēgt to skaņu, ko nevēlaties dzirdēt (piemēram, kaitinošus kolēģus atvērta tipa ofisā), klausīties mūziku, runāt pa telefonu, sazināties ar Siri vai Alexa un tml. Arī cena būs pavisam savādāka - $300. www.hereplus.me

  • Bezvadu austiņas

Bezvadu austiņas ir ļoti ērta padarīšana un noderēs ikvienam, kurš vien kaut ko grib klausīties, netraucējot citus. Darbam, TV vai citām iekštelpu aktivitātēm ērtākas būs lielās austiņas (over ear), savukārt sportam vai citām āra aktivitātēm noderēs ausīs iebāžamās (in-ear).

Mūsmājās šādas austiņas īpaši noder gadījumos, kad kāds grib skatīties TV vai filmu, bet istabā vai citur netālu atrodas citi cilvēki, kas grib darīt ko citu.. :) Bet, protams, noder arī visur citur - sporta zālē, kopjot dārzu, darbā utt. :)
Firma un attiecīgi cena būs atkarīga no tā, cik gribat iztērēt par šādu pirkumu.

  • Soma

Somu tak ikdienā lietojam visi. Ja dāmām svarīgi visādi dizaina aspekti, tad vairumam kungu droši vien vissvarīgākā ir funkcionalitāte. Daudz kas arī, protams, atkarīgs no vīrieša nodarbošanās vai hobijiem. Tā var būt mugursoma, sporta soma, portfelis, darba soma... 
Vīra kunga favorīts ir Timbuk2 somas, kas ir lokāls, t.i., Sanfrancisko bāzēts somu ražotājs. Pieejami dažādi, pārsvarā messenger un mugursomu tipa somu modeļi no kvalitatīviem materiāliem, ar ļoti pārdomātiem un praktiskiem dizainiem. Nu tāda kārtīga hipstersoma.. :) Ikdienā tiek lietota datora un citu darbam vajadzīgo priekšmetu pārnēsāšanai. Nopērkamas gan ASV, gan arī Eiropā.

  • Fitnesa pulkstenis

Arī šeit svarīgi, kādam mērķim vīrietis šo lietos, kā arī cik gribat iztērēt - vai tas būtu kāds no daudzajiem FitBit modeļiem, Apple Watch, Garmin vai kāds cits.
Mūsu ģimenē visas komunikāciju ierīces ir Apple ražojuma, tad jau nebija daudz citu variantu arī pulkstenim. Dara visu to, ko jau reklāmās stāsta, ērts arī fitnesa aktivitāšu mērīšanai.

***
Tā, es padalījos ar savām idejām, bet labprāt gribētu arī kādas dzirdēt no jums, citādi man atkal būs lielas grūtības, kā katru gadu šajā sezonā.... :) 

2 komentāri:

  1. Man te kāds komentē kaut ko par ābolu sulu..., Bet laikam atstāšu komentāru mūsmājās.;)

    AtbildētDzēst
  2. Mini maks vienkārši super,lietoju jau vairāk kā divus gdus,ļoti esmu apmierināts ar ērtumu.

    AtbildētDzēst