pirmdiena, 2016. gada 5. decembris

Blogmas Day 5: Pļāpa par sejas apmatojumu

Skatoties kārtējo video par sejas pūkas likvidēšanu, iedomājos, ka varu taču par šo tēmu aprunāties arī ar jums. :)
Varbūt kāds no jums atceras rakstu par 5 sīklietām, bez kurām noteikti var iztikt. Viena no 5 lietām bija Tinkle sejas nazīši jeb sejas/uzacu skuvekļi.


Nekad agrāk nebiju iedomājusies likvidēt sejas pūku (tā saucamo peach fuzz), līdz kādā no Michelle Money (no TV šova "The Bachelor") un viņas draudzenes Lauras youtube kanālā video noskatījos par šiem Tinkle nazīšiem. Šķiet, tas bija pirms kādiem 5 gadiem. Abas draudzenes jau kādu laiku vairs neuzņem kopā video, par ko man ir nu tiešām ļoti žēl, jo viņas bija ļoti izklaidējošas.

Bet tēma par sejas apmatojuma skūšanu ir aktuāla vēl joprojām, un ik pa laikam kāds par to raksta vai stāsta video. It kā skaitoties kontroversiāls temats, bet es īsti nesaprotu, kāpēc. 

Nupat noskatījos man mīļas austrālietes video, kurš, manuprāt, perfekti un pavisam īsi izstāsta par to, ko visu viņa ir izmēģinājusi un pie kāda veida skūšanas ierīces nonākusi. Iesaku noskatīties. 


Mans stāsts par šo tēmu ir tāds. 
Ilgu laiku sejas apmatojuma likvidācija man aprobežojās ar uzacu korekciju. Tās tika koriģētas ar pinceti vairāk vai mazāk profesionāli. Pirms kāda laika pirmo reizi izmēģināju vaska procedūru pie speciālista. It kā man patika, ka tas notiek ātrāk nekā ar pinceti, bet tad palasīju par šīs procedūras negatīvo ietekmi uz acu zonas ādas elastību un ātrāku novecošanu, un nolēmu, ka manai jau tā krunkainajai sejai tas noteikti nav nepieciešams. :) Izmēģināju "diegošanu" jeb threading un šī procedūra man likās ļoti pieņemama. Arī ātri un ne tik kaitējoši. 

Kādā brīīdī ievēroju dažus tumšākus matiņus virs lūpas, un tā arī sākās mans naids pret sejas apmatojumu. :) Pirms uzacu vaksācijas pat īsti nebiju pamanījusi, ka uz sejas ir viegla pūciņa. Bet kad novaksē uzacis, tad tur paliek tāds kā gluds laukums apkārt. :) Izrādījās, ka tāda pūciņa ir arī uz vaigiem un citur. Tā nu ņēmu talkā tos pašus Tinkle nazīšus, kas, šķiet, ir viens no populārākajiem šāda veida līdzekļiem un likvidēju pūku ap uzacīm pati, kā arī uz vaigiem. 

Un nekāda vaina. Es nevaru sūdzēties par lielu apsārtumu vai izsitumiem pēc matiņu raušanas vai vaksācijas kā austrāļu meitene, tādēļ tas man nav bijis par iemeslu pāriet uz skūšanu, bet jebkurā gadījumā sajūta ir, ka tādā veidā āda tiek mazāk kairināta. Un arī ne tur kas pēc tam aug biezāks/tumšāks, grims arī klājas vienmērīgāk. 
Īstu dermaplaning procedūru es sev, protams, netaisu, bet mazliet jau sausā ādas virskārta panāk nost, kas arī ir visnotaļ patīkami.

Domāju tādā pat garā arī turpināt un pašlaik īsti nejūtu vajadzību pēc kāda nopietnāka aparāta, kādu lieto, piemēram, meitene video.

Kādas jums attiecības ar matiņu likvidāciju uz sejas?  

6 komentāri:

  1. Ha, atcerējos kā tajos senajos laikos, kad krāsoju sev matus ogļu melnā krāsa, man pēc krāsošanas vienmēr nācās skūt pieri, jo visa neredzamā pūka bija arīdzan melna nokrāsojusies :D Vienreiz nodrebēja roka un pusuzacs arī aizgāja līdzi :D Ak jaunība! Tagad gan tikai ar pinceti pie uzacīm darbojos. Esmu arī vaksējusi, tīri labi patika, bet ja jau krunkas sola, oi, neiešu vairs :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Haha, trakums!! Man parasti "baķenes" nokrāsojās vairāk kā gribētos. :) Es agrāk nekad neiedomājos, ka jānožiež seja ar treknu krēmu, lai nekas nenokrāsotos.. :)

      Dzēst
  2. Ooo.. Un es domāju, ka man vienīgai ir traks apsārtums un izsitumu pēc uzacu vaksēšanas vai diegošanas salonā! Būs varbūt kaut kas jauns jāievērtē! Man arī vienmēr bija baile, ka pēc skūšanas sāks augt biezi un matiņi, rekā izādās, ka ne!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Nu re! Es domāju, ka Tev varētu noderēt tāds aparāts, kā viņai..

      Dzēst
  3. Mana lielākā sāpe, ja runājam par sejas apmatojumu, ir virslūpa. Diemžēl esmu es no "pūkainajiem" cilvēkiem. Pagaidām eju uz virslūpas un zoda vaksāciju reizi mēnesī, bet sāku apdomāt tādas ierīcces iegādi kā video autorei :) (Starp citu, pamanīju Weet uzparikti mūsu pašu Drogās).
    Arī lielākā baile ir par to, ka matiņi sāks ataugt tumšāki un biezāki.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā, es domāju, ka ir vērts izmēģināt visādus variantus, lai saprastu, kurš ir vispiemērotākais..

      Dzēst